Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

verwerking verleden via dromen

renatezzz
15 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben erg met mijn verleden bezig en daardoor pluis ik mijn dromen uit, wanneer ik deze goed kan herinneren en dat gebeurt 2 a 3 x per week. De droom die ik vannacht hebt gehad valt van de ene situatie in de andere en dat gebeurt in een sneltrein vaart, alleen lukt het mij nu niet goed om deze droom goed uitgelegd te krijgen en hopelijk kunnen jullie mij daarbij helpen.

Ik sta met man en kind in een burger king/mac donalds en het is ontzettend druk, mijn man gaat met kind plassen en er liggen kinderjassen op een rode tafel die tegen de muur aan staat( ik voel dat deze kleding gekocht is door mijn schoonmoeder). ik probeer deze op te stapelen en zonder tas het restaurant te verlaten, naar buiten lopend zie ik mijn eigen kat op de rand van een muurtje zitten en probeer hem te aaien en zeg nog tegen mensen dat ze goed op hem moeten passen want ik voel dat hij niet met mij mee gaat lopen. buitengekomen, glijden de jassen van elkaar af en vallen op de grond, en baalde ik dat ik geen tas heb en gelijk heb ik een tas in mijn handen een heel klein plastic tasje en ik probeerde er zoveel mogelijk dingen in te proppen en dat lukte aardig, ondertussen verbaasde ik mij dat ik mijn man en kind nog niet gezien had, die aan de andere kant de winkel waren uitgelopen.

Vervolgens loop ik met de spullen op straat en krijg erg trek in chocolade, ik loop een winkel binnen en realiseer mij dat dit een chocolade winkel is, binnengekomen sta ik rustig te kijken wat ik nou precies wil kopen, de verkoopsters zijn jonge meiden met schorten aan. doe maar een milkshake en wat kleine chocolaatjes deze wil ik meenemen voor mijn man en kind. de milkshake krijg ik niet maar wel 3 kleine bakjes chocolade en geproefd en ze smaakte verrukkelijk, vervolgens zie ik in de winkel een apparaat staan die wit vloeistof met blauwe balletjes mixt, de kinderen die binnenkomen willen dit hebben en dan worden de balletjes geel, die ik daarna met een winkelmeisje via een rietje aan het spugen ben richting de kinderen.

Dan sta ik een donkere glazen stolp waaruit het plafond een dik touw komt die flauw geel licht geeft, keihard hoor ik het liedje van Queen Bohemia rapsody en probeer deze mee te zingen en ondertussen draai ik met mijn voeten op de grond hangend rondjes aan het touw en realiseer mij dat dit een soort discotheek is. een deur gaat dan open en een jong meisje komt gauw binnen en alles stopt gelijk en ik loop naar haar toe, samen lopen wij dan naar een klein antiek kastje met 2 deurtjes en 1 smalle lange la. 1 deurtje gaat open en ik zie kinderboekjes met o.a. een kikker erop en nog wat los speelgoed ervoor o.a. een auto, van dit alles komt een soort sterrengloed af, het geeft licht, het meisje heeft haar hand achter de kast geplaatst en zij duwt de achterwand naar voren en verbaasd en spannend zeg ik dat dit een kast is met geheime vakjes en we gaan verder opzoek, ik zie door een spleet goud licht weerkaatsen in een glazenplaat waar stof op ligt, alleen kan ik de opening niet vinden, dan krijgt het meisje de la open en ik vol trots dat het haar gelukt is, want kijk als je hem zo open doet zie je niks. in dit laatje zie ik een rode veloerse oude ondergrond met goude spelde/broches liggen en een gebroken oude kinderarmbandje, de goude spelden en broches zijn uit de 2e wereld oorlog, een adelaar en nog iets anders, ik voel haat/jaloezie/hitler van deze dingen afstralen en voel droefheid bij het gebroken kinderarmbandje.

Plots horen wij een mannenstem en we sluiten gauw alles af, niemand heeft het gemerkt en ik sta in een grote marmeren lichte gang met diverse mensen om mij heen en ben ik afscheid van hun aan het nemen alleen zie ik het meisje niet meer, zij komt naderhand erbij staan en vol betekenis kijken wij elkaar aan, want zij blijkt een verschoppelingetje te zijn geweest, die onder mijn hoede was en nu is uitgegroeid tot een jonge zelfverzekerde vrouw, die vol trots haar ding ging doen, ze was in een mantelpakje gekleed en ik was ook netjes gekleed met een ouderwetse mantel aan, ik wens haar succes en 2 mannen met een mooi koppie en een net pak aan, proberen door dicht bij mij te gaan staan op een onzichtbare verleidelijke manier mij tegen te houden, ik ga de confrontatie aan en de sensualiteit neemt toe, tot ziens zeg ik en dan loop ik buiten op straat, ik probeer met mijn alarmsleutel mijn auto te vinden, ik hoor hem wel maar zie de auto niet, het aan en uit schakelen van het alarm blijkt bij een leegstaand, dichtgetimmerde winkelpand te horen en op het moment dat ik dat door hebt, schieten er van alle kanten mij mensen tegemoet, zij blijken van een geheime dienst te zijn die mij al die tijd in de gaten hebben gehouden en zij willen samen met mij dit gebouw gaan onderzoeken, want ze vertrouwen het niet, met mezelf erbij 4 man sterk komen we bij het pand aan, alles is oud en verrot, inderdaad het sleutel alarm blijkt te reageren op dit pand, ik probeer met iemand anders door de brievenbus te kijken en ik word gewaarschuwd dit niet te doen, want er kan wel een bom achter zijn geplaatst, ik moet wachten totdat de andere aan de achterkant van het pand naar binnen kunnen, voordat ik zelf mag gaan kijken, toch weet ik wat vermolmd hout weg te trekken en ik kijk naar binnen, op dat moment heeft 1 van de mannen al een stap in het pand gezet en hoor ik een schreeuw en zie die man door de houten vloer zakken en schreeuwen dat ik vooral niet naar binnen mag komen, want alles is verrot binnen, door de spleet kijk ik naar links en zie allemaal beestjes krioelen op verrot hout en realiseer mij dat de man gelijk heeft en ik blijf buiten staan....... en dan dan wordt ik wakker ...........


Zo dat is het ...... de droom waar ik graag wat antwoorden uit wil halen ..... ik hoop dat jullie mij kunnen helpen,

gr renate

15 jaar geleden

Hoi Renate,

Je droom gaat duidelijk over je relatie en in het bijzonder over je seksualiteit, je vrouwelijkheid. Zowel de zoetigheid, de chocola, het dansen in de discotheek, de kast met de laatjes en de kat zijn daar symbolen van. Daar is iets mee aan de hand. In je droom kom je er pas bij als je man en kind weg zijn en dat lijkt te maken te hebben met de rol van je moeder (elke moederfiguur - schoonmoeder, stiefmoeder - verwijst meestal naar je eigen moeder, maar dan vaak haar minder positieve kanten). Je probeert je vrouwelijkheid te beschermen - die jassen - maar denkt er te makkelijk over, je zoekt een snelle oplossing (het fastfood restaurant).

Maar als je het jonge meisje, je innerlijke kind volgt, ontdek je wat er in de kast zit, wat er is opgeslagen op de plek van je seksualiteit. Het zijn dingen uit je kindertijd, oude herinneringen, niet allemaal even positief. Er is zelfs een associatie met Hitler, vaak symbool in dromen voor een autoritaire vaderfiguur. De ontdekking maakt je bedroefd en ligt ten grondslag aan je reactie op de mannen, de sensualiteit later in de droom. Je slaat alarm, probeert weg te komen met je auto. Je auto is je voertuig op je levenspad. Je droom zegt, dat je, als je werkelijk verder wilt komen op dat pad, naar die dichtgetimmerde winkel moet. Een winkel is een plaats waar je je behoeften vervult (opnieuw een verwijzing naar seksualiteit) en in jouw geval is die plek een bouwval, waar je eigenlijk niet durft te komen. Je mannelijke energie, ratio, zegt je in elk geval daar weg te blijven. Het is je geheime dienst, de energie in jou die je tot nu toe heeft beschermd en ervan heeft weerhouden om de pijn te voelen die met je seksualiteit is verbonden.

Vermoedelijk is die mannelijke kant van jou niet zo'n goede raadgever, want die houdt je weg bij je pijn. Ik denk dat je droom je vertelt dat je dat winkelpand moet gaan herstellen en eens moet gaan voelen wat je allemaal hebt opgeslagen op de plek van je vrouwelijkheid. Het is een heel verhaal en misschien zegt het je niets. Maar als het wel zo is en als je nog vragen hebt, stuur dan even een mailtje. M'n adres vind je via bijgevoegde link.