Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

2 dromen die steeds terugkomen.

13 jaar geleden

Droom 1:

Ik sta in het midden van een heel groot "veld?", er is niets te zien enkel achter mij een wazig figuur (mens) en voor mij staat mijn vriend. Ik voel mij telkens geneigd om naar achter te kijken en naar die persoon toe te gaan om te kijken wie het is, maar als ik mij dan omdraai staan er plots 3 schimmen voor mij die mij verbieden naar die persoon toe te gaan en zeggen dat ik naar mijn vriend toe moet gaan. Toch kan ik mij nieuwschierigheid niet bedwingen en stap ik naar de onbekende persoon toe. Halverwege krijg ik een rare angst over mij en blijf ik staan. De onbekende persoon roept dan dat het oké is en dat ik niet bang moet zijn.
Na een beetje twijfelen stap ik naar hem toe en blijkt het een vriend van mij te zijn die 6jaar geleden is omgekomen bij een autoongeluk. Hij kijkt naar mij, lacht heel vriendelijk en plots is hij verdwenen. Dan draai ik mij om en is mijn vriend ook verdwenen en sta ik daar alleen op dat "veld?". Ik ben in paniek en dan word ik wakker.
Als ik dan wakker ben heb ik nog steeds een bang, verward en triest gevoel.

Droom 2:

Ik ben in de supermarkt en zoals iedereen ben ik daar rustig mijn inkopen aan het doen. Ik zie ineens een jongen die mij bekend voorkomt ik roep hem maar hij loopt gewoon verder. Tegen dat ik aan het einde van de gang ben is hij verdwenenen en nergens in de winkel nog te vinden. Als ik alles in mijn karretje heb liggen ga ik naar de kassa, terwijl ik daar sta te betalen zie ik die jongen naar buiten stappen en hij stapt naar een auto. Als ik ben buitengeraakt stap ik naar die auto en zie ik dat de koffer en de bestuurders deur openstaat. Dus ik denk dat hij even zijn karretje is gaan wegzetten en meteen terug komt, maar i.p.v. die jongen komt er een oudere man naar de auto, hij kijkt mij even raar aan doet de koffer toe en stapt in de auto en rijd weg.
Ik sta dan nog even te kijken of ik mij niet had vergist van wagen, maar ik was zeker dat het die grijze wagen was. Dan hoor ik van in de haag achter de parking een stem die zegt "Nu is het aan jou om van je verdere leven een mooi verhaal te maken, daar kan ik je niet meer bij helpen. Je moet blij zijn met wat je hebt en niet steeds denken aan wat je had. Alles is goed zoals het is, en zo heeft het ook altijd moeten zijn." En dan voel ik en hand op mijn schouder, maar ik zie niemand
Dan pas besef ik dat die stem ook weer van mijn vriend is die 6 jaar geleden is omgekomen.


Volgens een vriendin van mij wil die jongen mij via mijn dromen duidelijk maken dat alles goed gaat met hem, en hij gelukkig is waar hij nu ook mag zijn.
Maar ik zelf heb het gevoel dat er misschien toch wel meer achter zit, alleen weet ik niet juist wat.
Ik moet wel toegeven dat ik bang word van die dromen, want de momenten dat ik dan voor hem sta in de 1ste droom en het moment dat ik zijn stem hoor in de 2de droom voelt het niet meer als een droom maar gewoon echt. Ook als ik dan wakker word heb ik nog steeds het gevoel dat hij er echt was.

Ook vaak de avond voor ik die droom heb voel ik iets, dan lijkt het alsof er een soort elektrische schok door heel mijn lichaam voel en tinteld heel mijn lichaam. En op dat moment denk ik dan ook meteen aan die jongen en voel ik hem soms ook echt. Niet dat ik zijn lichaam voel ofzo, maar gewoon het gevoel dat hij in de buurt is.
Ik heb hier enkel maar met mijn beste vriendin over durven praten, en verder niemand.
Ik ben blij dat ik dit forum heb gevonden en ik hoop hier dan misschien ook mijn atwoord te vinden op wat deze dromen betekenen.