Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Hartproblemen en operatie

Paula
9 januari 2009

L.S,
Ik heb vannacht een rare droom ghad: Ik had een probleem van enorme benauwdheid en beklemmend gevoel op mijn borst en daar werd ik in de droom mee wakker. Ze diagnosticeerden een ernstige hartziekte in het ziekenhuis. Ik vond het vreselijk en was als de dood voor de operatie. Uiteindelijke was het ziekenhuis wel een schone en rustige plek en mijn moeder stond naast me.
De operatie kwam niet in de droom voor. Maar ik weet dat ik dacht dat ze in mijn hoofd/ hersenen zouden gaan opereren en dat ik daar vreselijk bang voor was (om de een of andere reden was dat de manier om beter te worden van de hartziekte).
Het volgende moment was ik al geopereerd en liep voor een controle rond in datzelfde rustige prettige ziekenhuis, maar wel met allerlei plakkers en dingen op mijn hoofd. Die zouden er altijd blijven zitten. Ik was erg gelaten, niet bang ofzo, maar het leek allemaal wat te snel gegaan om te beseffen. Ik voelde geen emotie en dacht zoiets als: ok hier moet ik dan maar mee leren leven en voelde me verder vrij leeg.
Wel een merkwaardige droom, vond ik, en ik denk erg symbolisch. Heeft u een idee wat dit zou kunnen betekenen?
Mvg,
Paula

10 januari 2009

Hoi Paula,

Je droom geeft aan dat er een probleem is met je gevoelens, je hart. Je bent waarschijnlijk ergens verdrietig over, maar op de een of andere manier ben je je daar niet bewust van. Het maakt je op de een of andere manier emotieloos, gelaten. Zelf zoek je de oplossing voor je hartprobleem bij een dokter die met je hoofd aan de slag gaat, dus jouw genezingsstrategie is rationeel denken. Maar je droom zegt: als je in je hoofd blijft zoeken naar de genezing van je hartkwaal, blijf je emotieloos, gelaten. Dan is je oplossing voor pijn 'hier moet ik dus maar mee leren leven'.

Voor een werkelijke oplossing, om echt bij je gevoel te komen, bij je hartzeer, is het dus nodig om uit je hoofd te komen. Daar heb je hulp bij nodig, zegt de droom, vandaar dat ziekenhuis. Het ziekenhuis vertegenwoordigt rust en zorg in je droom. Je moeder is er, waaruit je ook op kunt maken dat je nu behoefte hebt aan de meer vrouwelijke kwaliteiten. Zorg voor jezelf, contact maken met de aarde, oftewel moeder aarde, zodat je pijn kunt afvoeren.