Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat denken jullie?

Suuz
15 jaar geleden

Ik droomde over dat ik in een kasteel was met nog zo'n honderd andere mensen, niet alleen dus. Ik denk dat ik daar op een soort van tripje/ uitje was ofzo, want ik weet niet meer waarom ik daar was of wat ik daar deed, maar wel dat er een bezienswaardigheden waren en meerdere restaurantjes en een wijnproeverrij. Ineens werden we belaagd door 3 olifanten; 2 grote en 1 kleintje (daar waren we dus niet bang voor). Maar die grote olifanten zaten achter ons aan en we probeerden een veilige plek in het kasteel op te zoeken. Dat lukte niet heel erg, want olifanten zijn groot, sterk en slim, en ze trapten simpelweg elke gesloten deur in om ons te zoeken.

Olifanten:
Een droom over een olifant is positief: het wijst erop dat je een stevige basis voor rijkdom en succes legt. Je bekleedt een eervolle en waardige positie. Als je droomt over heel veel olifanten symboliseert dit ernorme rijkdom, kracht, macht, geheugen en intellect. Olifanten hebben een relatief introverte aard die je karakter kan beschrijven.

Kasteel:
Als je een kasteel ziet in je droom symboliseeert dit beloning, eer, erkenning en lof voor wat je bereikt hebt. Het voorspelt een gelukkige toekomst, omringd door de liefde van (jouw) kinderen, gulheid van buren en het comfort van vrienden. Je zou zelfs voorbestemd kunnen zijn voor een belangrijke, machtige positie.

En kijk wat ik vond over wijn-:
Als je droomt over wijnranken, vertegenwoordigen deze je ambitieuze gedachten of ideen.
De druiven aan de wijnrank symboliseren beloning, voorspoed en spiritualiteit.
Een droom over een wijnglas vertegenwoordigt blijdschap.
Als je droomt over een wijngaard, vertegenwoordigt dit de vruchten van je noeste werk,
evenals je levenservaring. Als je droomt dat je wijn drinkt, verwijst dit naar feestelijkheden en gezelschap.

Het is toch frappant dat deze 3 meest relevante onderwerpen van mijn droom, met elkaar
verbonden blijken te zijn? Overigens heeft elk onderwerp meerdere uitleggen, maar ik ken
mezelf en weet dat ik eerlijk genoeg ben om de juiste uitleg te kiezen. Ik weet welke bij mij hoort, helemaal wanneer 3 verschillende onderwerpen overeen stemmen.

Ik heb sinds 2 maanden een nieuwe baan, dat gaat allemaal goed, iedereen is erg enthousiast over me. Ik probeer nu een betaalbaar huisje te zoeken, maar dat is moeilijk want eigenlijk verdien ik te nog te weinig. Ik zou wel opleidingen/ cursussen gaan doen waardoor ik meer ga verdienen, maar deze week leek alles een beetje naar de achtergrond geschoven door mijn baas, alsof ik niet meer belangrijk was. Ik raakte een beetje paniekerig, maar voel me nu al weer een stuk beter. Ik weet zeker dat mijn droom hiernaartoe verwijsd.

Wat denken jullie?

15 jaar geleden

Hoi Suuz,

ik kijk altijd eerst naar het verhaal en dan pas naar de symboliek. En dan zie ik dat je in je kasteel heel veel andere mensen zijn, andere energie├źn die je toelaat. Het roept bij mij op dat je erg makkelijk anderen binnenlaat in jouw energieveld, in jouw kasteel. Eten en drinken verwijzen daar ook naar: waarmee voed je jezelf? Ik kan me voorstellen dat je graag bezig bent met andere mensen. Maar er is wel een probleem mee: olifanten breken in. Je schrijft zelf: olifanten zijn groot, sterk en slim. Het probleem ontstaat in de droom door die energie, die wil inbreken in jouw persoonlijke ruimte. En wat doe je? Je vlucht ervoor weg.

Ik kan me voorstellen dat je droom over je werk/opleidingsvraagstuk gaat. In dat geval geeft het je raad bij dingen die je handiger kunt aanpakken(want je hoeft niet te dromen over situaties waarin je al de juiste keuzes maakt). In jouw geval houdt het advies in dat je eens moet kijken naar de kracht van de olifant in jezelf. Want nu verschuil je je voor die kant van jou. En dat maakt dus dat zo'n baas je heel makkelijk opzij kan zetten.