Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

terugkerende dromen

A.
11 jaar geleden

hallo, ik heb vaak een droom waarin rare dingen gebeuren, ik zal er 1 beschriven die ik me nog goed kan herrineren.

Ik ben ergens bij een soort rivier waarin allerlei mensen zwemmen, op een gegeven moment gaat de rivier opwaarts stromen ipv naar beneden. Dan gaat het fout en begint het te regenen en te bliksemen. ik moet vluchten samen met een meisje die ik verder niet goed kan beschrijven, het enige wat ze vroeg was iets met een telefoon. we vluchten samen weg en na een tijd rennen kijk ik om en zie dat er een gebouw om de rivier staat en dat er veel bliksem is, dan wordt ik wakker. ohja alle gesprekken met het meisje is in het engels, ik ben zelf een nederlandse jongen en heb geen engels achtergrond. Mijn andere dromen zijn allemaal dromen die hiermee te maken hebben altijd komt dat meisje terug.

Kan iemand helpen??

11 jaar geleden

Hallo A.

Een rivier kan staan voor emoties of de stroom van het leven. Eerst heerst er een ontspannen sfeer. Mensen zwemmen erin.

Dan komen er veranderingen. De rivier gaat de andere kant opstromen en zelfs stroomopwaarts en ook onstaat er onweer. Misschien staat dit voor plotselinge veranderingen, misschien in je dagelijkse leven, of misschien met emoties.

Je vlucht samen met het meisje voor de veranderingen. Dat meisje komt constant in je dromen terug. Misschien staat ze voor een onschuldig en/of vrouwelijke deel van jezelf. Ook spreekt ze Engels. Misschien is het nog een vreemd deel van jezelf. Wat betekend dit meisje voor je? En wat betekend Engeland voor je. Sommigen mensen associeren Engeland bijvoorbeeld met stijfheid e.d.

Het meisje heeft ook steeds over een telefoon. Een telefoon is een communicatiemiddel, misschien wil ze hulp inroepen of moet je misschien met mensen praten over de plotselinge veranderingen.

Het gebouw om de rivier, zou misschien iets afgebakends kunnen zijn.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Groetjes Wolkje