Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

aparte droom

15 jaar geleden

Ik heb laatst een droom gehad over mijn ex-vriendin.
Ze is bij mij op bezoek en dan zie ik dat er 5 insecten (denk dat het kakkerlakken zijn) over haar been kruipen.
Ik pak dan de stofzuiger en zuig ze op, maar het blijven er 5, elke keer als ik er eentje opzuig dan komt er weer een nieuwe bij zodat het er altijd 5 blijven.
Ook de stofzuiger is apart want die heeft namelijk een speciale zuigmond die gelijk zuigd en vermaalt.

Mijn emoties daarbij kan ik me ook nog erg duidelijk herinneren;
Mijn eerste gedachte was typisch dat het nou net bij haar moet gebeuren en ook dat ik het wel van haar zou verwachten
daarna toen ik de stofzuiger pakte als optie om die kakkerlakken op te ruimen bedacht ik me dat die beestjes er wel eens uit zouden kunnen kruipen als ik de stofzuiger uit zou zetten en ziedaar, ik had opeens een stofzuigersnoet met 3 draaiende koppen die alles vermaalde terwijl de stofzuiger aanstond.

Helaas bleven de kakkerlakken maar terug komen zodat er altijd 5 waren en nee ze bleven niet op haar been maar vielen op de grond en dat bleef eigenlijk doorgaan tot ik wakker werd.

weet iemand misschien wat deze droom kan betekenen?

15 jaar geleden

Hoi Ari

Vrienden of vriendinnen die we in de droom zien zijn meestal de schaduwen van onze eigen ziel.

Insekten (sym.) Kleine hinderlijkheden

Insecten die in de droom verschijnen zijn meestal de diertjes die in het waakbestaan ons de kriebels geven. Het is dan ook vaak een teken dat de geest van de dromer behoorlijk geprikkeld is. Wie in de droom insecten doodmaakt zal in het waakbestaan sterkere zenuwen krijgen en weer in volle rust van zijn leven kunnen genieten.

Lucht
Lichamelijk
Mercurius

Sleutels: Gestructureerd, orde, beperking, soberheid

De vijf is representatief en durft risico te nemen en dingen te verandering maar is tegelijkertijd hele erg bang dat wat hem dierbaar is te verliezen. Daardoor klampt de 5 zich overal aan vast. De Vijf staat ook voor het communiceren naar buiten maar weet niet altijd hoe het te brengen. Alle vormen van geld zijn heel belangrijk maar er echt mee om gaan kan de vijf niet. Het wordt ook wel eens het justitie teken genoemd, dat kan positief maar ook negatief zijn. Ten tijde van een uitdaging zal de vijf moeten zoeken om het sterke verlangen naar bevrediging en vernieuwing in balans te brengen met de behoefte aan een partner voor het 'leven'. De vijf hoort bij iemand die zijn/haar idee├źn en avonturen met hem/haar delen. Het maakt echt niet uit, of de vijf diepgravend is in de plaatselijke bibliotheek, of de hele globe rondtrekt. De vijf is zeker geen op potter. Als de vijf geld heeft dan laat hij/zei dat zeker rollen. Meestal durft de vijf veel risico's te nemen en neemt het niet altijd even nauw. De vijf is ook een dromer en daardoor laat hij zich nogal snel iets wijs maken. Hij kan goed doen alsof hij iets geloofd terwijl dat niet zo is. De meeste vijven houden van reizen en hebben behoefte aan verandering, maar is de vijf negatief dan kan dit naar de andere zijde omslaan. De vijf houdt van vrijheid maar doet niets zonder overleg want partnerschap en relaties komen op de eerste plaats, net als eerlijkheid. De vijf kan absoluut niet stiekem zijn, dat geeft hem schuldgevoel. De vijf stelt kwantiteit boven kwaliteit. De Vijf kan zijn problemen bij iedereen kwijt maar is toch geen echte prater.


Postief: Houdt van sport en joggen maar toch zijn er maar weinigen die echt actief zijn. Niet sport actieve vijven zijn in ieder geval vaak in beweging, vooral met de auto want lopen, daar aan hebben ze een hekel. Als ze dan toch lopen, dan het liefst in de vrije natuur, want de vijf is een echte ontdekkingsreiziger. Overal de humor van inzien, ook dat is de sterke kant van de vijf.

Negatief: De vijf wil veel maar maakt het maar zelden af. Gaat helemaal op in nieuwe zaken waar uiteindelijk niets van terecht komt. Alles lijkt te mislukken. Jammer want de vijf wil zo graag! Een negatieve kant kan ook zijn moeite met seksualiteit, want daar is intensiteit voor nodig. Andere zwakke punten: energieversnippering, teveel hooi op de vork nemen en rusteloosheid. De vijf kan oppervlakkig zijn die niet van moeilijke dingen en zaken houdt. De vijf kan te vaak met humor proberen iets op te lossen. Kan uren achter elkaar achter de pc zitten zonder aan nachtrust toe te komen. Slapen op de bank, dat gebeurd iets te vaak!

Wie in de droom aan het schoonmaken is wil in waakbestaan dus eindelijk wel eens schoon schip maken met zichzelf. Soms is het een last of een smet die we kwijt willen raken, een andere keer een somber gevoel.

Ik denk dat je nog een poosje werken moet aan je problemen, maar ga rustig door met zuigen, met het oplossen van je problemen.

Groeten,

H@ns.

15 jaar geleden

Bedankt H@ns voor je snelle reactie, hij is duidelijk en klopt in grote lijnen wel met hoe ik ben.1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door Ari.