Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vage droom

Miss
8 juni 2009

Ik droomde dat ik voorin een rare tram zat, De bestuurder was mijn vriend zijn beste vriend, met wie ik het wat minder goed kan vinden. Aan de andere kant van mij zat mijn vriend. We reden door een winkelcentrum en we reden zachtjes. De er waren een aantal mensen die niet aan de kant wilde gaan, waar wij tegenaan reden. Die werden zo boos dat ze achter de tram aankwamen. Na een paar minuten kwamen we uit het winkelcentrum en het was licht. Bij een halte moesten we stoppen. Mijn vriend en ik kwamen uit de tram en er waren mensen aan het wachten. Toen ik vroeg wat er was zeiden ze dat ze de bestuurder wilde slaan. Mijn vriend en ik liepen door naar achteren en ik begon te praten met een jongen en die zei dat hij de bestuurder wel aan zou pakken. Ik zei dat het per ongeluk ging. Daarna zag ik mijn vriend nergens meer en hoorde ik mensen schreeuwen: Daar is de bestuurder! Ik stond om de hoek en begon mijn vriend te zoeken. Ik rende en zag verder op een hele cirkel vol met mensen met in het midden de bestuurder. Ik zag mijn vriend net iets buiten de cirkel staan, hij stond te vechten om het voor zijn beste vriend op te nemen. Ik zag dat hij een klap kreeg en werd zo kwaad dat ik er naartoe rende en schreeuwde. Toen ik er bijna was, was de droom afgelopen.

Ik weet dat het een heel lang verhaal is, maar ik hoop dat iemand mij uit kan leggen wat het betekend. Het zit namelijk al de hele dag in m'n hoofd.

Alvast bedankt!

Gr Miss

15 juni 2009

Hallo Miss

Een droom over vrienden kan staan voor delen van jezelf, maar ook je gevoelens tegenover de desbetreffende personen.
De bestuurder van een voertuig, is vaak degene die je levenskoers bepalen. Een tram is echter gebonden aan de rails, dus de reismogelijkheden zijn ook beperkt.
Als er een obstakel over de rails ligt, dan kan de tram niet vooruit. In dit geval zijn het mensen. Die kunnen opzij gaan, als ze willen, maar ze doen dit niet.
Misschien zijn het mensen of zaken die je doel willen dwarsbomen of je eenvoudigweg geen toestemming geven verder te gaan.
De tram rijdt dan maar tegen de mensen aan. Dus koste wat het kost probeert het zijn bestemming te bereiken.
De mensen zijn kwaad en komen verhaal halen.
Heeft de vriend van je vriend, veel invloed op jullie leven en houdt hij misschien geen rekening met de meningen van anderen, wat op een gegeven moment tegen hem kan keren?
Het kan natuurlijk ook zijn, dat het heel iets anders betekend, maar misschien heb je er wat aan.

Groetjes Wolkje

Miss
24 juni 2009

Hallo Wolkje,

Zo had ik het zelf helemaal nog niet bekeken.
Dit is echt precies zoals het nu gegaan is,

Ik heb gebroken met mijn vriend zijn beste vriend, omdat hij inderdaad altijd alles wil bepalen!

Echt heel erg bedankt voor je uitleg!

Groetjes Miss