Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ongeluk-slagerij-kermis

Frits
15 jaar geleden

Beste dromencoach.
Ik had laatst een wat merkwaardige droom...

Ik was aan het fietsen, toen ik plotseling een oude rode brandweerwagen zag rijden. Ik stak net op tijd over, maar ik gleed uit. Vervolgens schoof ik zeker 2 meter door, zodat ik niet overreden werd door deze vrachtwagen. Ik dacht dat hij wel over mijn fiets reed, maar zelfs die werd maar licht getoucheerd. De achterkant van mijn rechterbovenbeen was zwaar beschadigd, ik zag bloed en botten en er was veel vlees weg. ik ben toen lopend (strompelend) zonder pijn naar het ziekenhuis gegaan. Maar ik verloor geen bloed.
Ik kan alleen herinneren dat alles wit was in het ziekenhuis, dat viel gewoon op. Met uitzondering van een ijzeren brug in dat ziekenhuis die donkergroen of zwart was. Volgens mij ben ik daar overheen gegaan. Ze hebben me in het ziekenhuis niet geholpen. Het volgende fragment was ik in een oostenrijkse slagerij samen met mijn moeder. Ze verkochten hier enkel soorten salami. Het was er bijzonder druk en iedereen stond in de rij. Alle muren en tegels waren weer heel duidelijk wit. Ik zag hier mensen die ik niet liefhad (in mijn droom) en weet niet hoe of wat enkel dat er wraakgevoelens waren. Het enigste wat ik kon doen en deed was tijdrekken, dus het duurde meer dan 3 dagen voordat zij aan de beurt kwamen. Ondertussen werden wij door die Duitsers, want dat waren het, uitgescholden en constant geduwd. Even later toen zij aan de beurt waren, brak de pleuris uit. er werd gevochten, iedereen tegen iedereen, en wij tegen die Duitsers. Er werd met barkrukken en glazen gegooid; waar die in één keer vandaan kwamen is een raadsel. Ging snel naar buiten, nog steeds strompelend en gewond aan mijn been. Deed geen pijn en kon er ook wel mee vooruit komen. Eenmaal buiten kreeg ik nog een glas tegen mijn hoofd, maar het vreemde was dat dit geen pijn deed in de droom. Ik realiseerde me in de droom dat dat wel pijn moet doen.
Eenmaal goed en wel buiten was het kermis. Dit was gewoon bij mij in het dorp. Er kwamen meiden naar me toe die zeiden dat ik kop van jut was. Ik zei "wat ben ik?": Het kwam erop neer, dat ik een prijs kreeg voor persoon met meeste pech die dag. Iemand zei nog cynisch: ga je miljoen maar ophalen. Ik zei wat is mijn prijs dan, maar niemand wist me dit te vertellen en kon er niet achter komen. Hierna werd ik wakker.

In een andere droom een week geelden was iemand aan het jongleren met glazeen. Het eerste gals wat hij opgooide, ging te ver voor zich uit en viel kapot. Dit was exact hetzelfde glas (zo'n heineken bierglas) in deze droom.

15 jaar geleden

Beste Frits,

Uit je hele droom komt het beeld naar voren dat je een probleem hebt met assertiviteit, om passieve agressie. Dat maak ik allereerst op uit de wond die je hebt aan je rechterbeen. Rechts is de kant van de mannelijke energie van mensen - daadkracht, assertiviteit, scheppingsdrang. Die raakt gewond door de oude brandweerauto - door je oude/verouderde manier om brandjes te blussen, om met conflicten om te gaan. Je verouderde gewoonte om brandjes te blussen, gaat nu tegen je werken. De achterkant van je been raakt erdoor beschadigd - de achterkant van een lichaam symboliseert vaak het verleden. Je benen hebben te maken met het meer instinctieve, driftmatige deel van je leven. De fiets verwijst vaak naar dualiteit, naar een tegenstelling in jou en dikwijls ook naar seksualiteit. Volgens je droom is er iets waar je (professionele) hulp bij nodig hebt, vandaar het ziekenhuis. Het ziekenhuis is wit - heeft de kleur van de oplossing voor problemen in dromen.

Vaak vertelt een droom in twee delen twee keer hetzelfde verhaal, met een nadere specificering van het probleem in het tweede deel. In het ziekenhuis wordt duidelijk waar je probleem over gaat. Je moet ervoor een zwarte brug over - een symbool van overgang tussen twee fasen. Ga je het probleem waar je mee te maken krijgt aan, dan kom je bij een slagerij. Opnieuw de kleur wit: hier gaat het om, om de plek waar je meer vleselijke, lichamelijke behoeften worden vervuld. Ze verkopen alleen maar salami: een heel duidelijke verwijzing naar het mannelijke geslachtsorgaan. Als je je behoeften wilt gaan vervullen, kom je een enorme hoeveelheid wraakgevoelens tegen. Je bent er met je moeder - die wraak heeft waarschijnlijk te maken met de relatie met je haar.

Haar aanwezigheid op de plek waar je je fysieke behoeften wilt vervullen, leidt tot een innerlijke oorlog (want ik neem aan dat de Duitsers in jouw droom een associatie met de Tweede Wereldoorlog oproepen). Je onderbewuste laat zien hoeveel je hebt opgespaard aan boosheid ten aanzien van mensen die je niet mag. Je komt het allemaal tegen in je seksualiteit. Je huidige strategie om met mensen om te gaan die je niet ziet zitten, is wat je in de droom doet met die rijen wachtenden: je rekt tijd, je stelt de confrontatie uit. Terwijl er een enorme innerlijke strijd woedt! En juist die keuze om je mannelijke energie te blokkeren maakt je de kop van jut. Het maakt dat je niet assertief kunt reageren op mensen die over je grenzen heengaan. Zo ontwikkel je wraakgevoelens, want dan ga je lijstjes (rijtjes) bijhouden van mensen die jou in het verleden iets hebben aangedaan.

Als je uiteindelijk je boosheid naar buiten zou laten, wordt deze buitenproportioneel groot: de Tweede Wereldoorlog. Daar ben je althans bang voor en daarom hou je 'm tegen. Die opgekropte agressie is momenteel jouw bezetter, de Duitser in jou. Maar bij de confrontatie met zoveel mannelijk geweld vlucht je uit de slagerij: je verbreekt het contact met je lichamelijke behoeften en dus ook met degene in jouw nabijheid die die oude boosheid triggert. Passieve agressie is de pest voor je relatie en je seksleven.

Dat je niet ziet dat je door dit probleem zowel de kop van jut als een ongeleid projectiel wordt (het glas dat zo maar uit het niets tegen je hoofd komt), heeft te maken met jouw zelfbeeld. In je hoofd identificeer je je waarschijnlijk vooral met je vrouwelijke kwaliteiten. Een glas is, net als alles waar je iets in kunt stoppen, een symbool van vrouwelijkheid, van sensitiviteit, gevoeligheid. Maar hier is dat symbool wel van een materiaal dat ook een onzichtbare barrière symboliseert. Tussen jou en vrouwen, want bij de vrouwen in de droom ben je het mikpunt van spot. Je blokkade op je mannelijke energie, je assertiviteit, zorgt er dus voor dat je de pechvogel van de dag blijft. Neem het advies van je droom ter harte en zoek hier professionele hulp bij. Succes en sterkte ermee!