Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

huisdieren dood

Lady
23 juli 2007

Ik droom regelmatig dat er iets met mijn huisdieren aan de hand is.
Ik heb een tijdje gehad dat mijn huisdieren op een andere plek waren dan waar ik zelf verbleef en ik ging dan elke dag een uurtje langs om ze aandacht te geven. (toen kon ik niet anders)
Ik heb in deze periode bijna elke nacht wel gedroomd dat ze doodgingen.
Ik was natuurlijk ook heel erg bang dat er iets met ze zou gebeuren omdat ik er geen toezicht op had en ze daar helemaal alleen waren.

Nu zijn ze gewoon bij mij en hoef ik me eigenlijk geen zorgen te maken.
Maar toch droom ik soms nog dat er iets mis is,
OF ze gaan dood,
OF de kooien kloppen niet (zijn kapot) en ze kunnen ontsnappen of bij elkaar komen (kooien zitten aan elkaar verbonden),
OF ik heb er ineens meerdere,
OF ik moet ze meenemen omdat ik mezelf ook moet redden( dit komt ook regelmatig voor)
OF ze zijn niet meer compleet
OF iemand heeft er 1tje gestolen
OF het lukt me niet goed om voor ze te zorgen of te redden uit een situatie
en ga zo maar door... het is iedere keer weer wat anders... vaak in combinatie met dromen waarin ikzelf moet vluchten dat ik ze mee moet nemen.
Maar ook gaan de dromen vaak alleen maar over mijn dieren.

Het enige wat ikzelf kan bedenken is dat ik misschien bang ben dat ik ze niet genoeg aandacht geef...(ik ben namelijk bang voor veel dingen ) Faalangst ofzo ??

Kent iemand dit of kan iemand mij helpen met een antwoord??

groetjes,

Lady

Dieren-dromer
24 juli 2007

Ja, ik herken deze droom wel. Ik droom vaak dat ik mijn huisdieren moet redden uit een brandend huis of dat ze mij redden.

Ik weet helaas niks over de betekenis van de droom.

Lady
23 december 2008

Ik heb dit bericht een tijd geleden geschreven, wie heeft hier nog meer een antwoord op?

Ik heb vannacht namelijk weer zo'n soort droom gehad.. deze keer ging het over de vissen..
Toen ik terug thuis kwam was het water uit de aquariums ineens weg waardoor de helft van de vissen dood waren en uitgedroogd waren..

Deze dromen blijven iedere keer terug komen, op verschillende manieren..

Kan iemand mij alsjeblieft zeggen waar dit over gaat?

24 december 2008

Hoi Lady.

Dieren zijn meestal het symbool voor onze psychische beweegredenen, onze remmingen, onze dierlijke instincten en onze begeerten. Ze weerspiegelen onze dierlijke kant maar ook juist onze te menselijke kanten. Een groot aantal dieren kan er op wijzen dat de dromer slachtoffer dreigt te worden van zijn eigen driften.

Het huisdier heeft in de droom een belangrijke psychische functie. Ze verschijnen meestal in de droom als we in het waakbestaan gebrek aan liefde en tederheid hebben. Voor de exacte uitleg is het van belang te kijken over welk huisdier we dromen.

Vaak treden huisdieren in de droom op om de dromer te helpen bij problemen of hem te beschermen tegen bepaalde mensen of zaken.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Wie over vogels in een kooi droomt is zelf geestelijk niet vrij. Sluiten we de vogels in de droom zelf op dan sluiten we in het waakbestaan niet alleen anderen geestelijk op, maar ook onszelf.

Wie in de droom nog net op tijd aan iets kan ontsnappen kan in het waakbestaan nog maar net uit een gevaarlijke situatie ontsnappen.

Als ik dit alles lees. lijkt het mij dat je zelf meer vrijheid moet geven, je zit nog steeds opgesloten in een benauwende situatie en om die vogels steeds maar vast te houden en overal mee naar toe te slepen blijf jij in je problemen zitten.
Snap je dat, geef je zelf veel meer aandacht en let op wat er met je zelf gebeurd.

En steeds wordt je er weer op gewezen, laat alle droom vogels en dieren vrij in je dromen, geef je zelf de ruimte dan zal ook je angst verdwijnen, dat is de boodschap van al je dromen. Het zal niet direct lukken, maar amsterdam is ook niet op een dag gebouwd.

Kijk maar of je er wat aan hebt.

Sterkte groeten.

H@ns.

19 januari 2009

Hallo hans,

Erg bedankt voor je reactie. De meeste dromen die ik heb, hebben meestal te maken met de situatie waarin ik zit. Vaak is het ook allemaal erg ingewikkeld!
Ik zal sowieso meerdere dromen plaatsen om meer helderheid te krijgen

gr Lady

Mini(hamster
22 maart 2012

Hallo ik heb een vraag
Ik ben nOG maar 9 enn heb het gevoel dat mijn
Hamster bijna doodgaat maar dat komt door het
Dromen nu zit ik te denken ( ook door meersituaties)
Zal ik haar weg doen

Pleas reageren xx mini