Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik zag the joker in de spiegel

13 jaar geleden

Ik loop met mijn moeder en 2 vriendinnen we vaneen kamer omdat 1 vriendin huilt. in mijn droom dacht ik dat we ondergronds waren in die stenen kerkers. we liepen daarvan weg en gingen in een andere kamer staan. Daar waren nog andere mensen. Ik liep naar een spiegel die wel een beetje smerig was maar van dichtbij zag ik me wel goed. Ik keek maar zag mijzelf niet maar iemand anders... Ik zag the joker van the dark knight. daarna rende ik naar een raam en schrok om iets en toen was mijn droom afgelopen


weet iemand hier iets over???? help
alvast bedankt!

13 jaar geleden

Hoi Jokerfan.

Wie in de droom zijn eigen moeder ziet heeft in het waakbestaan gebrek aan zelfbewustzijn.

Vrienden die we in de droom zien zijn meestal de schaduwen van onze eigen ziel.

Voor de uitleg is het van belang te onthouden of we huilen van blijdschap of van verdriet. Tranen van blijdschap zijn waarschijnlijk tranen van blijdschap om iets moois dat we in het waakbestaan hebben meegemaakt. Het huilen in de droom lucht op, waarbij we snel weer aan iets nieuws kunnen beginnen omdat we het oude achter ons laten.

De kelder is het domein van het onbewuste. Wie in de droom in de kelder rondloopt wil in het waakbestaan iets aan het licht brengen. Lopen we in de kelder van een ander dan willen we mogelijk de ander beter leren kennen.

De kamer is het binnenste van het huis, dus in feite het centrum van ons eigen ik. Soms zijn we gesloten tegenover de buitenwereld als we in de droom in een kamer verblijven. Lopen we in de droom rusteloos van de ene naar de andere kamer dan lijden we in het waakbestaan aan besluiteloosheid.

De clown ( of een joker ) is het symbool van wisselende stemmingen, hij beweegt zich namelijk voortdurend tussen huilen en lachen. Is men in de droom zelf een clown dan worden we tussen emoties heen en weer geslingerd en zijn we behoorlijk onzeker.

Zo maar een paar woorden, kijk maar of je er wat aan hebt.

Bron.
DROMEN ENCYCLOPEDIE

Groreten H@ns.

Het raam houdt verband met het open of gesloten zijn.