Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat een rare auto...

13 jaar geleden

Van deze droom werd ik lachend wakker en is zo grappig dat ik benieuwd ben naar de betekenis.

Ik droomde dat mijn moeder een andere auto had gekocht. Ze liet hem aan mij zien en ik moest meteen lachen. Wat een rare auto, het leek wel een invalide auto.
Je kon er maar met z'n tweeen in, er zat geen dak op en lange afstanden zijn ook niet te doen met die auto. Ze kon de hond er niet meenemen en als het regende had je er ook niets aan.Het leek net een paddestoel. Ik bleef dan ook lachen en tegen mn moeder zeggen wat ze toch met die rare auto moest.
Ze zei nog dat ie voor haar van een vrouw was geweest die had hem gekocht omdat ze zwanger was.

Ik vind het zo'n grappige droom en zou dan ook graag willen weten wat de betekenis zou kunnen zijn!

13 jaar geleden

Hoi Sarah,

Dromen geven je altijd raad over iets dat problematisch is in je dagelijks leven. Hier gaat het dus om een auto, waar je erg om moet lachen in de droom. Een voertuig op je levenspad, dus de wijze waarop je door het leven gaat. Dat je moeder die auto heeft gekocht, betekent wellicht dat je de manier van je moeder kopieert om in het leven te staan. Moeders in dromen willen daar nog wel eens naar verwijzen. Ze spiegelen je voor wat je overneemt aan familiepatronen en hoe die patronen voor je uitpakken. Tegelijkertijd is het verschijnen van je moeder in de droom dus ook een verwijzing een behoefte aan moederzorg die je aan jezelf moet besteden bij het probleem waar je droom je over adviseert.

De auto is raar, eigenlijk niet geschikt om in te rijden. Veel te krap, zonder dak, zonder je de bescherming te bieden die je nodig hebt op de langere termijn, voor lange afstanden. Je hebt er niets aan als het regent, bij emotionele zaken. In dromen van vrouwen wil regen ook nog wel eens verwijzen naar geslachtsgemeenschap. Dat er maar twee mensen in de auto kunnen, lijkt erop te wijzen dat je droom iets zegt over een probleem tussen man en vrouw. Ook dat maakt dat ik denk dat de droom je iets duidelijk wil maken over jouw opstelling ten aanzien van (seksuele) relaties. Belangrijk ook: de hond kan niet mee - je trouw aan jezelf, je eigenwaarde en zelfbescherming. Het is dus eigenlijk belachelijk dat je je op deze manier door het leven beweegt en een deel van jou vraagt zich af waarom hiervoor kiest.

De droom vertelt je dat de auto van een zwangere vrouw is geweest. Een zwangerschap heeft in dromen vaak te maken met een vernieuwing van je levensstijl. Ook komt een zwangerschap terug als je iets wat in je buik - de plek waar je je emoties voelt - geboren laat worden. Met andere woorden: als je je levensstijl wijzigt en voelt wat je huidige manier om met mannen (en wellicht seksualiteit) om te gaan met jou doet, dan heb je dat rare invalideautootje niet meer nodig.