Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Brand, dieren en groen in een droom.

14 jaar geleden

Normaal kan ik een droom nooit herinneren als ik wakker wordt. Dit is de eerste in 10 jaar die ik wel herinner, dus misschien dat de betekenis extra belangrijk is? Ook was ik op het laatst bewust van dat het een droom was. Maar ondanks dat ik ervan bewust was, kon ik het niet veranderen. Het leek eerder een film waar ik in zat. Op een gegeven moment wou ik verder met dromen, maar toen lukte het niet. Ineens was ik klaarwakker, terwijl ik vaak moeilijk echt wakker wordt.

Ik werk in een dierenasiel. Ik droomde dat deze in de brand stond. Ik kon maar kleine dingen doen om te helpen, iedereen was me te vlug af, terwijl ik wel weet wat ik moet doen. De dieren zouden opgehaald worden door mensen van de dierenambulance. Deze mensen kwamen erg laat, en allemaal in gala kleding; de ene nog mooier gekleed dan de andere. Dit terwijl het een gewone nacht was, er was geen feestavond. Toen ze waren aangekomen hadden ze eerst allemaal vragen die niets met de brand temaken hadden, oa van een hond die ze tot bloedens toe lieten krabben aan een andere hond (punt dat ik wakker werd).

Steeds als ik naar buiten ging, was er een hele kleine, maar vreselijk felle maan. De maan was gewoon geel, maar er kwam felgroen (verblindend) licht vanaf.

Ook kan ik me niet herinneren dat de brandweer is gebeld voor de brand. Wel dat ik dacht aan dat die gebeld moest worden, maar niet aan dat ik het ging navragen.

Kan iemand mij misschien wat meerhierover uitleggen? Want ik heb wel wat steekwoorden opgezocht, maar zie niet echt een verband daartussen.