Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

een steeds terugkerende droom

4 april 2009

Hallo iedereen

Het is nu de derde keer vandaag dat ik deze zelfde droom probeer te posten dus als jullie de vorige berichten toch ergens ziet staan negeer die maar, ...en alvast mijn excuses ervoor.

Mijn droom gaat als volgt, Ik woon in mijn huidige woning, dewelke mijn eigendom is (een rijwoning), ik moet deze echter verlaten, ik denk om financiële redenen doch ben dit niet zeker, ik verlaat de woning maar laat er huisdieren achter (de ene keer betreft het cavia's en de andere keer zijn het honden) ik laat de dieren achter zonder iets van eten en drinken. Ik woon terug in een appartement (één van de twee appartementen waar ik tijdens mijn jeugd heb gewoond, het is niet altijd hetzelfde appartement), ik voel me er erg ongelukkig, ik wil namelijk nooit nog op een appartement wonen. Ik moet mijn huis verkopen maar dit kan om onbekende reden niet, ik heb het gevoel dat ik eerst nog iets moet doen vooraleer ik deze kan verkopen maar ik weet niet wat.

Op een bepaald ogenblik besef ik dat ik mijn dieren lange tijd geleden in mijn huis heb achtergelaten zonder eten en drinken, ik bezef dat deze nu dood zullen zijn door mijn doen, ik wil niet naar het huis gaan toch zie ik de dieren liggen.

Daarop word ik wakker en voel me natuurlijk heel slecht.

Kan iemand mij aub helpen met wat uitleg. Het is niet zo dat ik dit elke nacht droom, maar ik denk dat ik deze droom toch wel al acht keer heb gedroomd.

(Ik ben eigenaar van een huis, ik heb honden en cavia's en ik zou nooit nog op een appartement willen wonen, dit is in de realiteit zo)

Groeten Joyce

5 april 2009

Hoi,

Ik heb zelf ook terugkomende dromen, ik denk zelf dat dat betekent dat het te maken heeft met iets wat vaker voorkomt in je leven, of je urgentie van de droom. Het droomwoordenboek zegt dit:
"Als je droomt dat je aan het verhuizen bent, suggereert dit dat er veranderingen aan zitten te komen. Misschien voel je je ergens niet meer zo op je gemak, en is de droom een teken dat er iets in je leven gewijzigd moet worden zodat je meer vrijheid en ruimte voor jezelf krijgt.

Verhuis je in je droom naar een groter huis, dan suggereert dit dat je aan bekrompenheid probeert te ontsnappen."

Dus ik gok erop dat het te maken heeft met een verandering in je leven, of dat je zelf iets moet veranderen zodat je meer vrijheid en ruimte krijgt.

5 april 2009

Heykes

Bedankt voor uw antwoord, het geeft mij stof tot nadenken.

Groetjes

sjoerdtje
9 april 2009

Ik droom ook heel vaak dat ik niet in mijn huis kan blijven wonen..terwijl ik het zo geweldig wonen vind

Dan moet ik elke keer in een ander huis wonen..waar het een dikke troep is en niet gezellig..en ik wil daar helemaal niet dromen

die droom komt elke keer weer terug.....zit me ook wel eens af te vragen wat dat kan beteken..want ik wil helemaal niet v erhuizen