Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ophalen

14 jaar geleden

Hallo,

Ik droomde pas geleden dat een hele goede vriend van mij (die helaas in 2006 is overleden) mij kwam ophalen.
Hij belde aan mijn deur en ik deed open.

Toen ik wakker werd, vond ik het toch wel een beetje eng.
Ik weet wel dat je dromen vaak niet te letterlijk moet nemen, maar wat kan de betekenis hiervan zijn? Ik wil hem graag zien, maar ik wil nog niet naar hem toe. :)

Liset

14 jaar geleden

Ik zou heel graag antwoord willen hebben. Iemand?

14 jaar geleden

Hoi Liset.

Als iemand anders in de droom bij ons aanbelt dan vraagt in het waakbestaan deze persoon, of iemand anders, om onze aandacht.

De deur kan gezien worden als een lichaamsopening maar ook kan het onze geslotenheid of openheid symboliseren. Soms wijst de deur ons een uitweg uit een netelige situatie, afhankelijk van het feit of de deur open of gesloten is.

Het openen van iets in de droom zou kunnen betekenen dat we in het waakbestaan krijgen wat we willen. Echter kunnen we in de droom ook dingen openen dat ons niet toebehoort.Dat zou het hart van je overleden vriend kunnen zijn.
Zien we in de droom vrienden die al lang zijn overleden dan zouden we goed moeten luisteren naar wat ze te zeggen hebben. Vaak verschijnen dergelijke overleden vrienden als we hulp of raad nodig hebben. Soms is het iemands hart wat we trachten open te maken.

Je zegt dat je hem graag wilt zien, dat is voor hem geen probleem, hoe veel ste meer je aan hem denkt, des te dichter is hij bij jou en denk je dat hij daar blij mee is, ik denk het niet.
Wat ik je aan kan raden is om hem los te laten, wees blij dat je hem in je leven hebt mogen ontmoeten en het pezier dat jullie samen hebben beleeft laat dat de doorslag geven, dan kan je hem rustig loslaten, ook hij wil graag verder zich ontwikkelen aan GZ en dat kan jij tegen houden door het steeds te blijven missen en door het verdriet dat je nog hebt.

Ik wens je sterkte.

Groeten H@ns.