Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

overleden opa

jelle25
17 jaar geleden

hallo,

Ik heb nu bijna 20 jaar geleden mijn opa verloren aan leukemie. Mijn opa en ik hadden een hele sterke speciale band samen.. we waren 2 handen op 1 buik en ik zijn oogappeltje.
Toen mijn opa was overleden hebben mijn ouders me niet meegenomen naar de begravenis (ik was immers pas 6 jaar)
maar nou mijn vraag de laatste tijd droom ik over me opa en het lijkt erop dat hij me iets wil vertellen maar iedere keer wordt ik wakker op het moment dat hij mij wat wil gaan vertellen...
kan iemand mij hiermee helpen... ik wil zo graag weten wat hij mij te vertellen heeft

alvast bedankt

molly
17 jaar geleden

hoi,

als je steeds wakker wordt als je opa net wat wil gaan vertellen lijkt me dat hoogst irritant. soms kan het helpen om je als je naar bed gaat , zo goed mogelijk te ontspannen en je te concentreren op je opa ,denk aan wat je allemaal nog van hem weet wat jullie samen gedaan hebben ,probeer dit dan zoveel mogelijk echt tot in detail te doen .
er wordt wel gezegd dat een opa pas weet of hij zijn kinderen goed heeft opgevoed als zijn eigen kinderen ,kinderen krijgen. dat hij dus pas aan zijn kleinkinderen hoe die zijn/worden kan zien of hij het zelf destijds goed gedaan had. een opa staat doorgaans voor waarden normen en ook tradities wellicht heb jij zelf een gezin of denk je daarover , of spelen deze zaken nu anderszijds een rol in je leven waardoor wellicht je opa zijn stem wil laten gelden.

ik hoop dat het je nog lukt om te horen wat je opa te zeggen heeft . groetjes molly