Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kaakkramp e.d.

E
11 jaar geleden

Hai allemaal,

Ik heb nu al tot twee keer toe gedroomd dat ik ontzettende kaakkramp had. Het lijkt zó echt, dat als ik wakker word, ik de eerste keer dacht dat ik ook daadwerkelijk verkeerd op m'n gezicht had gelegen of iets dergelijks. Vanacht had ik weer eenzelfde soort droom: ik krijg m'n kaken niet meer van elkaar en heb daarbij ontzettend veel pijn. Het liefste wil ik niets doen en hopen dat het zo snel mogelijk overgaat, maar ik moet allerlei dingen doen en mensen om me heen lijken niet door te hebben hoeveel pijn het doet. Met m'n handen probeer ik dan m'n kaken (en tanden) in de goede richting te zetten/drukken of iets, in de hoop dat de kramp weggaat.
Het gekke vind ik ervan, dat het dus lijkt alsof ik in mijn droom ook écht heel veel pijn heb. Ik droom dus over de pijn... maar als ik wakker word, is er niets aan de hand.

Dan nog een kort vraagje: ik droom ook steeds over autorijden en het parkeren van de auto, wat niet lukt. Ik raak de auto ten eerste telkens kwijt, en ten tweede is het altijd de auto van een van m'n ouders. Ook ben ik dan helemaal overstuur omdat ik niet meer weet hoe de auto stond, en hij moet precies zo staan als eerst, omdat ik niet aan m'n moeder had gevraagd of ik de auto mee mocht :-p O en ik heb wel sinds een half jaar m'n rijbewijs pas en droom er ook pas vanaf dan (of vanaf de eerste rijlessen) over.

Ik ben benieuwd! Alvast bedankt,
Groetjes

11 jaar geleden

Beste E,
Wat ik hieruit kan halen is dat jij problemen en/of gevoelens wegstopt in de hoop dat het vanzelf weggaat of vanzelf oplost of zelf probeert op te lossen i.p.v. er met iemand over te praten of hulp te zoeken. wat beterft het autorijden is gewoon dat je een beetje onzeker bent doordat je nog niet ervaren bent en daardoor bang bent fouten te maken.

Dennis PD

E
11 jaar geleden

Hm eigenlijk heb ik niet echt specifieke en concrete problemen, en als ik die heb, praat ik er juist goed over en evalueer mijn gevoelens dikweils. Maar omdat de pijn in mijn droom zo hevig is, vroeg ik me af wat dit alles zou kunnen betekenen...
En over dat autorijden: dat kan wel kloppen! ;)

11 jaar geleden

Beste E,
Sorry voor de verkeerde conclusie van mij, dromen zijn iets persoonlijks en dat kan ik niet weten.
Normaal kramp wijst op iets wat je niet lekker zit, mond die niet open kan wijst op dat je iets niet onder woorden kan brengen en het feit dat niemand het ziet gaf mij het idee dat dat kwam omdat je het niet uitten maar mischien betekend het bij jou wel iets anders bv dat mensen vinden dat je teveel praat en dat het soms beter is om niets te zeggen omdat je soms dingen zegt die kwetsens zijn ( zonder dat je erbij stilstaat maar dit zijn alleen mogelijkheden want de enige die het correcte antwoord kan geven is de persoon die de droom heeft.
Ik hoop dat ik niets gezegt heb wat kwetsend was.

Dennis PD

E
11 jaar geleden

Beste Dennis,

U heeft helemaal niets kwetsends gezegd hoor! Ik waardeer uw hulp juist heel erg.
Het heeft me in ieder geval wel aan het denken gezet, en mijn mening over mijn openheid is natuurlijk ook maar subjectief.
Het is wel zo dat ik nogal snel veel kan nadenken over kleine, niet zo heel belangrijke dingen. Bovendien zijn er wel wat issues op het persoonlijk vlak en thuisfront, maar die wuif ik eigenlijk weg als 'normaal-zijnd' (komt in ieder geval veel vaker voor) en 'het-komt-wel-weer-goed'.
Misschien kan mijn droom te maken hebben met het feit dat ik wel heel graag over problemen en gevoelens praat, maar dat mijn thuisomgeving daar niet veel oor naar heeft. Ik heb namelijk wel vaak het idee dat ik heel graag wil praten over dingen die mijn familie helemaal niet doorheeft. Ik realiseer me ineens dat het misschien daarmee te maken zou kunnen hebben... mijn ouders zijn namelijk niet zo van het praten, waardoor ik me vaak onbegrepen en verdrietig voelde. Al heb ik daar de laatste tijd meer vrede mee, realiseer ik me dat ieder mens anders is en weet dat mijn moeder niet echt een prater is en het op andere manieren hartstikke goed doet.

En over dat vele praten: ik praat wel heel erg veel hehe :) alleen volgens mij heeft niemand daar echt veel problemen mee, al zit ik er inderdaad soms zelf mee dat ik zoveel praat en het idee heb dat ik en mijn (serieuze maar ook niet-serieuze) verhalen mensen soms te veel zijn...

Er schiet me ineens iets te binnen! M'n afgelopen kaakkramp-droom vond plaats bij mij thuis, terwijl er een feestje was. Ik heb 2 dagen ervoor inderdaad bij mij thuis een feestje gehad, waar ik iets heb verteld aan een collega/vriendin van mij, waar ik misschien een beetje spijt van had. Ik wilde het haar heel graag vertellen (het is niet iets groots/belangrijks hoor, het gaat maar over een jongen haha), maar ik wist niet of dat slim was omdat ik het dit keer anders wilde aanpakken dan dat ik dat normaal doe (meteen aan iedereen erover vertellen en laten doorschemeren).
Misschien is de verklaring eigenlijk zo simpel en zoek ik het veel te ver! Alhoewel die eerste kaakkrampdroom ver voor dit alles was... Maar dan kan ik me nog beroepen op mijn eerste verklaring hierboven.

Eigenlijk heb ik dus m'n eigen vraag dus beantwoord en ben ik misschien wel te snel geweest met hulp vragen, haha ;)
Nee, wat zeker is, is dat u me wel heeft aangezet tot denken. Bedankt!

Groetjes