Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wedstrijd met auto's

15 jaar geleden

Ik droom:
Er is een wedstrijd met auto's die individueel een vreemd parcours moeten afleggen.
Er zijn al een een aantal auto's geweest en dan hoor ik dat de favoriet van start gaat.
De auto ziet er inderdaad snel uit met allemaal reclame erop.
Ik volg deze auto (als in een film waar camera's het geheel ook volgen) en zie dat hij over gazonnen en parkeerplaatsen rijdt waar hij ook af en toe contact heeft met het publiek.
Wat vooral opvalt is dat hij helemaal niet geconcentreerd hard rijdt. Hij lijkt heel relaxed en maakt ook onhandige stuurfouten.
Dan word ik wakker.1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door Gaafopjegevoel.

15 jaar geleden

Hoi Gaafopjegevoel,

Deze droom laat zien dat er bij jou een groot verschil is tussen je innerlijk en hoe je overkomt. Een auto is je voertuig op je levenspad en in jouw geval zit je niet aan het stuur. Je kijkt ernaar, observeert en analyseert en ziet wat er mis gaat, maar kunt niet ingrijpen. Je denkt dat je auto snel is. Hij valt in elk geval op. Dan zie je dat de bestuurder af en toe wel contact maakt met andere mensen, maar dat ie vooral bezig is met het ontwijken van obstakels. Het komt een beetje reactief over.

Als je kijkt naar de auto zie je dat hij helemaal niet geconcentreerd is en niet bezig met het parcours, met jouw werkelijke levenspad. Je lijkt bovendien van dat levenspad een wedstrijd te hebben gemaakt. Van de buitenkant ziet het er heel ontspannen uit, zie jij er vast heel relaxed uit, maar je ziet aan de rijstijl dat hij allemaal fouten maakt. De droom geeft het contrast aan tussen hoe je over wilt komen/jezelf graag wilt zien en wat er werkelijk aan de hand is, hoe anderen je zien. Het wordt tijd dat je aan het stuur gaat zitten, in plaats van dat je blijft beschouwen hoe je je leven wilt leiden.