Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Neger met blauwe ogen

Wautaz
13 jaar geleden

Hallo,

Ik ben net ontwaakt van een hele gekke droom. De droom begon gewoon zoals ik altijd droom, ik belande van het ene in het andere en uiteindelijk kwam ik op een plein. Op de plein merkte ik dat de gele gloed die eerst over mijn droom hing vervangen werd door een grijze. Ik liep een stukje door, maar had een gek gevoel. Normaal kan ik in mijn droom namelijk zelf bepalen wat de mensen om mij heen doen en wat ik zelf doe. Maar nu leek dat juist andersom, ook al wist ik dat ik an het dromen was, ik kon niet wakker worden.

Toen ik een stukje verder liep kwam er een scooter achter mij aan maar ik ontweek em op het nippertje. Het voelde alsof ik door mijn ontwijkactie loskwam van de touwtjes die mij bestuurde maar ik kon nog niet wakker worden. Er kwamen nog 2 scooters en ik rende weg. Ik duwde 2 scooters tegen een auto en de 3e kwam achter me aan. Maar opeens ging die een hele andere kant op. Ik liep door en stapte in de metro en er liep een hele nette neger in pak achter me de trap af. Hij deed iets in mijn nek, maar hij probeerde het heel onopvallend te doen. Ik had het door en vroeg wat het was. Hij zei niks maar toen ik aandrong uit nieuwsgierigheid en naïviteit keek hij me recht in mijn ogen aan. En flitste hij zijn ogen lichtblauw, maar heel sterk.

Door de flits zag ik al mijn zenuwen opeens en de manier waarop mijn bloed stroomt. Hierna kwam een kort moment van berouw, en ik zag in hoe naief ik was geweest om ook maar te durven vragen wat hij in mijn nek deed. Het was duidelijk dat hij de macht over mij had. Er kwamen nog wat beelden langs van toen ik klein was en hoe ik opgroeide en het eindigde met een beeld van diezelfde neger die nog veel en veel harder flitste. Bij de eerste flits had ik berouw en spijt. Maar de 2e flits was zo sterk. Ik werd echt heel erg bang en ik schrok in een keer wakker met die neger nog op me netvlies.

13 jaar geleden

Beste Wautaz,
Dromen zijn persoonlijk dus ik kan alleen hetgeen wat het meest voor de hand liggent is zeggen.
De meeste mensen die iemand tegenkomt met blauwe ogen zijn mensen die denken conrole over veel dingen te hebben en denken dat ze alles weten.
Blauwe ogen staat voor bescheidenheid en luisteren naar ideen en openstaan voor anderen mensen omdat er zijn veel dingen waar wij geen controle over hebben en wat wij niet weten.

Dennis PD

13 jaar geleden

Hoi Wautaz


De trein is een manier om in de droom vooruit te komen. Het staat daarom symbool voor het vooruitkomen in het leven. De reis die we in de droom met een trein maken zou onze eigen levensreis zijn. De gebeurtenissen tijdens de treinrit zijn van groot belang op de uitleg.

De motorfiets is bijna hetzelfde uit te leggen als de auto. Het symboliseert het eigen ik dat beheerst moet worden. Daarbij waarschuwt het ons bovendien dat we in het waakbestaan niet te veel psychische energie moeten verbruiken.

Als je droomt dat vreemde ogen je volgen, lijkt dat onaangenaam, maar het is een heel gustig teken. Interessante of mooie ogen waarnaar je blijft kijken, wijzen op de liefde om je heen.

Blauw is de kleur van de waarheid en de geestelijke ontspannenheid. Het staat ook voor geestelijke superioriteit. Dromen waar de kleur blauw in voorkomt zijn dus altijd positief uit te leggen.

Gaan we de trap af dan komen we in het onbewuste terecht. Ons bewustzijn wordt daardoor wel lager maar op die manier kunnen er weer wel verborgen zaken uit ons verleden naar boven komen.

De hals is de schakel tussen lichaam een geest, tussen handelen en denken.

Het bloed is het symbool van levenskracht en de zetel van de ziel.

Ik denk dat je erveel van kan leren en vertrouwen hebben in de geesten wereld die je helpt in dit leven.

Groeten H@ns.

Jeanetta
11 jaar geleden

Gewwon bang zijn en naar de pshycholoog gaan. Kan heel gevaarlijk zijn..dromen waarin blauwe ogen voorkomen is in onze land een droom voor een waarschuwing.. het is zeg maar een waarschuwing dat je niet jezelf zal kwijtraken.. het controle over je lichaam kan je misschien kwijt raken.. kijk uit voor geestelijke overkomenissen.. HET DUIVEL WAARSHUWT Je.. PROBEER NIeT HET SLECHTSTE VAN JEZELF TE HALEN.. LIGHT EYES ON DARK SKIN ..betekent BEDROG .. LEUGENS.. Waarheid met HEEL ERG VEEL PIJN!

Chantal1978
11 jaar geleden

Beste Wautaz,
ik heb geen idee wat je droom betekent. Ik wil je alleen wijzen op je woordkeuze 'neger'. Weet je dat dit een scheldwoord is dat als zeer discriminerend wordt gezien? Je kunt dan beter zeggen een getinte man of een negroide man.

11 jaar geleden

bedankt chantal, ik voelde me ook slecht bij deze woordkeuze. Het is een woord die nog veel te vaak in de mond wordt genomen en waarvan mensen het besef niet hebben dat het woord 'neger' heel denigrerend en kwetsend overkomt.

Alexander
10 jaar geleden

kan nen neger blauwe ogen hebben ?

Blue Eyes
10 jaar geleden

Ja, dat kan. Waarom zou dat niet kunnen? ;-) Heb ze gezien. Ik vind de reactie van Jeanetta echt absurd. Die weet overduidelijk niet waar ze over praat.

kitty
8 jaar geleden

Ik heb vannacht gedroomd dat ik moest trouwen met een meisje en toen ik haar in de ogen keek waren het de helderste blauwe ogen die ik ooit heb gezien maar de ogen keken zo triestig het meisje had blond haar en was ongeveer even oud als ik (ik ben twaalf) en het leek zo echt!