Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Stukjes werkelijkheid...

Elin3
15 jaar geleden

Vaak droom ik lang voordat het gebeurd bepaalde dingen. Hele gewone dingen, maar dan wel helemaal kloppend, tewijl ik de personen nog niet ken. Soms droomde ik vorig jaar van een les, die we dit jaar kregen, ik herkende zelf de aantekening op het bord! Dit vind ik best eng...
Toen ik 5,7,en 10 was kreeg ik namelijk een droom, 3x dezelfde. Er was een boze vrouw die mij wilde vangen. Dat lukte haar. Toen gooide ze een flesje om en ze werd woedend. Ik kreeg de schuld en ze zou me doden. Toen werd ik wakker. Als iemand weet wat het betekend...

15 jaar geleden

Hoi Elin,

Als je dromen hebt die uitkomen, betekent het niet dat al je dromen werkelijkheid worden, hoor. De droom die je beschrijft, is een heel normale kinderdroom (ik weet niet hoe oud je nu bent?). De boze vrouw in de droom is je moeder en je hebt die droom waarschijnlijk gekregen nadat jullie ruzie hadden.In dromen van kinderen wordt een boze moeder vaak een vreemde vrouw. Soms zelfs een heks. Zo verwerken kinderen hun eigen boosheid op hun moeder. Want boos worden op je ouders, als je onterecht ergens van wordt beschuldigd, is vaak heel lastig als je klein bent. Zij zijn namelijk groter en sterker en bepalen meestal wat jij moet doen. Om je eigen boosheid toch kwijt te kunnen, maak je een heks van je moeder in je droom, of een monster. Dat is heel normaal.

Je hoeft dus echt niet bang te zijn dat je in werkelijkheid door een boze vrouw wordt gedood. Die angst om dood te gaan hoort ook bij de belevingswereld van kleine kinderen. Voor een klein kind is het namelijk heel bedreigend als zijn ouders boos zijn. Het redeneert zo: ik ben afhankelijk van mijn ouders, want ze geven me te eten. Als ze boos zijn, dan geven ze me misschien geen eten meer en dan ga ik dood. Dus zorg je ervoor dat je je eigen boosheid op je ouders verbergt, hoe onrechtvaardig je het ook vindt wat je ouders hebben gedaan.

Jullie ruzie had volgens je droom te maken met iets waar je moeder zelf verantwoordelijk voor was, maar wat ze op jou afreageerde. Vandaar het beeld dat ze een fles breekt in de droom en jou de schuld ervan geeft - je kreeg misschien straf voor iets wat je niet had gedaan. In je droom heb je dus een onterechte beschuldiging verwerkt.

ELin3
15 jaar geleden

Bedankt! Ik denk nu ook wel dat het zoiets geweest moet zijn. Op dat moment nam ik het denk ik erg sirieus en dat blijft dan elke keer hangen.