Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Jezelf dood zien liggen

13 jaar geleden

Deze droom herinner ik me nog goed, ook al is het zeker al 2 jaar geleden.
Ik werd achtervolgt door een persoon die ik al dan niet kende. Ik rende en rende maar in een oud huis. Die persoon bleef maar op me afkomen tot ik op de hoogste verdieping was in het huis. Er was geen uitweg meer en ik bleef staan.
Die man schoot me dood neer. Mijn geest treed uit mijn lichaam en ik zie vervolgens mezelf dood neerliggen.
Akelig jezelf zo te zien liggen.

13 jaar geleden

Hoi Kelly.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Het is het huis van de ziel, ons eigen ik. De verdiepingen zijn de verschillende gedeelten van het lichaam. Zo is b.v. de zolder het hoofd en de kelder ons onbewuste.

Soms worden we er op gewezen dat er iets in onze gedachte of gevoelsleven in leven wordt gehouden dat het beste zou kunnen verdwijnen. Op deze manier kan een mogelijk gevaar dat op ons pad ligt tijdig worden ontweken.

Wie in de droom door een moordenaar wordt achtervolgd is in het waakbestaan bang dat zijn gevoelens worden vermoord, dat hem wordt af genomen wat hem lief is.

Kijk maar of je er wat aan hebt, het is een droom van een paar jaar terug en ik weet niet of het geen geschreven is nog van toepassing is.

Groeten H@ns.

Bron.
DROMEN ENCYCLOPEDIE

Kelly Baillien
7 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een week of 2 geleden een droom gehad.
Ik lag in een groot grasveld en er stond ook een boom in het midden van dat grasveld ong. , mijn lichaam lag onder die boom en mijn ziel kwam uit mijn lichaam en ik kon alles zien wat er gebeurde, een vriendin stond daar naast mijn dode lichaam ik wou tegen haar praten maar ze antwoordde me niet ze bleef gewoon staan. Er komt plots een vrouw vanuit de lucht naar beneden gezakt en ze zweefde, met een lang wit kleed aan, het leek een geest ofzo, wat ze deed weet ik niet meer.
Aan mijn voeten lag nog een persoon, we lagen met onze voeten bijna tegen elkaar.
Het zag er allemaal mooi uit en een rustgevende plek, niet om te zeggen dat het een enge droom was maar ik maak me wel zorgen waarom ik droomde dat ik dood ging en uit mijn lichaam kwam en alles kon zien.

Hoe ik daar terecht kwam of hoe ik in mijn droom dood gegaan ben, weet ik niet.

Wat zou dit betekenen?
Hoe komt het dat ik dit droom?
Waarom komt mijn vriendin erin voor?

Peter gnos
7 jaar geleden

Heey,

2 dagen terug heb ik een droom gehad waarin ik doodging in de armen van een bekende, nadat ik dood ging stond ik als zielzijnde naast mijn lichaam, ik zag toen dat mijn ogen niet gesloten waren dus deed ik het zelf met me hand en precies dat moment voelde ik weer een hartslag en werd ik door de bekende weer tot leven gebracht.

ik heb geen idee wat dit betekend.

Fabian
7 jaar geleden

Hoi

Ik vlieg in mijn dromen omhoog waardoor ik vervolgens weer omlaag val naar mijn dood. Ik zie mezelf dan dood liggen waardoor ik vervolgens wakker schiet