Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over verhuizen

Janveen
28 januari 2009

Hallo!

Ik heb vannacht een hele rare droom gehad en ik had vanochtend het idee dat het misschien wel iets kon betekenen.


Het ging als volgt. Ik kwam thuis en ineens gingen we verhuizen, Mijn moeder en mijn zus waren alles aan het inladen in een oud aftands busje. Eerst geloofde ik het niet, maar toen gingen wij fietsen naar ons nieuwe huis. IK had de hele weg geschreeuwd en gehuild dat ik niet wou maar iedereen negeerde het. Toen we daar aan kwamen, in een rare wijk met flats wou ik nog zeggen dat dit echt niet kon maar hoe vaak ik het ook probeerde, ik was mijn stem kwijt dus ik kon niks zeggen. Het was een echt lijkende droom die echt gepaard ging met emoties, terwijl ik dit nooit echt heb, meestal veel vager. IK werd dan ook wakker met een vreemd gevoel in mijn buik. Enige idee wat dit kan betekenen?

Gr en Bedankt!

Anke
8 juni 2009

Hoi,

Ik droom ook bijna elke nacht over verhuizen, koffers pakken.... Héél vermoeiend en ik word elke morgen gefrustreerd wakker.
Ik heb een hele harde jeugd gehad, ouders gescheiden, eerst bij ma gewoond, dan verhuisd naar pa, en dan daar weggelopen (zo kan je het wel stellen). Ik draag die koffer met mij mee, ik ben er nu 26, dus dat is nu 17 jaar geleden dat mijn ouders uit elkaar gingen.
Daarna was er niets anders dan miserie, ellende. Ik werd niet aanvaard door mijn stiefouders en ik was het braafste kind... Jammergenoeg, had beter mijn mond dikwijls eens opengedaan. Dan zat ik nu misschien niet met die ballast.
Ik heb daaromtrent dus al wat opgezocht en het verhuizen, het inpakken en specifiek het kwijtraken van je stem wil eigenlijk zeggen dat je met een koffer vol 'bagage' zit uit je jeugd en je stem, dat is het opkroppen van dingen.
Misschien ben jij dus wel iemand als mij?

Ik ben nu enorm gelukkig, we verwachten een kindje in november, nu is alles dus tip top in orde. Contact heb ik nog met mijn ouders, maar dit is veel verminderd en er heerst alleen nog maar frustratie een gebrek aan communicatie tussen ons. Vroeger laat mij niet los en omgekeerd...

Groetjes !

9 juni 2009

Beste Anke,

Ik zit nu al een uur naar jouw bericht te kijken om te denken zal ik reageren of niet maar ik kan het niet laten.
Ten eerste wil ik je complimenteren over je helderen en correcte uitleg.
Maar toch wil ik je zeggen dat al die dingen niets te maken hebben met wie je bent of wat je wel of niet gedaan hebt en dat je het toch van je af moet zetten. Bijvoorbeeld door die negatieve dingen te zien als iets wat je mee moest maken om de vrouw te zijn die je nu bent en dat deze ervaringen ervoor zorgt dat je de kennis hebt om te zorgen dat je kind kan behoeden voor die soort ellende door hoe dan ook toch te zorgen dat je samen met je partner blijft zodat je kind altijd een moeder en vader om zich heen zal hebben. En als je kind iets rots meemaakt dan zal je goed in staat zijn te weten hoe ze zich voelt en wat de beste manier is om haar te troosten en advies te geven en altijd naar haar zou luisteren om te kunnen zien of je mischien iets doet wat beter kan of beter voor haar is.
Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan maar ik denk dat je wel een idee heb van wat ik bedoel en ik zeg dit niet om mij ermee te bemoeien maar begrijp goed dat een baby/peuter als hij nog niet jou gepraat kan begrijpen volledig afhankelijk is in het begrijpen van jou op de emotie die jij uitstraalt, jou gelaatsuitdrukkingen en gebaren.En geloof mij dat je kind dezelfde emoties ziet die jij voelt.
Ik wil nu alleen nog maar zeggen vanuit het diepste van mijn hart dat ik je alle geluk van de wereld wens met je gezin en dat je zo gelukkig zal worden dat je je verleden vergeet.

Dennis PD

annassa
12 november 2009

Hallo mijn naam is Annassa,

Mijn broer droomt de hele tijd dat ik verhuist ben en in een ander huis woon.

Blijft terug komen deze droom, wie o wie weet wat het betekent.

Groet,

Annassa

lien
26 februari 2010

Ik heb nu al 3 keer gedroomt over dat ik ga verhuizen
en dat ik dat echt niet wil dat ik bang ben.
Wie weet de betekenis alvast bedankt?
groeten lien

Marcel
20 mei 2011

Hallo,

Mijn naam is Marcel en droom heel veel en vaak, kan dromen vaak onthouden of train mij hierin. Opschrijven van steekwoorden ect ... en teruglezen.
Ik droom regelmatig dat ik ga verhuizen terwijl ik dit bewust niet van plan ben er is recent ook niks veranderd in mijn leven. Dromen gaan dat ik naar mijn oude woning terug verhuis en dat vind ik dit niet leuk of dat ik in het huis van mijn Oma ga wonen. Dit laatste kan ik wel verklaren ik had een goede band met haar(ze is overleden toen ik 16 was) en zij had een mooie jaren 30 woning met glas en lood ramen, wat ik erg mooi vind en daar altijd een warm gevoel bij krijg als ik in zo' n soort woning kom.
Ik ben benieuwd waarom ik vaak over verhuizen droom?

Mvg Marcel.

meme
27 oktober 2011

Ik droom sinds 2 jaar vaak over verhuizen. En ik begin er een beetje bang van te worden. Het komt er eigenlijk steeds op neer, dat ik mijn huidige huis verkocht heb en moet vertrekken, maar er op het laatste moment achterkom dat ik verzuimd heb om een nieuw huis te kopen. Er is geen echte paniek, meer een soort gevoel van "laat maar, het komt wel goed". Maar de laatste tijd droom ik hierbinnen ook steeds meer dat ik persoonlijke spullen weggeef.
Mijn gezondheid is niet al te best, en door deze dromen en hoe ze aanvoelen, krijg ik steeds vaker het gevoel dat ik binnenkort het tijdige met het eeuwige moet gaan verwisselen. Voor mij geen nieuw huis, dingen weggeven.... Kan iemand dit verklaren en me misschien geruststellen?

lin
20 november 2011

Verhuizen betekend eigenlijk dta je dood gaat.

21 november 2011

Hoi Allemaal.

Verhuizen.

Soms wil de droom ons met de verhuizing duidelijk maken dat we iets in onze leven moeten veranderen opdat we ons vrijer kunnen gaan bewegen.

Voor veel verhalen die hier boven staan, betekens de droom loslaten van je verleden en ruimte maken voor iets nieuws, nieuwe ervaringen en niet vast blijven zitten in het oude.

Groeten H@ns.

Guus Fabius
24 januari 2012

Beste Janveen, het zou kuinnen dat je zus en moeder jou in een richting willen duwen die jij zelf helemaal niet ziet zitten. Die niet voldoet aan jouw normen van wat goed en mooi is (en dan hebben we het vooral over hoe je met elkaar omgaat e.d.) En ze luisteren blijkbaar niet naar wat jij ervan vindt. Dat kan eraan liggen dat je dat niet durft te laten zien, maar ook natuurlijk aan hun onbegrip. In ieder geval is de communicatie niet goed. Ik hoop dat dit je verder kan helpen, groeten, Guus

Irchabell
22 juli 2014

Goedemorgen,

Ik heb gemerkt dat ik de afgelopen dagen elke ochtend voor ik wakker wordt droom.

Een dag terug droomde ik dat ik een huis heb gehuurd om met mijn zoontje alleen erin te gaan wonen. Zat er opeens een oude man grijzend zonder andere bewegingen aan een tafel naar mij te grijzen(standbeeld model).

Vandaag droom ik dat ik zo snel mogelijk wil verhuizen, maar twijfel als ik het elke maand zal redden met mijn inkomen.

Ojaa en enkele dagen ervoor droomde ik over een grote zwart/rode slang die in mijn ouderlijk huis was gekomen, daar was ik nog jong en dat ik op mijn 2 delig boven en onder bed ging staan om van een opening boven de kamer deur te kijken in de keuken/woonkamer waar die slang naar toe ging en opeens was die verdwenen en werd ik toen wakker.

En daarvoor droomde ik dat ik bij mijn vriend thuis had geslapen, hij aan het vegen was en 2 nichten van hem die met vakantie waren, kennis met mij hadden gemaakt, maar dat ik ze vreemd aankeek, omdat ze niet de 2 nichten waren die ik eerder op de foto had gezien.

En dit alles vind ik raar, omdat ik gewoon niet of zelden droom en daar ik dit nu vertel, merk ik dat ik dan al bijna een week elke dag, als ik nu slaap en wakker wordt de volgende ochtend, heb gedroomd.

Kunt u mij misschien wat uitleg geven van wat ik zou kunnen doen om het te stoppen of als het vanzelf verdwijnt of als het wat betekend dat ik echt wat zou moeten doen? Ik krijg het gevoel, een creepy gevoel, alsof het met de dood heeft te maken.

Angel123
31 juli 2014

Laat je nooit leiden door angst. Want onze gedachten zijn de toekomst van morgen. Deze dromen zijn niet om angstig van te worden. Dromen hebben echt een betekenis en als je plotseling veel droomt wil zeggen dat je onderbewuste je iets duidelijk wil maken. Je ziel heeft een boodschap voor je! Je kan niets doen om deze dromen te stoppen, want je onbewuste wil juist gehoord worden. Op www.ikhebgedroomd.info kan je hier meer over lezen, wat het belang is van een droom en dat dromen juist leuk zijn om te leren duiden! Je kan ook een duiding aanvragen, als je bijvoorbeeld een droom hebt gehad die je erg bijblijft waarvan je voelt dat je iets moet doen met de boodschap, terugkerende dromen vertellen vaak iets en verhuisdromen staan voor veranderingen, wat voor veranderingen en verder hangt af van de verdere droomsymbolen.

artie
18 april 2016

hi, kun je hier mssn dieper op ingaan?
dank.

Marianne Bey
10 juni 2017

Beste mensen van droomuitleg,
Na een nogal heftige tijd heb ik vannacht gedroomd over drie personen / waar ik inmiddels het contact mee verbroken hebt waaronder ook een broer van mij / dat ik hen hielp met verhuizen . Zij gingen allemaal naar een kleinere woning .
De vierde droom ging over mijn huidige vriend , die best een aardige man is ,maar soms uit frustratie tegen mij schreeuwt . Ik droomde dat mijn oudste zus op een bankje zat en mijn huidige vriend binnen kwam ,mijn zus schreeuwde dat hij een psygopaat is ,ik zag toen het gezicht van mijn vriend veranderen in een naarling , mijn ex-man de vader van mijn zoon waar ik een goede band inmiddels mee opgebouwd hebt pakte mij in zijn armen en troostte mij .
Zou u mij de antwoorden kunnen geven over deze dromen ? Nogal schokkend nl de laatste droom
Vr groet Marianne

10 juni 2017
Beheerder

De 3 personen uit het eerste fragment geef je minder ruimte in je geest.
Deels zijn ze natuurlijk ook verbonden met eigenschappen van jezelf.
De "vriend" is een ander verhaal hij lijkt plots door woede te worden overvallen en een enge gedaante aan te nemen.
Maar woede "Wodan" is een vorm van bezetenheid.
De droom houdt een waarschuwing in. Als er meerdere dromen met dit thema voorkomen is het zeker afwegen in hoeverre hij stabiel is.
Als er aanwijzingen bestaan dat hij in het verleden gewelddadig was, of mensen gewetenloos gebruikte of uitbuitte, moet je dat wel ernst nemen.
Het kan ook een angst voor jou opleveren, omdat hij soms schreeuwt. Mannen kunnen een te beperkte impulscontrole hebben en een schreeuwende man of vader bij kinderen is een angstbeeld dat zeer beschadigend kan zijn. Dan verandert, vooral voor een kind, iemand in een soort duivel.
De ex is blijkbaar een rustiger type, maar ja het is wel een ex.

Schreeuwen kun je geen communicatie noemen en als hij dat niet uitwerkt is dat een ernstig manco.
Zelfbeheersing is een noodzaak in een geciviliseerde samenleving of sociale groep, wat een gezin immers ook is.
Schreeuwen is vaak gefrustreerde onmacht, maar kan ook gebruikt worden om een ander te overschreeuwen, zoals dieren elkaar wel kunnen aanbrullen. Het gaat natuurlijk niet om het zegevieren van het recht van de sterkste.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 10 juni 2017 door Sheherazade.