Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik was een vogel in het water.

m ya
17 jaar geleden

Hallo
ik ben een beeldend kunstenaar en ik heb drie dromen, die ik niet kan vergeten. deze dromen waren en zijn nog steeds erg sterk als beeld in mijn hoofd en aanwezig. ik denk er vaak aan terug. ik heb wel vermoedens over betekenis maar nog niet echt. Ik zou het fijn vinden als iemand mij inzicht zou kunnen verschaffen over deze dromen. het zijn de volgende:

1. in deze droom ben ik een vogel. ik dobber in het water( ik zie mezelf niet, ik weet en voel mij een vogel) ik ben echt tussen dieren. ik zie kikkers en waterdiertjes.
het water is ondiep en heel helder. ik voel me goed op mijn plek. ik zie andere vogels in het water , deze zijn meer bij de waterkant.
ik zie plots een slang. ik kijk naar de slang. hij is klein. ik ga met mijn hoofd onder water.richting de slang. probeer ik hem weg te jagen, op te eten?. de slang zwemt heel snel weg.


2. in deze droom. is er een zee. in het midden van het water is er een heuvel. met daarop een huis. er groeit hoog gras en de wind waait. ik hoor het gras. ik zie het van veraf. en ik ben daarna opeens in het huis. het huis is heel hoog en toch is het alleen een zolder. . ik ervaar het als een zolder. verder is er niets in het huis. het huis is van hout, en helemaal bovenin het huis zitten rondom ramen. waardoor licht schijnt. het huis geeft me een fijn gevoel. je voelt de wind.
ik ben daarna buiten en ben tussen mensen( onbekend) die daar lopen .
op een pad tussen dat waaiende gras ,lopen we weg van het huis. ik voel me alleen tussen al die mensen en verdrietig.

3. ik word wakker en heb gedroomd dat ik een muziekstuk had gecomponeerd. ik kon zelfs vlak erna de muziek mij nog herinneren.
ik stond en was een soort van dirigent.ik kan er niet uit komen wat die dromen nou zeggen. alhoewel ik ervan overtuigd ben, dat ze belangrijk zijn anders zouden ze mij niet sterk bijblijven. alvast bedankt voor de hulp.m.ya