Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over enge ruimtes op school

Snoepkont
17 jaar geleden

Een tijdje geleden droomde ik heel vaak over enge ruimtes op school. Het waren plekken/lokalen op school waar ik helemaal benauwd van werd en geen les wou hebben, maar het moest toch. Dat waren vaak hele heftige dromen en als ik dan wakker werd kon ik ze nog helemaal goed herinneren. Ik heb namelijk ook wel eens "lichtere" dromen. Die gaan over mindere enge dingen en je onthoud ze ook minder goed. Het is ook zo dat, als ik net wakker word in de ochtend, het lijkt alsof die heftige droom nog maar een paar seconden geleden is gebeurd. Ik had twee dromen over enge plekken op school:
1. In deze droom was mijn school heel anders. De school had wel rond de zes verdiepingen, voor alle lokalen. Het was een oud, eng gebouw. De onderste twee verdiepingen waren nog niet zo eng. Daar waren ook veel mensen en zo. Maar hoe hoger je kwam, hoe enger het werd. Er was namelijk een hele enge wenteltrap en die trap ging helemaal scheef. Als aan het eind van de pauze de bel ging en je had les in één van de bovenste lokalen, was je de klos. De trap kraakte en was dus superscheef. Er zaten groten stukken tussen de treden (dat heb je altijd bij wenteltrappen). Dat was heel erg eng. Helemaal op de allerbovenste verdieping was het echt supereng: de vloer ging daar helemaal scheef. De trap was zo eng dat je er makkelijk vanaf kon vallen, vijf verdiepingen naar beneden! Daar op de zeste verdieping waren gelukkig ook geen lessen. Maar daar zat wel een kamer... waar ik naar toe moest, helemaal alleen (om een praatje te maken met een leraar of zo). Ik stikte bijna en hapte helemaal naar lucht in mijn droom, toen ik de trap op ging naar de zeste verdiepig. Ik kreeg het benauwd en werd superduizelig. Ik had het idee dat ik elk moment flauw kon vallen. Zo eng was het daarboven. Ik kan me nog herinneren dat in het hele gebouw een marmere vloer had met zwart-wit geblokte tegels. Heel oud was het gebouw dus. De muur was van donkerbruin hout. Er waren figuren uit gesneden, zoals balken en zo, maar dat is heel moeilijk uit te leggen. Weet iemand misschien waarom ik deze droom had? Hij was superheftig!
2. Ook nog een droom over ruimtes. Deze heb ik misschien omdat ik ooit de plattegrond van mijn vriendin haar school bekeek en toen ik het technieklokaal zag, vond ik het er eng uitzien. Ookal was het maar een vierkantje met "technieklokaal" erin geschreven. Het was namelijk het enige lokaal op de bovenste verdieping. In mijn droom hadden we dus ook techniekles met de hele klas (mijn eigen techniekleraar kwam ook in de droom voor). Alleen er was zeg maar zo'n soort luik met een houten trappetje, die alleen onze leraar open kon maken met een sleutel, omdat het een geheime ruimte was. Er waren ongeveer drie kleine lokalen, véél kleiner dan de "normale" lokalen en eigenlijk wou niemand van onze klas les krijgen in die geheime lokalen. Toen we er toch zaten was het verschrikkelijk eng. Er hing een benauwde sfeer. We zaten echt superhoog. Ik kreeg helemaal hoofdpijn en misselijkheid (in mijn droom dan). Toen ik wakker werd schrok ik. Heeft deze droom te maken met de plattegrond? En weten jullie wat het betekent? Waar ik ook heel benieuwd naar ben is: hebben jullie ook wel eens dromen over jullie school/werkgebouw en is het daar dan ook heel eng?

Berna
17 jaar geleden

Hey Hallo,

Ik wilde even reageren op jou droom! Ik weet eerlijk gezegt absoluut niet wat het zou kunnen betekenen, maar ik heb wel hetzelfde gedroomt een tijdje terug. Bij mij op school is het zo dat de kluisjes (overigens op mijn oude gebouw, ik zit nu voor het 2e jaar op het gebouw voor de bovenbouw) staan in de kelder. Onder de grond dus. Overdag is het er niet eng omdat er altijd wel mensen lopen en het is er licht. Maar ik heb een tijdje aan een schoolproductie theater meegewerkt op school en ook had ik een bandje in dezelfde kelder in het muzieklokaal die zich daar bevindt. Na toneel of de bandrepetitie waren alle lichtjes al gedoofd en was het er erg donker, stil, kil en koud! Ik denk dat deze dromen voorkomen omdat je ergens van schrikt en je er onbewust mee bezig houdt en dat het dus terug komt in je dromen. Iets anders als dit maar wat wel hetzelfde effect heeft als we het hebben over "onbewust ergens mee bezig zijn." Ken je het dat je iets wilt zeggen en dat je dan het verkeerde zegt? Bijvoorbeeld. Je wilt op school de leraar roepen maar je noemt de naam van je moeder of bijv. de naam van een jongen of meisje die je leuk vind. Dit kan niet zomaar gebeuren. Onbewust ben jij dus bezig met diegene. Ik denk dus dat jij onbewust bezig bent geweest met het technieklokaal wat je er eng uit vond zien! Geen zorgen hoor, het betekent vast niks kwaads! Ik hoop dat je wat aan mijn berichtje hebt gehad. Mocht je willen reageren kan je me altijd even een mailtje sturen. Ik wens je nog vele zoete en leuke dromen toe!

Groetjes,

Berna