Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom

manuela
12 augustus 2007

hey iedereen,
een vriendin van mij die al veel te verduren heeft gekregen van de ex vrouw van haar man oa zwarte magie ed heeft een nare droom gehad waar ik graag de betekenis van zou weten. mijn moeder vermoedt een geest in huis wat denken jullie?
de droom gaat als volgt: de vrouw staat in een winkel met haar partner. plots komt er een vrouw binnen met een blauwe grijze huidskleur en lang blond haar. het gezicht zelf kon ze niet zien. Die onbekende vrouw pakt haar partner vast om te zeggen dat ze hem zou meenemen. kunnen jullie mij helpen om de betekenis te vinden. thx iedereen

Guivre
12 augustus 2007

Hallo Manuela,

Geesten zouden zich niet op deze wijze manifesteren, want je spreekt duidelijk over een droom. Kenmerkend voor een geestverschijning is nl. dat je niet droomt.
Iemand zonder gezicht is ook daadwerkelijk "niemand", een onbepaald persoon. Ik denk dat de kleuren een belangrijkere rol spelen. Omdat je spreekt over een nare droom, zal ik de negatieve betekenissen van de kleuren opnoemen.
Blauw: In het Engels heet de muzieksoort blues niet voor niets zo, het kan wijzen op verdriet en op onderdrukte gevoelens, die verdrietig maken.
Grijs, een combinatie van zwart en wit:
Zwart: kan duiden op leegte (denk hierbij ook aan het gezichtsloze van de vrouw), maar ook is zwart de rouwkleur. Verder kan zwart duiden op kwaad en ongeluk.
Wit: kan wijzen op eenzaamheid. Vaak is het wel de aankondiging van een nieuw begin of een geboorte. ( NB: Was de vrouw helemaal wit geweest, dan had het idd. kunnen wijzen op een lijk of geest.)
Blond: Hierbij geef ik de uitleg die bij geel hoort, aangezien blond daar het dichtst bij in de buurt komt. Helder geel (donkerblond) wijst op een verheven geest, een belangrijk inzicht, de overgang van donker naar licht. Lichtgeel (lichtblond) duidt echter op ziekte of afnemende krachten.

Lang haar staat voor krachtige vrouwelijke gevoelens.

Een winkel kan veel verschillende betekenissen hebben, de meest gangbare is een uiting van de veelheid aan mogelijkheden die het leven biedt. Als de dromer iets koopt, dan weet deze van die mogelijkheheden te profiteren. Kan de dromer om de één of andere reden niets kopen (bijv. uitverkocht of afgeleid worden door iets of iemand), dan kan dat wijzen op frustratie over het niet bereiken van een doel. Paniek over de sluitingstijd kan aangeven, dat de dromer bang is dat het leven te kort is om al haar/zijn ambities te vervullen.

Het meenemen van de partner staat, volgens mij, voor de angst om haar partner te verliezen aan een vrouw (de verschijning) wellicht. Of misschien wel aan de symboliek van de kleuren (verdriet, dood, eenzaamheid, ziekte). Jouw vriendin heeft het nodige moeten doorstaan om haar nieuwe partner te houden, haar grootste angst zou natuurlijk hem weer verliezen zijn.

Hopelijk heeft je vriendin hier wat aan.