Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

graf van mijn vader zoeken

15 jaar geleden

Vannacht had ik een hele vreemde droom. Ik liep met mijn zoon van 15 over het kerkhof waar mijn vader begraven ligt. Dit kerkhof zag wel anders uit in mijn droom. Het bestond uit verschillende niveau's waarop de graven lagen. Alleen kon ik de graven niet zien, want daar zaten allemaal mensen op. Het was er heel druk. Je kon nauwelijks de paadjes zien. Mijn zoon en ik wilden naar het graf van mijn vader lopen. Ik wilde het ene paadje inslaan (naar links) maar mijn zoon liep (rechtdoor) voor mij uit naar het paadje ernaast. Daar was het graf niet. Toen liepen we naar de plek waar ik zeker van wist dat daar het graf was, maar ook daar was het niet. We hebben het hele kerkhof afgezocht, maar het graf niet gevonden. Heel vreemd was dat ik een heel beklemmend gevoel tijdens deze droom had. Maar mijn zoon bleef heel positief en kalm. En er was veel licht en groen (planten/gras) om ons heen. De mensen op de graven waren vrolijk en druk met elkaar aan het praten en het leek alsof ik daar wel tussendoor liep maar er geen deel van uitmaakte. Niemand keek mij ook aan ofzo.
Hopelijk kan iemand mij helpen met de uitleg hiervan. Ik ben inmiddels al een tijdje op maar raak het gevoel van de droom niet kwijt.

15 jaar geleden

Hallo mkockelkorn.
Jouw droom betekend erg veel.
Dus ik begin met de eerste zin, het bezoeken van een kerkhof met een bepaalde bedoeling, met je zoon het graf van je vader bezoeken. betekend normaal je neemt je zoon mee opsleept touw je laat hem jouw verleden zien.
En ook zo je fouten, het niet opgeloste probleem, vandaar dat je het graf uitlage betaat deze lage staan voor de opgestabelde problemen, waar je weer mensen, of problemen of mensen met problemen er over heen hebt gezet.
Je bent een persoon met een groot hart, maar je loopt je problemen eigenlijk voorbij en sleept daar mensen mee in, of zij jouw!
Dat je zoon een ander pad koos wil zeggen, hij wil zijn eigen kant van het leven op!
En jij wil hem volgen,
Maar dat kan niet laat hem een klein beetje los. dat is voor een moeder erg moeilijk om je zoon van 15 los te laten, maar het wordt echt een man hoor.
Het afzoeken van het kerkhof wil zeggen er zijn nog wat opstakels, hobbels te gaan maar het komt goed.
En dat het mooi en groen was, dat bevestigt het ook het komt allemaal goed. met jouw verleden en je relatie tussen je zoon en jou.
Hij wil zijn eigen weg gaan vinden. vandaar dat hij ook zo rustig blijft in de droom.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt

narjam polk

15 jaar geleden

hallo Narjam,

ik ben stil van je uitleg. Het klopt allemaal wel wat je zegt, van die problemen en zeker ook wat betreft mijn zoon. heel erg bedankt! Is een goede les en dat past erg bij hoe mijn leven op dit moment is!

gr. M