Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom: vriendin overlijdt; is er iemand die uitleg kan geven

15 jaar geleden

Hi,
Een weekje terug plaatste ik het volgende bericht: het blijft me bezighouden, is er iemand die mij antwoord kan geven? Vannacht droomde ik over mijn beste vriendin. Ik probeerde haar te bellen, maar aan de telefoon werd mij verteld dat ze heel ziek was. Ze zou het niet halen waarschijnlijk. Vervolgens weet ik dat ze overleden is en zit ik intens verdrieting in een woonkamer met vrienden van haar. Ik zie mijn vriendin als een soort geestverschijning hoog bij het raam vliegen en ze zwaait. Ik huil en zwaai terug. Ik roep: 'ik zie je' en ik blijf zwaaien. In een soort 'terugblik' krijg ik een opdracht van haar om een kleurplaat op een bepaalde manier in te vullen. En het moest vandaag.
Wat betekent dit?
Liefs Petoet

Riekie
15 jaar geleden

Hallo Petoet,
Ik heb ooit eens iemand horen vertellen dat de personen waar je over droomt, heel vaak een (deel van) onszelf weerspiegelen. Wellicht gaat de droom ook vooral over jezelf. De dood geeft niet zozeer een fysiek overlijden aan, als wel een nieuwe levensfase: je legt iets ouds af en maakt plaats voor iets nieuws in je leven. Het inkleuren van die kleurplaat zou daar op kunnen duiden: het invullen van een nieuwe fase in je leven of van een nieuw deel van jezelf.
Herken je dit? Zit je in een overgangsfase in je leven? Heb je het gevoel dat je dingen achter moet laten of juist dat je behoefte hebt aan iets nieuws, een nieuwe stap. Sta voor een keuze met belangrijke gevolgen?
Ik hoop dat je hier iets aan hebt!
Groet,
Riekie

15 jaar geleden

Riekie,
Dankjewel voor je reactie. Dit zou een boel verklaren. De suggestie die je doet is absoluut van toepassing op mijn huidig privéleven. Fijn dat je jouw zienswijze met me hebt gedeeld. Dat geeft wat meer rust!
Fijne avond,
Ylene