Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over mijn overleden zoontje

Vlinder
11 april 2007

Vannacht heb ik voor het eerst gedroomd over mijn overleden zoontje, hij heeft 8 dagen geleefd na de geboorte. Het is nog maar een aantal maanden geleden.
In mijn droom heb ik met hem geknuffeld en de droom was erg prettig, het gekke was wel dat zijn wiegje in de keuken stond van ons huis. Ik vraag me af waarom ik na 4 maanden pas voor het eerst over hem droom en mijn droom was fijn, terwijl ik zo'n groot verdriet heb.

Liefs, Vlinder

molly
12 april 2007

hoi,

ik vind het vreselijk voor je dat je je zoontje verloren hebt,ik denk dat het verliezen van je kind het ergste is wat je als moeder en ook als vader kan overkomen. ik spreek niet uit eigen ervaring maar ik weet van een vriendin wiens zoontje direct na de bevalling was overleden,dat ze een tijdlang ,ik weet niet goed het te verwoorden, maar zich zeg maar geestelijk dood heeft gevoeld,helemaal niets meer voelde,alsof ze in een soort afgesloten cocon zat waar geen geluid,geen beeld en geen gevoelens doorheen kwamen.na een aantal maanden ging die cocon,misschien druk ik me niet helemaal goed uit maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, een beetje open en kon ze een beetje praten over de dood van haar zoontje en haar gevoelens. wellicht dat jij in zo n soortgelijke fase zit,waardoor je zoontje nu in je dromen verschijnt. een keuken is een moederlijk symbool en een symbool voor warmte en genegenheid,maar staat ook voor een geestelijk proces,dus dat zou verklaren waarom zijn wiegje in de keuken stond.
ik wens je heel ,heel veel sterkte en kracht en ik hoop dat je liefdevolle mensen om je heen hebt die je wellicht een beetje kunnen steunen in je verdriet wat immens groot moet zijn.
sterkte, molly

Vlinder
13 april 2007

Lieve Molly,

Erg bedankt voor je lieve woorden...echt het doet goed.

Liefs.