Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

familie/collega's

Barbara
23 augustus 2007

Vannacht droomde ik over een familiereünie. Eerst was er een toespraak waarin mijn nicht een herinnering naar boven bracht over een opmerking die ik als klein meisje had gemaakt: "wanneer veranderen de bloemen nu in ballonnen" had ik gevraagd. Iedereen moest er weer hard om lachen.
Daarna maakten we een boswandeling waarbij we cake aten. De cake was hard en smaakte vreemd. Een oom van mij merkte op dat de cake was gefrituurd maar toch bleef iedereen eten.
Toen we aankwamen bij een soort buurthuis, was ik niet meer met familie, maar waren het collega's geworden. Ik ging eerst naar boven om de hor van het raam te sluiten. Mijn vader was er ook, maar toch ook weer niet. Twee mannelijke collega's van mij waren jarig en de directeur gaf een speech. Het was tien uur, eigenlijk tijd voor een rookpauze, maar als grap zei hij dat wie wilde roken, dat kon gaan doen. Één vrouw (die in het echt geen collega of zelfs geen bekende van me is) stond serieus op, maar ging weer zitten toen ze zag dat ze de enige was die de grap niet begreep.
Na de speech kwam er een illusionist die iets deed met een grote, houten kist. Wat precies weet ik niet meer.

Kan iemand mij vertellen wat deze droom betekent? Ik onthoud bijna altijd wat ik heb gedroomd en het lijkt allemaal nergens op te slaan.