Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Elimineren...Lijk verdoezelen

Herman
14 jaar geleden

Hallo,

Vannacht droomde ik dat ik op een slaapkamer was, in een huis. Ik weet niet of dit mijn eigen slaapkamer en huis was. Er kwam iemand die ik niet ken binnen (blank en Nederlands uiterlijk) op de slaapkamer met een pistool met demper. Het pistool werd op mij gericht maar de man haalde de trekker niet over. Als een automatische reactie rende ik naar de man en overmeesterde hem na een korte worsteling. Ik kreeg het pistool te pakken en schoot zonder te twijfelen de onbekende man door zijn hoofd.

Ik voelde geen enkele emotie of angst of paniek in deze droom. Ik controleerde of de man echt dood was en de kogel was door zijn hoofd heen in de vloer gegaan. Er was geen bloed.
Vervolgens belde ik in mijn droom mijn beste vriend met het bericht dat ik een probleem had en of hij meteen kon komen, dit gebeurde. We stopten het lijk in een zwarte vuilniszak. De vuilniszak was niet zwaar. In de rest van mijn droom kwamen voor zover ik mij herinner geen kleuren voor. Het was s'nachts. Het volgende moment waren we in een bos om het lichaam te begraven. Dit bos terrein is vroeger van mijn Opa geweest. We besloten de man hier te begraven,omdat ik van plan ben dit stuk grond te kopen en daardoor dus zou bepalen wat er gebeurd/gebouwd wordt op dit terrein. We bespraken wat de beste diepte was om het lijk te begraven en hoe we dit zo goed mogelijk konden verdoezelen. We graafden de kuil en gooiden hem dicht. Dit was het einde van de droom.

Voor zover ik weet heb ik geen vijanden en ik heb geen flauw idee waarom ik deze droom had.

14 jaar geleden

Hallo Herman,

In je droom maak je contact met een onbekende 'mannelijke' kant van je, die er duidelijk niet mag zijn, omdat je bang bent dat die kant je gaat vermoorden, al doet hij dat niet. Het is je schaduwkant. Een pistool is een symbool van mannelijke (seksuele) agressie en bij jou dringt die kant binnen in je huis - je lichaam - en in het bijzonder in je slaapkamer, de plek van intimiteit en sensualiteit. In die slaapkamer worstel je met je met die insluiper, met je eigen seksuele daadkracht en brengt hem uiteindelijk om met een kogel door zijn hoofd (de plek van de ratio, van de gedachten). Er vloeit geen bloed (symbool van je levensenergie) bij.
Dan bel je een vriend. Je zet de eigenschappen die die vriend kenmerken, maar die jij zelf ook hebt, in om het lijk te verdoezelen. Voor jou is je seksuele energie dood, is vuil. Jullie brengen hem naar een bos. Het bos in dromen is de plek waar je ego alles dumpt dat niet past in het plaatje dat je van jezelf hebt. Daar komen alle kanten van jezelf terecht die er niet mogen zijn. Je droom wordt dan ook echt duister - het bos is echt een plek waar dingen van jezelf huizen die diep in je onderbewuste zijn begraven. Die seksuele agressie begraaf je zo diep mogelijk.
Het terrein is van je opa geweest. Het geeft aan dat de wijze waarop je met je seksuele energie omgaat iets is dat je hebt overgeƫrfd via de mannelijke kant van je familie. Je vader en je opa. Grootouders gaan zien wat de effecten zijn van de wijze waarop ze hun kinderen hebben opgevoed, wanneer deze zelf kinderen krijgen. Dan wordt duidelijk welke patronen zich steeds herhalen. Vandaar dat ze in dromen verschijnen als je last krijgt van bepaalde familiepatronen.