Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Opgejaagd door een monster bij mijn babybox.

13 jaar geleden

Hallo allemaal,

ik heb een droom die ik al als klein kind had maar nu niet meer heb, ondanks dat ben ik er nog steeds niet achter wat voor droom het nou was:

Ik lag in mijn babybox in een lege kamer. Het is nacht en aan het eind van die lege kamer eindigde een trap. Op een gegeven moment hoor ik
dat iets of iemand van die trap afkomt en zie ik zijn/haar schaduw tegen de muur verschijnen. Plotseling liggen er een paar planken en een hamer met spijkers in mijn babybox. Omdat ik (blijkbaar...) wist wat het was, begon ik als een gek die planken aan de binnenkant van mijn box vast spijkeren zodat er een soort bijveilliging ontstond in de vorm van een houten doos (dus de box heb ik als een houten doos gemaakt... raar!). Ondertussen komt het monster
steeds dichterbij en zie ik zijn lichaam naderen. Opeens staat hij tegen mijn box en probeerts mij te pakken, uit wanhoop ga ik in de hoek van mijn box zitten en zitten schreeuwen en huilen. Het monster wordt kwader en begint de planken van mijn box er af te rukken! Het lukt hem en zijn hand nadert en dan...!!!! Dan wordt ik gillend wakker... het was als kind echt super eng!

De droom bleef zich maar (bijna) iedere nacht herhalen. Uiteindlijk werd ik weer wakker uit die droom en ben ik gillend en huilend naar
mijn moeder gerend. Nadat ik naar haar ben toegerend had ik die droom niet meer, maar ik bleef bang dat het weer zou beginnen!

Alvast bedankt!

Mikel Remmerswaal

13 jaar geleden

Hoi Mikel.

Monsters die in de droom verschijnen wijzen bijna altijd op overdreven gevoelens en angsten. Het monster is het symbool van onze psychische energie. Vechten we in de droom met een monster dan hebben we in het waakbestaan te maken met verwarde gevoelens, soms zelfs een ziekte.

Door dat die box aan het dicht timmeren bent, kan het zijn dat je je ergens voor afsluit, je problemen niet kon delen, tot dat je naar je moeder toe ging wat een vertrouwd persoon is.

Groeten H@ns.