Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bizarre droom..

15 jaar geleden

ik heb iets gedroomd, waarvan ik liever doe alsof ik het niet gedroomd heb, zo vreemd en bizar vind ik het.

ik droomde, dat er werklui achter me aan zaten, op een berg. zij zaten onder me en ik rende snel naar boven. Deze waren werklui van het type dat altijd stommiteiten roept en zich in het kruis krabben.
andere soort werklui kan ik altijd wel verdragen, maar dit type staat me heel erg tegen in het echte leven. ik word altijd een beetje misselijk van hen, omdat ik (misschien een vooroordeel) van ze denk dat ze niet nadenken, vrouwen zien als lustobjecten en hun leven rond seks en bier draait, mannen die een harige buik hebben en pissen in steegjes.
dat soort mannen zat dus achter me aan, en op de een of andere manier had het heel sterk te maken met seks...ik had het idee dat als ik een orgasme had, alles weer goed zou zijn (in de droom). dus masturbeerde ik, had een orgasme en daar hield de droom meteen op. toch wel een soort bevrijding dus, van de mensen die achter me aan zaten.

maar als ik over die droom denk, ervaar ik dat laatste ook als een zwakte. eigenlijk dat ik aan die achtervolgers toegeef omdat ik aan mijn intieme delen ga lopen morrelen. in het echte leven probeer ik van dit soort mensen weg te hollen, ze niet te horen, ze buiten te sluiten. dus dan zou ik ze júist niet willen associëren met iets intiems.

een theorie is dat dingen je misschien minder beïnvloeden als je toegeeft aan wat je zelf wilt. maar dat is vreemd, want ik vind masturbatie meer een uitdrukking van een beetje hebberige hopeloosheid, dan van de persoon die je echt bent, en wat je als die persoon wilt.

ik vind het heel ingewikkeld!
misschien heeft iemand van jullie suggesties.

15 jaar geleden

Hoi charretje.

Sommigen proberen de masturbatie in de droom als symbool anders te verklaren dan waar hij in werkelijkheid voor staat. Masturbatie in de droom is een teken dat de dromer in het waakbestaan geestelijk seksueel onbevredigd is en vol zit met seksuele fantasieën. Dromen over masturbatie komen meestal alleen maar voor bij mensen die een tijd lang geen seksueel contact hebben gehad maar ook bij mensen die seksueel zeer actief zijn of er erge behoefte aan hebben.

De onbekende man in de droom symboliseert de schaduwkant van de dromer. Vaak is de onbekende achtervolger in onze dromen de duistere kant van onszelf. De onbekende man wil ons dwingen onze gebreken onder ogen te komen.

Ik denk dat je je zelf meer vrijheid moet geven op seks gebied, luister meer naar je gevoel als naar je verstant ( in het echte leven probeer ik van dit soort mensen weg te hollen) je intieme gevoelens te onder drukken, als of seks niet goed zou zijn.

Groeten H@ns.