Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wie kan mij helpen deze nare droom te vertalen

monique
4 april 2007

ik droom dat mijn jongste zoontje dood is gegaan aan kanker hij is heel iel vergeleken dat hij nu is hij ligt bij me ouders op de kleine kamer (vroeger mijn kamer)
ik ben weg geweest met de bus??? (ik heb een auto dus snap dat niet)ik heb veel problemen met de strippen om de bus in te komen het lijkt dat ik iemand een jongentje help met reizen in de bus maar op de terug weg (weet niet waar ik ben geweest) gaat hij er op eens vandoor in de bus en moet ik ook voor hem betalen.
als ik thuis kom en ik naar mijn zoontje ga en ik hem aan raak van verdriet van waarom word hij wakker en leeft hij weer. maar is nog wel ziek naar mijn weten er komen mensen op visite om afscheid te nemen van hem en ik durf hem niet meer los te laten bang dat hij weer dood gaat.
en dan word ik wakker omdat me zoontje wakker is geworden en eten wil.

in het echte leven hebben me jongste zoon en ik een zeer hechte band hij wil meestal bij mij zijn maar sinds de laatste weken kan hij ook aardig op schieten met z'n vader die overigs niet in de droom voor kwam en we zijn niet gescheiden.
ik hoop dat hier iemand wat mee kan en ook met die extra achtergrond info.

linda
5 april 2007

Beste monique,
deze droom lijkt me niet zo moeilijk te verklaren. Jij en je zoon hebben een hechte band, maatr de laatste tijd trekt hij ook naar zijn vader toe. Jij hebt de angst je zoon te verliezen, en in je fantasie ben je hem al een beetje verloren, dus een deel vam hem is voor jou ''dood'' gegaan. En je rouwt om dat verlies in je droom. Uitteraard is je zoontje in je droom niet helemaal dood, met een deel van hem heb jij nog steeds een goede band die niet verloren is gegaan.
Dat met de bus is moeilijker, dat symboliseert denk ik dat je het gevoel hebt heel veel energie in hem te steken, en dat je een beetje teleurgesteld en gefrustreerd bent geraakt dat hij zijn liefde dan toch ook aan zijn vader geeft. ( soort stank voor dank effect).
ik hoop dat je er wat aan hebt

groeten Linda

5 april 2007

dank je wel voor deze verklaring,
als ik het zo lees is het zo duidelijk als wat, maar als het van je zelf is, is het zo moeilijk te bevatten vind ik.

ik heb ook gelukkig deze droom niet meer gehad en ben nu ook verschrikkelijk blij dat hij ook naar zijn vader trekt.
het is voor mij eigenlijk toch ook wel een last van me schouder gevallen, ik was heel erg bang dat hij nooit iets van zijn vader wil weten.

groetjes monique

teresa
8 april 2007

ik weet alleen dat als je droomt dat iemand dood gaat het wilt zegge dat die persoon nog een hele lange leve voor zich heeft xxxx teresa

l
19 oktober 2008

Hoi,

Ik weet self dat als je droomt dat iemand in overlijdt dat betekent dat hij/zij heel lange leven zal hebben.

Dus je droomt betekt eigenlijk dat je kind heel lang zal leven.

Veel geluk!!!!

brenda
10 maart 2009

IK had vannacht steeds dezelfde terugkerende droom, elke keer als ik wakker werd begon het opnieuw en ging het gewoon verder, tot 3 keer toe.
IK zat op een boot of iets dergelijks doet er niet echt toe maar er was ineens geen land meer, overal was water, een overstroming ofzo, er was eerst een feestje. Er werden reddingsboten en houten roeibootjes gebruikt maar niet iedereen kon er in.

Ik zwom langs een steiger en een meisje die ik kende van vroeger probeerde mij in het bootje te trekken maar dit lukte niet, ik kon me dan vervolgens niet meer vasthouden aan de steiger om in het bootje te klimmen en zodra dit mislukte werd ik door de kracht van de stomingen onder een brug in het water getrokken en daarachter scheen een waterval te zijn. Het was iets heel gevaarlijks, dat voelde ik gewoon, ik voelde mezelf keihard zwemmen en mocht niet in het midden van he tmeer komen, dan was ik verloren.

IK bereikte de steiger wel elke keer opnieuw door het zwemmen maar kwam nooit in het bootje, je zou denken : klim op de steiger en ga in het bootje, dat is de makkelijke oplossing maar dat scheen op 1 of andere manier niet te kunnen. er waren meerdere mensen, we besloten te gaan zwemmen en op bepaalde plekken stonden mensen op mini eilandjes om hulp te roepen, veel mensen waren hun fammilie kwijt geraakt, ik was er niet zo zeker van of dat bij mij ook zo was maar het leek niet te deren omdat we het te druk hadden met het vinden van land, waar we konden wonen, eten en slapen.


Toen ging (gelukkig) de wekker.

Heeft iemand een idee wat dit betekend?

Adviesgever
10 maart 2009

iets zorgt ervoor dat je daar niet op kan klimmen, zie dit als een teken.
wat het precies inhoudt weet ik niet. jij heb de droom beleefd dus jij zal daar het beste conclusies uit kunnen trekken.

eric
22 juni 2009

Hallo,

heb stees vaker dromen van mijn tweelingsbroer die 6 jaar geleden is overleden. Maar ze komen closer and closer.
Onlangs droomde ik " hij woonde op een appartement en was heel goed en blij wat vroeger niet zo altijd was en we praten wat bij van werk enzo en wandelen en komen bij deel vrienden en kletsen op straat en terwijl ik praat met andere persoon word hij bond en blauw geslagen op de grond en kwam toen huilend naar me toe met DIE blik die ik goed ken en hij zei kom we zijn hier weg. "


Wat zou dat betekenen???

25 juni 2009

je broer wilt je op iets attenderen maar wat dat is iets wat je zelf kan beantwoorden.
Jij weet wat die blik betekend van je tweelings broer en alleen jij weet wat er op dat moment in je droom gebeurt en met wie je precies bent en praat dus denk goed na wat hetgene is wat je broer probeert te zeggen.

eric
1 juli 2009

Dank u voor deze raad, wou eerst horen wat je te zeggen had.
Mijn broer heeft 6 jaar geleden zelmoord gepleegd, zo ineens zonder iets achter te laten desondanks onze sterke band. Misschien heeft hij voor dit voorval signalen gegeven die ik over het oog gezien heb maar voor mij was die droom echt reeel tot in detail, maar geen antwoord te vinden, is het een signaal voor mij omdat ik me niet te goed voel de laatste tijd of is het een signaal van hemzelf????

Stephanie
9 oktober 2009

Hoi,

Sinds, mijn beste vriendin overleden is aan MS..
Heb ik naar haar dood, veel nare dromen gehad, het gaat dan over moord, geweld, vermoord worden, of iemand die vermoord word..
en elke keer droom ik over hetzelfde, met de volgende dag de vervolg ervan..
heel raar vind ik het.. en zou er wel wat meer van willen weten...
en ik vind het erg eng..

kunt u het aub vertalen

alvast bedankt

Groetjes..

ruud
28 oktober 2009

Mijn eerste droom ging over een electrische tijds mast.
Op een of andere manier moest ik hier onder door kruipen!
Mijn tweede droom ging over mijn vrouw.
Mijn vrouw zat op een afstand zij moest beslissingen maken .
Op een of andere manier zag ik mijn broer en iemand ook van mijn naaste fam.
Ik zag de man van mijn zus!
Zij zijn gescheiden!
Wat ik zag is dat mijn vrouw op een of andere manier een keuze moest maken voor mij mijn broer of de ex van mijn zus!

graciene
20 december 2009

mijn droom gaat over mijn partner dat precies altijd van mij wegloopt, mij probeert te ontlopen,
en het ergste van al is met een ander meisje, waarbij al zijn kennissen daarin gewoon meedoen, in de droom doe ik altijd mijn uiterste best om hem in te halen!
al smekend roep ik naar hem om aub naar mij te luisteren, als ik hem in mijn droom kan strikken, dat hij geen kant meer opkan, smeek ik hem om mij niet te laten vallen,

ik heb dat nu al 2 keer gedroomd, in een droom, na ik terug achter hem aanliep, viel ik in een autokoffer dat uit kwam op een kelder met alleen bakstenen, en een tralis voor.
toen werd ik wakker, en al elke keer bij die droom stonden de tranen in mijn ogen, de angst dat hij er niet meer zou zijn!!!
dan verlaat ik even de slaapkamer om op adem te komen, na ik terug gekalmeerd blijk te zijn, kruip ik terug in bed, en hou mijn vriend goed vast!

onze relatie is heel sterk, we zijn een hecht koppel en houden van elkaar!
ook wij hebben wel al is ups en downs gekend, komt bij elk koppel voor!

maar vanwaar komt die droom nu? gedetailleerd, perfect kan ik hem niet uitleggen, maar dat is toch het voornaamste dat ik droom, en mij gewoon bij blijft!

ik herinner gewoonweg nog al mijn dromen van bij mijn geboorte! dat vindt ik ook al zo raar, de mooie, maar ook de nachtmerries

kan iemand dit misschien vertalen?
groetjes gracy

cl@udia
27 december 2009

onbewust ben je misschien bang om hem kwijt te raken, juist omdat jullie zo'n hechte band hebben maak je je zorgen.
dat jij in de kofferbak valt en ineens achter tralies zit, is dat je er waarschijnlijk alles voor over hebt al moet je hem ''gevangen'' houden. kijk uit dat je hem niet verstikt in jullie relatie en daadwerkelijk kwijtraakt door jouw onzekerheid.

ps dit is wat ik er uit op maak, het beste antwoord kun je beter zelf analyseren door een dromenboek te rade te gaan en je eigen kennis in jullie relatie of omgeving toe te passen

carina mm
25 februari 2010

ik droomde vannacht dat mijn vader naast me liep en zei : ik zal je missen. en het volgende moment overleed hij in mijn armen. wat houd dit precies in???

karin27
8 maart 2010

HOI

IK HEB EEN DROOM GEHAD DIE ME ECHT IS BIJ GEBLEVEN EN WAARVAN IK HEEL GRAAG DE BETEKENIS VAN WIL WETEN..

IK LOOP IN MIJN OUDE STRAAT WAAR IK VROEGER HEB GEWOONT..
MAAR WAAR MIJN OUDERS NOG STEEDS WONEN!
EN DAN KOM IK WAT OUDE BUURMEISJES TEGEN DIE ME BIJ HUN THUIS NAAR BINNEN TREKKEN,
MAAR IK WIL NIET NAAR BINNEN, NA TIJDJE HEBBEN ZE ME OVERGEHAALD EN LOOP IK NAAR BINNEN..
ER IS EEN BRUILOFT GAANDE EN VAN WIE WEET IK NIET EN DAN KIJK IK EVEN ROND EN ZIE IK EEN TANTE DIE IK JAREN NIET HEB GEZIEN.

WAT ZOU DIT BETEKENEN??

Anastassia
19 juli 2010

Hey ,
ik heb een heel rare droom gehad , en zou graag daar de betekenis van willen weten !
in mijn droom zag ik dat mijn mama tegen mij zegt dat het einde van de wereld gaat komen en dat we allemaal om 00.00 uur naar haar kamer moeten komen , samen met mijn broers en mijn zussje , maar ik ken die jongens niet in mijn droom , maar mijn echte zusje was daar wel echt ! toen hebben we in mijn kamer gezeten en naar buiten zitten kijken hoe dat mensen dood gaan en dan zijn we vlug naar mijn mama gelopen alle 4 en we hebben ons allemaal naast mijn mama gelegd , in het midden mijn mama rechts naast ik , links mijn kleinste zussje , en de twee jongens langs de buiten kant ! maar het probleem is , dat ik geen contact meer heb met mijn moedere en vader , ik heb ze al bijna 6 weken niet meer gezien ! iuk ben echt waar bang van deze droom !!! heeft het een erge betekins ? ik zou echt waar graag een antwoord willen ! bedankt ... x

katrien
12 september 2010

ik heb deze nacht eerder een beeld gezien,een flits, het was niet echt een droom.
maar ik zou toch graag weten wat het echt betekent.
het achtervolgt me heel de dag, heb het gevoel dat het echt een teken of voor teken is.

er zat een zwatre schorpioen op mijn voorhoofd

ik heb het gevoel dat ik voor een zware beslissing kom te staan
vooral met de zwarte schorpioen - of betekend dit mss iets anders in spiritualiteit, voorhoofd -chakra- en spiritualieit gaan toch samen.

hopelijk krijg ik snel antwoord, dank je wel

Danielle
9 november 2010

Heeii wil iemand mij helpen...
Ik heb gedroomd dat mijn man overleed en dat hij zelf nog niet wist dat hij dood was en dat ik het aan hem moest gaan vertellen dat hij dood was en dat hij verder moest, Ik heb de hele nacht gehuild in mijn droom, er leek ook geen einde aan te komen. Het was zoooo moeilijk om hem te vertellen dat hij heen was en dat ik hem moest laten gaan. Ik heb zoo hard gehuild in mijn droom dat mijn man wakker is geschrokken, omdat ik dus echt aan het huilen was in bed...
Please help me, is dit een goed teken of een slecht????
Liefss Danielle

Covo
9 november 2010

Hallo Daniƫlle,

Het is moeilijk om uitleg te geven over een droom, helemaal moeilijk als je iemand niet kent en een kort verhaaltje leest van de droom. Ik vind dan ook dat wanneer iemand op basis van hetgeen je op deze site hebt geschreven je diens uitleg kritisch moet bekijken.
Toch wil ik wat wijzingen geven; de emotie waarmee je uit een droom wakker wordt of die je bij blijft is erg belangrijk, dat is al een belangrijk gegeven. Jouw intens verdriet. (waren er nog andere emoties?)
Dood betekend niet altijd dood, het kan wel het einde van iets betekenen, in het ergste geval misschien het einde van een relatie, maar het kan ook het einde van iets anders zijn, gezondheid, baan, gewoonte etc.
Dat jouw man in de droom nog niet weet wat er aan de hand is en jij wel, wil ook wat zegen denk ik. Maar het hoeft niet perse op hem te slaan het kan ook betekenen dat jij het weet maar nog niet durft te erkennen of onder ogen te zien. Misschien onbewust weten?
Al met al denk ik eigenlijk dat jij al de betekenis van jouw droom weet, maar hier bevestiging zoekt, of nog niet durft te erkennen wat je al van binnen weet.
Het doet je in ieder geval veel pijn en verdriet.
Maar zoals al gezegd; wees kritisch naar mijn uitleg, ik ken jou niet en de informatie is weinig.

Vriendelijk groet
Covo

Covo
9 november 2010

Het is moeilijk om uitleg te geven over een droom, helemaal moeilijk als je iemand niet kent en een kort verhaaltje leest van de droom. Ik vind dan ook dat wanneer iemand op basis van hetgeen je op deze site hebt geschreven je diens uitleg kritisch moet bekijken.
Het kan zijn dat je iets ouds moet loslaten, oude gewoonten misschien?
Het gevoel waarmee je uit de droom wakker wordt is belangrijk. Je komt een oude tante tegen, misschien kun je daar meer over vertellen?
De bruiloft zegt misschien ook iets, ik moet daar nog even over nadenken
Groet Covo

karin27
19 december 2010

Die tante daar heb ik niet zoveel mee mijn moeder wel die zijn samen opgegroeit in het zelfde dorpje en familie. Die tante is ook mooi en erg ijdel en houd van mooie kleren veel goud etc. Er werd vroeger veel over haar geroddeld omdat zo ijdel was

Meliss
15 mei 2011

Heej, Het ziet er naar uit dat je , ondanks dat je je ouders niet meer ziet, bang bent om ze dan kwijt te raken.. Omdat je dus bang bent, droom je dat je ze kwijt raakt. Eigenlijk betekent dit dat je ze niet kwijtraakt , het einde van de wereld , wordt hier in voorgezet omdat je weet dat iedreen op die tijd sterft. ze wil dat jullie naar haar komen voor het laatste afscheid. Dit is de reden waarom je dit droomt. Ik zou het beste contact met je ouders opnemen. Want er kan altijd iets zijn waardoor de ander sterft. xx

Moeder
28 juli 2011

Ik had vannacht een droom waarin mijn zoon er niet meer was, er is kanker geconstateerd en hij heeft nu de eerste chemo gekregen.

Werd een keer wakker maar na inslapen ging de droom gewoon weer opnieuw, ik maak me zorgen dat hij echt overlijd.
Met het wakker worden ben ik verbaasd dat ik er zo rustig onder blijf.

Steeds zie ik zijn lege kamer voor me. Veel details zijn er niet, ik word mij ervan bewust dat hij er niet meer is als ik in zijn
kamer sta en rondkijk.

Heb ook heel vaak voorspellende dromen en nu ben ik met het wakker worden bang dat hij deze ziekte niet overleeft. Nogmaals ik
was niet bang maar heel berustend.

Zou het kunnen zijn dat het op een moeilijke situatie in mijn leven slaat??

Parel
13 december 2013

minn man is bijna 3 jaar geleden overleden ne sinds een aantal weken droom ik heel erg.

Dat hij weg is en ik hem niet kan bereiken en dat hij dan na een paar dagen thuis komt en als verklaring geeft dat hij nu eens dingen doet die hij leuk vind.
Of ik doom dat hij bij me weg wil omdat ik zo'n rotmens ben.
En zo nog meer van die dromen, allemaal in dezelfde trent.

Ik ben er zo overstuur van dat ik niet eens meer durf te slapen.
Ik herken mezelf helemaal niet in die dromen.

Wat kan dit nou betekenen? Heel graag uw uitleg.





Deze discussie is gesloten.