Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

zilvergekleurde man

13 jaar geleden

Ik had vannacht een hele aparte, maar ook wel enge droom

Ik droomde dat ik in een groot huis woonde met 3 verdiepingen. Op de bovenste verdieping woonde mijn ex (de vader van mijn 4 jaar oude zoon) een verdieping lager woonde ik. Ik had wat met een vies oud klein mannetje. Hij had 3 dochters van in de 20. Het was al laat in de avond en we gingen naar bed, ik had geen zin, want ik raakte niet opgewonden van dat vieze oude mannetje. Hij raakte mijn borsten aan, maar het deed me niks. Ineens kijk ik in de hoek van de slaapkamer, staat daar een zilvergekleurde man zonder enige uitdrukking op zijn gezicht gewoon naar mij te kijken, hij bewoog ook niet.

Ineens sta ik dan in een slaapzaal, daar slaapt mijn zoontje en nog meer kinderen, wat ik daar precies deed weet ik niet meer, ik weet wel dat mijn ex daar ook rondliep, en die zilvergekleurde man staat daar weer in een hoek naar mij te kijken.

En dan zit ik ineens in een bootje in het water, mijn zoon loopt over het ijs en zakt erdoor, ik kan hem nog net redden, hij is onderkoeld en loopt blauw aan. Ik hou hem tegen me aan en warm hem weer op en de blauwe kleur trekt weer weg, ik kijk op en die zilvergekleurde man staat daar in het ijs naar mij te kijken, ik kijk de andere kant op, staat daar een vrouw met een dood kindje in haar armen en toen werd ik wakker

Wat betekent dit??
Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik dit een hele enge droom vond1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 jaar geleden door ik.

13 jaar geleden

Hoi ik

De verschillende verdiepingen van een gebouw symboliseren de verschillende fases van ons bewustzijn, maar ook de gedeelten van ons lichaam. Hoe hoger de verdieping waarop we ons in de droom bevinden hoe groter het bewustzijn. Hoe lager de verdieping hoe lager ons bewustzijn. Zo houdt de zolder of de bovenste verdieping bijvoorbeeld verband met ons hoofd en ons denken, terwijl de kelder ons onderlichaam en ons onderbewustzijn symboliseert.

Zilver is een vrouwelijk symbool. Het behoort, in tegenstelling tot goud dat bij de zon behoort, tot het gebied van de maan. Zilver dat in de droom verschijnt wijst op vrouwelijke waarden. Het symbool dat van zilver is en de rest van de droom moeten dit verder verklaren.

Het is van belang of het om een onbekende of een bekende man gaat. De onbekende man in de droom symboliseert de schaduwkant van de dromer.

De slaapkamer is de plek van liefde maar ook van liefdesverdriet. Verder duidt de slaapkamer soms op de nodige rust die we moeten nemen, maar soms ook op ziekten.

Geslachtsgemeenschap heeft niet altijd met seks te maken. Vaak betekent het geestelijke bevruchting, voldoening en een geestelijke wedergeboorte. Dromen we over geslachtsgemeenschap met iemand anders dan de eigen partner dan zijn we mogelijk niet helemaal tevreden over het intieme contact dat we met onze partner hebben.

Borsten hebben ook iets goddelijks, dit omdat ze het allereerste voedsel van de mens bevatten.

De boot brengt ons naar een nieuwe toekomst. Rustig water betekent daarbij rustig vaarwater, onrustig water betekent onrust en onevenwichtigheid.

Het ijs dat in de dromen verschijnt is het symbool voor het bevriezen van gevoelens. We hebben het hier niet over consumptie ijs

Blauw is de kleur van de waarheid en de geestelijke ontspannenheid. Het staat ook voor geestelijke superioriteit. Dromen waar de kleur blauw in voorkomt zijn dus altijd positief uit te leggen.


Onbekende vrouwen wijzen daarom meestal op eigenschappen waarvan we ons tot nu toe niet bewust waren dat we ze hadden.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Zomaar een paar woordren, misschien kan je er wat mee.

Groeten

H@ns.

13 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie, de droom is al minder eng geworden ;)