Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

verschillende dromen, 3 over slangen, 1 over artiest, 1 'schokkend'

Lady Atrox
20 juni 2009

Ik was samen met een vriend(in), geen idee wie het was, bij een man/vrouw die 2 Texaanse ratelslangen had(ik geloof in totemdieren e.d., en deze slang is mijn totemdier). Ze moesten vervoerd worden, maar om de een of andere reden mochten mijn vriend(in) en ik alleen een slangenhaak gebruiken. De man/vrouw hielp ons wel, maar zelf vervoerde hij/zij de slangen niet. Het was een beetje vaag wat erna gebeurde, herinner het me niet zo best meer, maar mijn slang deed beduidend rustiger dan die van mijn vriend(in). Op een gegeven moment viel de van mij vriend(in) van de haak af. Hij/zij wilde de slang opnieuw 'haken'(zo noem je dat ) maar de slang siste, ratelde en beet toen. Hij/zij is toen naar het ziekenhuis gebracht. Ik heb de slang van vriend/vriendin weggebracht, bij mij was ie ook weer heel rustig....


Ik liep met een vriendin een rondje om de vijver bij school. Plotseling zag ik iets vreemds in het gras liggen. Het bleek een boa constrictor, ik schatte het beest op ongeveer 2.50m. Ik liep er naar toe en nam het op mijn schouders(anders zou het zeker een longonsteking krijgen, het was warm maar niet de tropische temp. die ze gewend zijn). Ik wou het naar de dierenarts brengen, want het voelde nogal slap aan(is niet goed bij een slang, zeker niet bij een wurgslang). Toen bedacht ik me dat ik beter eerst toestemming kon vragen omdat ik waarschijnlijk wel een paar lesuren zou missen. (van m'n vriendin was ondertussen geen spoor meer te bekennen).
Ik liep met dat beest om me nek dus terug naar school, en daar aangekomen naar de lerarenkamer. Niemand leek het vreemd te vinden dat ik een slang op me nek had.
Ik klopte daar dus aan, en meneer Huiskes van muziek deed de deur open.
De slang, die daarvoor nog zo rustig was, schoot plotseling naar voren en beet Huiskes in zijn arm. Daarna zei Huiskes dat ik niet met de slang naar de dierenarts mocht.
Daarna heb ik de rest van de dag met de slang rondgelopen op school.


Ik heb zelf een slang, en toen ik thuiskwam, lag niet mijn eigen slang in het terrarium maar een baby netpython(die 9 meter lang kunnen worden). Mijn pa zei dat hij haar gekocht had omdat hij ze zo mooi vond. Ik vind ze ook mooi, maar die lengte...pff...hij had een heel raar idee om een soort kooi te maken als ie groter werd, daarna werd ik wakker....


Ik was bij een optreden van Queen(blijkbaar in de 70er jaren want ze hadden allemaal lang haar en de zanger leefde nog) toen het concert bijna afgelopen was liep opeens de bassist, John Deacon naar voren, trok me op het podium en nam me mee naar zijn huis. We hebben heel gezellig zitten kletsen(waarover kan ik me niet herinneren).
Wat er daarna gebeurde weet ik (helaas )niet, de droom stopte daar

en daarna een HELE rare:
Ik was in een soort GIGANTISCHE zaal, en in die zaal was in de lengte een soort muur, met een fort. Iedereen was een soldaat, ik ook. Volgens mij was ik een kapitein ofzo, iig een 'lage' bevelhebber. Wij zaten in dat fort.
Toen kwam er plotseling een soort D-Day, echt vet schokkend, overal bloed en lui die daar liggen met hun darmen d'rnaast O_O en de tegenstander probeerde tegen de muur op te komen. Eert konden we hun ladders wegduwen ze gewoon neerknallen enzo, maar op een gegeven moment werden het er té veel. We namen onze bajonetten, en staken die van boven in de keel van die anderen(ze keken naar boven dus recht door hun mond hun keel in en door de luchtpijp naar beneden)en draaiden ze rond(brrr, ik moest het voordoen). Dat ging een tijdje goed, tot mijn bajonet weggeslingerd werd(onbekende oorzaak) en ik rende naar achteren om te kijken of ik een nieuw kon vinden tussen de gewonden/gesneuvelden.
Toen ik die kant op lie ging ik het fort binnen en zag ik de bevelhebber van de TEGENPARTIJ(hun generaal ofzo) met 2 bewakers van een trap aflopen(al onze bewakers waren intussen aan het vechten) ze hadden waarsch. een achteringang gevonden ofzo :S. Anyway, ik had opeens weer een bajonet of een sabel in me klauwen, en ik stak eerst de 2 bewakers neer, en daarna hakte ik de armen van de generaal eraf O_O. Ik weet niet wat er met hem gebeurde daarna, ik was ineens een held.
Daarna liep ik gewoon ineens thuis, in een uniform met allemaal onderscheidingen, en ik liep op straat met m'n vriendinnetje(ik was een man in die droom)

vreemd genoeg heb ik 'em niet als eng ervaren.srry voor 't lange bericht haha, maar 't is een beetje onnodig om allemaal verschillende topics te openen

21 juni 2009

Hallo Lady Atrox

Blijkbaar spelen slangen een belangrijke rol in je leven, dus is het niet zo gek dat je er over droomt.
Slangen kunnen verleiding, vruchtbaarheid en gevaar betekenen en ook staan voor koude berekendende personen.

In jouw tekst begrijp ik dat je een slang als huisdier hebt, en je zegt ook dat de Texaanse Ratelslang je totemdier is.
Hoe weet je dat dit je totemdier is, en wat houdt zo'n totemdier in. Zegt het iets om wie je zelf bent, je karaktertrekken e.d.
Waarmee asscieer je deze slang en andere slangen?

De meeste mensen zijn bang voor slangen, maar jij gaat er juist relaxed mee om.

Droom1

Vrienden kunnen staan voor delen van jezelf.
Twee kan staan voor dualiteit..
De slangen moeten weg, van de plek waar ze nu zijn. Misschien past datgene waar de slangen voor staan, niet op de plek waar ze nu zijn.
Je mag alleen een slangenhaak gebruiken en blijkbaar vindt je dit jammer.
De slangenhaak, als dat zo'n ding is die ik wel eens op discovery gezien heb, is voor je eigen veiligheid, maar misschien vindt je dat niet nodig.
Slangen zijn gevaarlijke wezens, en de Texaanse Ratelslang is een van de giftgste soorten. Dus wat het voorstelt, zullen anderen als eng vinden en willen je misschien beschermen.
Toch blijft jouw slang rustiger, dan die van je vriend. Hij laat de slang vallen, probeert hem weer te "haken", maar wordt dan aangevallen.

Droom 2

Weer ben je met een vriend aan het lopen en je vindt een boa-constrictor in het gras. "Addertje onder het gras?". Een boa is een wurgslang. Hij is ziek en je wilt hem mee naar de dierenarts brengen. Misschien is er een deel in jezelf "ziek" en je zoekt naar genezing.
Maar dan zou je te laat komen voor je lesse. Dus je gaat toestemming vragen.
Misschien probeert je te schikken, naar de eisen die het leven van je vraagt.
Maar de slang valt de muziekleraar aan en je mag hem niet naar de dierenarts brengen.
Wat viel de muziekleraar werkelijk aan?
Muziek kunnen ook voor emoties staan, dus een muziekleraar misschien iemand die je wil helpen met je emoties om te gaan.

Droom 3

Je vader koopt een kleine python die negen meter lang kan worden en hij heeft een raar idee, om een kooi te maken, voor als het zo ver is.
Is er misschien iets in jezelf, gevoelens emoties die je misschien boven je hoofd gaat groeien en heb je nog geen goed idee, om dit op te vangen?
Misschien moet je eens met iemand daarover praten.

Droom 4

Je bent bij een concert van Queen. Ook dit is muziek, alleen waarschijnlijk een stuk wilder, dan wat je muziekleraar ondewijst.
Hier kun je je misschien beter uitleven. Je wordt door een gitarist ut het publiek gehaald en hij neemt je mee naar huis.
Misschien is dit een soort wensdroom, ook al weet ik niet waar je Queen, of de gitarist mee associeert.

Droom 5

Je vecht mee in een oorlog in en grote zaal.
Er is een conflict gaande.
Misschien tussen de eis op orde, je te schikken naar wat de buitenwereld van je verlangt en een onbewuste wens tot rebellie.


Uiteindelijk loop je met een vriendin naar hus met een uniform vol onderscheidingen.
Een uniform kan staan, voor dat je bij een bepaalde groep hoort en deze groep is misschien vol lof over wat je gedaan hebt.


Sta je op goede voet met je omgeving, of is er een deel van jezelf die de ander aanvalt.
Is er soms een tweestrijd in jezelf?

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Groetjes Wolkje

21 juni 2009

Hoi Lady Atrox

De slang staat dus ook symbool voor genezing. Daarbij symboliseert het dat de dood, ziekte, genezing en geboorte allemaal aspecten van dezelfde natuur zijn. Ook hier weer heeft de slang een dubbele betekenis. Daarom is de dubbele slang nog steeds het symbool voor artsen en apothekers.

Vriendinnen die we in de droom zien zijn meestal de schaduwen van onze eigen ziel.

Slangen die ons in de droom bijten zouden ons waarschuwen voor koele berekenende mensen.

De slang kan ook de genezing van een ziekte betekenen, zeker als de slang zich in de droom van zijn oude huid ontdoet of langs een staf omhoog kruipt.

Wie in de droom een slang koestert onderhoudt in het waakbestaan mogelijk contacten met mensen die hem vroeg of laat zullen verraden.

Dit is het symbool van de slang, de rest van de dromen hebben daar allemaal betrekking op denk ik. En vooral op je zelf de schaduwkant van je eigen ziel.

Groeten H@ns.

Lady Atrox
22 juni 2009

hmm, wat gek allemaal haha. Ik heb net een soort winterdepressie(ofzo) achter de rug, gelukkig is dat weer goedgekomen, bedankt voor de antwoorden.

Vannacht had ik ook weer een droom over een soort oorlog, ik heriner me enkel dat de Fransen in gele uniforms/uniformen(?) tegen Engelsen in het groen vechtten, en ik herinner me een bult Fransen die neergeschoten werden. Zelf was ik niet Engels of Frans, (ik was Duits volgens mij) maar meer hernner ik me niet..

Wolkje: een totemdier heeft idd iets met je karakter te maken, je totemdier kom je gewoon op een gegeven moment tegen en dan weet je dat gewoon, betje lastig uit te leggen. Ik herken mezelf wel een beetje in deze slang, als ik bedreigd, aangevallen wordt dan zoek ik eerst een uitweg, een vluchtweg, maar als ik die niet vind of de dreiging gaat door dan haal ik uit.

ger
16 januari 2010

IK DROOMDE TWEE KEER ACHTER ELKAAR VAN EEN SLANG DIE MIJ IN MIJN HAND BEET NU HEB IK STEEDS PIJN IN MIJN ARM.HIJ BEET MIJ HEEL ZACHTJES EN VOLGE MIJ OVERAL.
GROETJES GER

17 januari 2010

Hoi ger.

Slangen die ons in de droom bijten zouden ons waarschuwen voor koele berekenende mensen.

MIsschien weet wie bedoeld wordt, hij blijt je altijd volgen doet die slang ook, dus let op.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

Aisa Rea
2 maart 2012

Beste lezer,

In een droom, kort geleden, heel erg veel slangen gezien die onder het ouderlijk huis kropen waar ik heb gewoond . Ik was niet bang, en de slangen vielen mij niet aan . Maar het waren er zoveel....bizar veel . Graag zou ik willen weten wat dit kan betekenen . Hoop dat jullie mij verder kunnen helpen .

Met vriendelijke groet
Ivy

paola
16 juli 2012

Hallo allemaal,

Mijn broer heeft gedroomd dat hij omgeven was door gifslangen en kon nog net ontkomen maar zijn hond werd wel gebeten en ging dood.

Ik heb gevraagd om meer detail, deze zal hij mij nog toesturen kan iemand me vertellen wat deze droom zou kunnen betekenen?

Groetjes Paola