Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Haar

12 jaar geleden

Nog eentje die ik wat moeilijk vind.

k wordt wakker en kijk in de spiegel ik heb plots mooi lang krullend haar gekregen, “waarom vinden mensen hun eigen haar toch niet mooi ik vindt dit prachtig” denk ik in mijn eigen “en wat zou een (vriendin van mij) er van vinden”. Plots besef ik dat ik normaal geen krullen heb en dat ik juist mijn haar heel kort heb geknipt.

Dit is ook zo in het echt, enkele dagen geleden heb ik al mijn haar even lang geknipt (kort). Ben er tevens heel tevreden mee.
(doel voor mij persoonlijk was grote schoonmaak in mijn ogen is alles wat ik mee gemaakt heb en gedacht heb nu een beetje verder weg van mij)


Hoop dat iemand me wat duidelijkheid kan geven.

12 jaar geleden

Hoi Zwaluw.

Wie over haren droomt zou zijn geestelijke houding tegenover zichzelf en anderen in orde moeten brengen. Het is belangrijk te onthouden of het om dun, dik, verzorgd of onverzorgd haar gaat. Ook de kleur en de lengte zijn van belang..


Kijk maar of dit ook voor jou van toepassing is, misschien heb je nog wat vergeten.

Groeten H@ns.

12 jaar geleden

Hallo Hans

Al bedankt voor je reactie
Ik ben er al aan het werken om mijn geestelijke houding tegenover me zelf en andere te verbeteren. Daarom dat ik me nu ook bezig hou met mijn dromen te proberen te begrijpen.

Maar als je me nog wat meer kan vertellen;
het was verzorgt, dik, lang tot over mijn schouders fel krullend haar, kastanje bruin zoals dat van mij.


Alvast bedankt

12 jaar geleden

Hallo Zwaluw

Misschien staat het haar voor je eigen zelfbeeld. Als je zou dromen dat je haar in de klit zit en niet te doorkammen valt zijn, zou het kunnen betekenen, dat een situatie of gedachten verwarrend is. Als je je haar goed kan doorkammen, heb je misschien een knoop doorgehakt of iets besloten.

Je droomt dat je prachtig haar hebt, terwijl je dat normaal niet hebt. Misschien wil je droom je zeggen, dat je een mooi mens bent en op de goede weg bent, nu je je geestelijke houding wil verbeteren naar jezelf en anderen toe.

Ook het feit dat je tevreden bent met je haar, en het vreemd vindt dat anderen niet tevreden zijn met hun eigen haar, kan misschien te maken hebben dat je tevreden bent met jezelf.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Groetjes Wolkje

12 jaar geleden

Dag Wolkje

Bedankt voor je reactie, ik ben er zeker wat mee. Het is soms handig andere hun mening eens te horen, je hebt namelijk zelf snel de neiging vanuit één hoek te kijken.

Zwaluw

12 jaar geleden

Hoi zwaluw.

Haren zijn het symbool van persoonlijke krachten. Volgens Freud hebben haren een seksuele betekenis en staat het voor potentie of het ontbreken daarvan. Artemidoros was er van overtuigt dat kaal worden betekende dat de dromer in het waakbestaan te maken zou krijgen met verlies van vrienden, familie of bezittingen. Een weelderige haardos zou een toename daarvan symboliseren. Volgens andere uitleggers symboliseren haren kennis, psychische energie, maar ook nu weer materiële waarden. Verlies van haar zou dus verlies, vernedering en mislukkingen betekenen. Volgens oude mythologieën zouden haren magische krachten herberegen, wie dus lang en sterk haar heeft zou veel magische krachten bezitten.

Rood haar of kastanje bruin wordt voor gevaarlijk gehouden en in veel sprookjes is het de haarkleur van de heks. Toch kan rood haar ook iets heel seksueels hebben, het is daarom ook vaak de haarkleur die staat voor een seksueel avontuurtje.

Nou wat denk je er van.

Groeten H@ns.