Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom en werkelijkheid door elkaar: in paniek raken

marije
23 augustus 2007

Ik heb afgelopen nacht een hele aparte situatie meegemaakt en ik weet niet precies wat er ik er nou van moet denken. Allereerst was ik echt onwijs (lichamelijk) moe toen ik naar bed ging. Een uur nadat ik naar bed was gegaan vond ik mezelf naast mijn bed met schaafplekken, blauwe plekken en een kapotte tong.

Ik weet nog dat ik in mijn droom op een podium in een gebouw zat, op dat moment was er niks aan de hand (ik weet niet waarom ik daar zat). Het volgende moment raak ik volledig in paniek (in mijn droom nog steeds) omdat ik denk dat ik opgesloten zit en ik MOET en ZAL van dat podium af om naar buiten te kunnen. Vanaf dat punt ging mijn droom eigenlijk over in de werkelijkheid. Want ik 'stapte' daardoor dus uit mijn hoogslaper! Het gevolg: ik viel een metertje of 2 naar beneden, kom wel keurig op mijn voetjes terecht, maar haal in mijn val wel mijn handen open, stoot ergens met mijn knie tegenaan, en bijt op mijn tong.

Ook heb ik blijkbaar terwijl ik sliep vanalles verplaatst op mijn bureau, ik kan mij daar echt niets van herinneren en dat vind ik best eng!

Zijn er meer mensen die lichamelijk heel actief worden terwijl ze aan het dromen zijn?

Ik snap er in ieder geval niks van. Ik hoop dat het eenmalig was, want om nou elke nacht op mijn hoogslaper te stappen ga ik niet trekken!

Ik moest het even kwijt, want vind de hele situatie nogal apart!