Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vluchten, duiven met bloemen vacht

11 jaar geleden

Ik weet de droom niet meer precies, wel weet ik dat ik op de vlucht was voor 'iets' eerst lopend, later met de auto.. ik reed heel hard met de auto, en kwam in een soort bos, op gegeve moment kan ik niet meer verder omdat er hoge bosjes en dingen voor me auto zitten, ik stap uit en onder de bosjes komen 2 duiven te voor schijn, deze waren heel bijzonder want ze hadden geen gewone vacht maar een vacht van paarse bloementjes, ik pak 1 van de duiven op en geef hem een kus en ze vliegen weg.. vervolgens komt er een ander dier te voorschijn, het leek een beetje op een hamster alleen het lichaam was langer dan bij normale hamsters die kijk ik even aan, en wordt heel vrolijk van hem, en vervolgens gaat hij ook weg zodat ik met de auto er langs kan, ik stap weer de auto in en rij verder, weer op de vlucht voor iets...

iemand enig idee wat dit zou kunnen betekenen?

11 jaar geleden

Hallo Kelliej

Op de vlucht kan betekenen, dat je in het dageljkse leven probeert te ontwijken of misschien gevoelens te onderdrukken.
Waarvoor ben je op de vlucht?
Het lijkt ook of je een soort reis maakt, eerst te voet. Je beweegt je dan op eigen kracht voort en later met de auto, wat een stuk sneller gaat.
Een auto kan staan voor je zelf, of je reis door het leven heen. Het feit dat je zelf de auto bestuurt, betekent vaak dat je het leven in eigen hand hebt.
Je komt in een bos, die kan staan voor het onderbewuste. De deel van je geest, waar je je niet bewust van bent en van alles verborgen kan zitten, gevoelens of vergeten herinneringen.
Obstakels staan vaak voor problemen op je levensweg en je moet zelfs stoppen. Misschien moet je even stilstaan en de boel verkennen. Je ziet twee duiven. Duiven, kunnen staan voor de vrede, de liefde "tortelduifjes". Als je bekend bent met de Griekse mythologie, horen duiven bij de liefdesgodin Aprhodite. Of misschien zijn het boodschappers, zoals bij "postduiven".
Bloemen kunnen staan voor gevoelens of talenten. Paars werd vroeger alleen door koningen en geestelijken gedragen. Ik zelf vindt het nogal een mysterieuze kleur.
Je pakt een van de duiven op en je kust hem. Misschien accepteer je datgene waar de duif voor staat, waardoor de weg wordt vrijgemaakt zodat je verder kan.
De duiven vliegen weg. Misschien hebben ze hun zegje gedaan.
Dan zie je een ander vreemd dier een hamster met een langerekte lijf.
Een hamster kan staan voor hamsteren: Verzamel je iets? of hou je je angstvallig ergens aan vast?
Een langer lichaam dan normaal. Ik weet niet zo goed, wat dat zou kunnen betekenen. In het bovenlichaam zitten wel alle belangrijke organen.
Maar je wordt wel vrolijk van het dier. Je kijkt hem aan en hij gaat weg zodat je door kan gaan met je reis.

Misschien zijn er moeilijkheden waar je voor vlucht, maar probeert je droom je op te vrolijken met deze dieren, zodat je de kracht hebt om door te gaan.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes Wolkje