Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Man met vliegpak moet lachen om mijn kracht

14 jaar geleden

Ik droom:
Ik loop met een vrouw in ons bos in Keijenborg richting de vijver.
We zien als we er bijna zijn een roofvogel boven de vijver cirkelen. We lopen snel de wal van de vijver op.
Dan wordt de vrouw die nu een man is gerworden vanuit de lucht aangevallen door een man met een vliegpak.
Ik ren er op af en pak de arm van de man vast en draai hem met alle kracht om, om hem zeer te doen en de man los te laten. De man met het vliegpak blijkt een "buitenaardse" man te zijn die moet lachen om mijn poging. Het stelt niets voor, legt hij me uit. Vervolgens vertelt hij me, hoe ik wel effect kan hebben, maar dat ontgaat me.
Hier word ik wakker.2 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door Gaafopjegevoel.

14 jaar geleden

Hoi Gaafopjegevoel,

In je droom ben je in het bos. Het bos is de plek waar je aspecten van jezelf, van je ziel, terugvindt die er niet van je mogen zijn, die in je onderbewuste zitten. Denk maar aan de uitdrukking: iemand het bos insturen - in het bos loos je voor je persoonlijkheid onwelkome energie├źn. Je loopt er met een vrouw, je eigen vrouwelijke kant, je gevoel, je intu├»tie. Op weg naar het water, symbool voor je onderbewuste, ga je je zorgen maken. Je wordt je bewust van gevaar, de roofvogel, uit de lucht - het symbool van denken. Dan ontstaat de complicatie in de droom: de vrouw verandert in een man, dus je contact met je gevoel is weg en je spreekt je ratio en je daadkracht aan om het gevaar op te vangen. In feite laat de droom je zien dat de stress die door het denken, door alsmaar in je hoofd te zitten ontstaat, probeert te bestrijden met je ratio. Je kent deze strategie van je niet zo goed, vandaar dat de man een buitenaards wezen is.

Maar die stress, dat gevaar, is in de droom ook een raadgever. Hij zegt: het werkt niet hoe je het doet. Helaas luister je in je droom niet naar wat dan wel zou werken. Ik vermoed dat het te maken heeft met je aandacht op de grond blijven richten, aarden, zodat die vrouw een vrouw blijft. En waarschijnlijk wil die buitenaardse man ook dat je die vijver gaat verkennen.