Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vermoeid, niet vooruit geraken

Evelien
13 jaar geleden

Ik droom de laatste tijd zeer vaak dat ik ergens zit of lig en niet vooruit geraak. Zoals bv. vannacht. In mijn droom lag ik in de zetel en verschillende mensen zeiden tegen me dat ik uit de kast iets moest nemen. Ik probeer dan zo hard om uit de zetel te stappen en naar de kast te geraken. Mijn ledematen bewegen wel, maar ik geraak niet vooruit. Ik moet zoveel kracht zetten dat iedere beweging het uiterste van mijn energie vraagt en telkens ik enkele centimeters vooruit ben geraakt ben ik opeens terug op dezelfde plaats. Ik sleur mezelf met mijn armen vooruit dat mijn vingerknokels vreselijk veel pijn doen van mij overal aan vast te klampen om vooruit te geraken. Iedere stap die ik zet met mijn benen schuif ik gewoon terug over de grond. Het is ook zo dat er nooit iemand bij mij is als ik zoveel moeite aan het doen ben en als de personen terug zijn die mij hadden gezegd datgene uit de kast te nemen, zijn zij erg kwaad op mij.
Als ik dan wakker word heb ik een barstende hoofdpijn en voel ik mij vreselijk slap.
Vaak is het ook zo dat ik mezelf een taak geef en dat er dan helemaal niemand anders in de dromen is. Ook heb ik een vreselijk schaamtegevoel wanneer dit gebeurt en hoop ik dat er niemand niemand binnen komt wanneer ik zoveel moeite aan het doen ben.
Deze dromen beginnen dagelijks terug te komen maar steeds in andere situaties. Dan weer in zetel, dan in bed, dan op een stoel ergens in een onbekend lokaal.
En mijn hoofdpijn als ik wakker wordt is vaak zo erg dat deze een paar uur duren. De hevigheid van mijn hoofdpijn hangt ook af van de hevigheid van de droom. Soms is het ook zo dat ik in mijn droom weet dat ik aan het dromen ben en mezelf aan het inpraten ben dat ik niet zoveel moeite mag doen anders heb ik weer hoofdpijn wanneer ik wakker word. Soms lukt dit, maar vaak weiger ik te luisteren naar mezelf.
(Vroeger toen ik bedplaste rond mijn 7 jaar droomde ik ook dat ik op het toilet zat en kon plassen. Dit tot ik mezelf afvroeg iedere keer ik op toilet zat of ik nu wakker was of droomde. Als ik wist dat ik droomde ging ik gewoon terug naar bed om daar wakker te worden. Ik controleerde dit ook wanneer ik echt wakker was. Zo ben ik gestopt met bedplassen)
Ik heb altijd levendige dromen gehad en kan deze ook in minieme maten manipuleren. Maar met deze dromen lukt dit absoluut niet, ik wil precies niet luisteren naar mezelf als ik dan al iets kan zeggen tegen mezelf.
Met het bedplassen had ik een duidelijke verklaring waardoor ik hier ook mee ben kunnen stoppen. Maar met deze droom weet ik het absoluut niet.
Kan iemand mij helpen alstublieft?

Evelien
13 jaar geleden

Kan iemand mij helpen aub?

SarahSounni
7 jaar geleden

hey evelien,

Ik herken mij ook in jouw verhaal!
Bij is het wnr ik ergs moet zijn in bepaalde ruimte waar ik ben dat ik bijna niet kan bewegen en dat ik zoveel moeite moet doen om maar iets te bewegen en het lijkt net of ik de maraton loop en het net lichamelijk en fysisch voelt.
Ze komen ook regelmatig terug in andere vorm .
Ik denk dat het is omdat ik mijn hoofd niet kan ledigen door problemen en dat die daarom on onze dromen in deze vorm ontstaan .
Ik denk vooral goed relaxen , sporten dat je diep in slaap kunt geraken .

Grtjs

Sarah