Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

betekenis van mijn droom

Ann
8 januari 2009

ik heb laatst een droom gehad waarin ik een pasgeboren dochter had (even ter illustratie: ik heb zelf nog geen kinderen), ze heette Wende en we hielden heel veel van elkaar. Alleen had ik in die droom naast het gevoel van die pure moederliefde ook het gevoel dat het maar lastig was dat ze er was. Ik was in die droom heel druk met werken en had de hele tijd zo'n gehaast gevoel van: nog even deze opdracht afmaken en dan ga ik Wende aandacht geven, vlug vlug vlug want ik moet Wende aandacht geven.
Op een gegeven moment kwam mijn eigen moeder in de droom en vroeg me of ik Wende al had verschoond, daar schrok ik van want ik zag haar nergens en ik wilde geen slechte moeder zijn, ik vond haar onder een berg kussens op de bank, ik haalde het bovenste kussen weg en daar lag ze helemaal gelukkig kirrend en lachend naar mij en weer dat gevoel van verbondenheid en overweldigende liefde tussen haar en mij. Ik legde haar uit dat ik het heel erg druk had en dat zodra ik de opdracht afhad dat ik haar dan zou verschonen en dat was helemaal goed van haar uit. toen werd ik wakker.

week later heb ik weer een 'dochter'droom. Dit keer heb ik ook weer een pasgeboren dochter, ze ligt in het ziekenhuis en ik mag haar die dag gaan ophalen, alleen weet ik niet meer welke naam ik haar heb gegeven en dat is stressvol want zonder naam mag ik haar natuurlijk nooit meenemen. Ik vraag het aan mijn moeder, zij is het ook vergeten, ik vraag het aan mijn ex-vriend, ook hij is het vergeten. Ik weet heel zeker dat ik haar een naam heb gegeven want ik herinner me de droom die hierboven is beschreven en ik weet zeker dat ze daarin een naam had. ik wordt boos op mezelf, hoe kan je nou de naam van je eigen kind vergeten en ga op zoek naar een papiertje waar het op moet staan, het papiertje kan ik nergens vinden en ik schrik wakker

Ik weet zeker dat deze dromen me iets willen vertellen, door de gedetailleerdheid en de sfeer
wie zou de moeite willen nemen om mij wat duidelijkheid te verschaffen?
alvast bedankt,

gr Ann

8 januari 2009

Hoi Ann,

Meisjes en vrouwen in dromen verwijzen naar je vrouwelijke eigenschappen, gevoelens, intuïtie, ontvankelijkheid. Bij jou is die kant pas geboren (of moet misschien in het dagelijks leven nog geboren worden). Het is je innerlijk kind, en dan dus de vrouwelijke versie daarvan. Ik maak eruit op dat je gevoelens er nog maar net mogen zijn van jou. Je weet wel dat die vrouwelijke kant bij je hoort, maar je vindt 'm ook lastig.

De dochter heet Wende in je droom. Wende, wending, ommekeer. Door naar je gevoel te luisteren, ga je dus dingen anders doen. Je bent aan het werk. Werk verwijst in dromen naar je levenswerk: daar wordt het dus tijd om je vrouwelijke, intuïtieve kant een plek in te geven. Want nu ben je altijd gehaast, gestrest.

Met die stress verwaarloos je je innerlijk kind, je gevoelens. De moeder in jou, je zorgzame kant, wijst erop dat je je dochter moet verschonen. Je moet dus je gevoelskant gaan schoonmaken. Dat houdt in dat je een tijd geen aandacht hebt besteed aan je gevoelens en dat daardoor allerlei oud zeer is opgeslagen in je lichaam. Je smoort dat deel van jezelf onder kussens, je verdooft je gevoel. En je blijft dat doen, door je op je werk te storten.

De tweede droom nodigt je uit om jouw vrouwelijke eigenschappen te gaan benoemen, dat je je gevoelskant leert aan te spreken. Te kijken naar de boodschap van je gevoelskant. Het verschijnen van je moeder in beide dromen geeft aan dat het een familiepatroon is om die gevoelskant te verwaarlozen. Je eigen moeder is wellicht ook niet zo'n ster in het luisteren naar haar gevoel: die weet in de droom ook niet hoe je dat stuk van jezelf aanspreekt. Dat je in het ziekenhuis bent, wil zeggen dat je hulp nodig hebt bij het terugvinden van de manier om met je gevoel te communiceren. Hulp om die kant van jezelf te verschonen. Succes ermee.

8 januari 2009

Hoi Ann.

De bevalling in de droom heeft altijd te maken met de wedergeboorte van iets. Zowel vrouwen als mannen kunnen in de droom van een baby bevallen. Bij vrouwen wijst het op de ontplooiing van de eigen persoonlijkheid, het aangaan van een nieuwe mooie relatie of het beëindigen van een oude.

Als er in de droom een baby (of dochter) wordt geboren, dan breekt er voor ons een nieuwe levensperiode aan.

Dromen we over een niet bestaande dochter dan is er waarschijnlijk iets niet in orde met ons eigen gevoelsleven.

Storingen in de moeder-kind relatie (je had het toch zo druk met ander zaken)bewerkstelligen meestal een "Oedipuscomplex". Dergelijke complexen kunnen heel goed alleen in het onbewuste spelen en in dromen naar voren worden gebracht.
Vaak heeft in de droom de moeder niet haar eigen gedaante. In de droom lijken we onze eigen moeder soms nauwelijks te kennen. Wie in de droom haar eigen moeder ziet heeft in het waakbestaan gebrek aan zelfbewustzijn.

Liggen we in de droom in een ziekenhuis (dat dochtertje ben je in beide dromen zelf) dan hebben we in het waakbestaan problemen die we zonder de hulp van anderen niet kunnen overwinnen. Mogelijk zitten we alleen maar niet zo goed in ons vel, maar als we in de droom in het ziekenhuis verzorgt worden staat een snelle verbetering in het waakbestaan te wachten, mits we de hulp van anderen accepteren.

Maar je weet de naam niet, zodat je het ziekenhuis nog niet uit mag, het lijkt wel of je ergens hulp nodig hebt voor je zelf, waar je andere hulp bij nodig hebt.

Hoop dat je er wat aan hebt, het zijn zomaar een paar woorden uit je droom.

Groeten H@ns.

bianca270
10 februari 2009

hoi ik heb lang geleden een droom gehad die leekt zo echt ik zag mijn oma in mijn dromen en ik was met haar aan het praten en ze zijn dat ik de volgende dag om 4 uur prescies thuis moest zijn maar ben niet nar huis geggan om 4 uur en toch ben ik heel erg benieuwd ik heb er spijt van dat ik niet naar huis bent gegaan wn wat ze daar mee bedoelde kunt u me daar bij helpen of mischien een beetje uit legen wat ze daar mee bedoelde en die droom leekt zo echt me vriendelijke groet bianca

alinda
26 april 2009

hoi met linda, ik heb vannacht een droom gehad, een droom die anders en echter was omdat ik me ieder detail nog kan herrinneren, zelfs hoe het huis er van binnen uit zag tot de badkamer toe,
ik zou van huis ruilen met iemand , ik ben samen met mijn vriend gaan kijken naar de woning, aangekomen bij de woning deed een oude man open, en de woning van gevuld met allemaal spullen , beetje rommelig , we werden het eens om te ruilen van woning en bij het verhuizen troffen we deze woning aan helemaal gevuld met spullen nog , die bleven staan , dus we hielpen deze man het het verhuizen van zijn spullen.
tussen zijn spullen trof ik allemaal fotos aan van mezelf weg gestopt in boeken, en kasten , fotos van mezelf als kind tot ontwikkeling naar vrouw en moeder.... ik schrok hier heel erg van en vroeg warom hij al deze fotos van mij had en hoe hij hier aan kwam... maar de man antwoorde me niet..........ik voelde me erg onveilig en angstig, mijn vriend reageerde hier op en dacht dat de man kwaad in de zin had, ik ben gaan rondlopen door het huis en zag de badkamer met een ligbad erin dat erg klein was en op een gemetselde verhoging stond met kleine vierkante tegeltjes.
aan de achterkant van het huis was een deur met een tuin , maar aan t eind vande tuin was een verhoging een soort dijk van gras........... overal in de tuin lagen stenen gegooid, en toen ik om me heen keek was dat bij de andere huizen niet zo........toen ik naar binnen ging bij de woning zag ik mijn vriend die de man vast had bang dat hij mij wat wilde aandoen......... en ik zei ik wil weg hier........ en zag al mijn fotos liggen die ik gevonden had in de spullen van de man ...... en werd toen wakker..... en het rare is dat de badkamer zo in mijn gedachtes vast zit............wie kan dit nader voor me verklaren ........ alvast bedankt linda

Samantha
17 mei 2009

hoi anne ik heb precoes zo een droom gehad maar dan over een jongen of in me droom (me zoon)
En ik heb ook geen kindt maar wel een hele grote kinderwens
Ik droomde
dat ik bevallen was van het mooiste kindt dat ik ooit gezien had het was een jongen en de bevalling in me droom was
en het kindt was om 07:30 geboren ik weet zeker dat het een betekenis heeft maar wat die betekenis is weet ik niet zou wel heel erg graag willen weten wat het betekent kan ook met me vriendin te maken hebben die is zwanger hoop egter dat het met mij te maken heeft
groetjes

onbekent
19 augustus 2009

hey. uhhm ja ik ben een 15 jaar oud meisje. . en ik ben mijn beste vriend met een ruzie kwijt geraakt en ik zou hem graag terug willen maar hij negeert me... zijn naam is kenny
maar ik zou eigenlijk graag willen weten wat deze droom zou betekenen?....

ik heb gedroomd over mijn ex-beste vriend.
de buurjongen was in mijn droom bij mij en we zouden naar buiten gaan. maar toen de bel ging ben ik naar de deur gelopen en open gedaan. stont daat kenny voor de deur en hij vroeg of ik wou praten, dus ik heb hem binnen gelaten en heb de buurjongen weg gestuurd. toen begon hij te praten over die ruzie en dat het hem speet en dat hij het niet zo bedoeld hat hoe hij me toen had uitgescholden. en ik was er ten eerste blij mee dat hij kwam praten. maar ik heb hem in mijn droom nog eens duidelijk gezecht dat ik dat echt niet pikte toen. maar opeens ging hij eroverheen lullen. en toen schrok ik in een flits wakker....

deze droom leek zo echt dat ik zelfs natte wangen had van het huilen wat ik ook in die droom had gedaan..

zou dit werkelijk iets te maken hebben dat een van ons het goed gaat maken of is het weer een waarschuwing dat dat juist nooit gaat gebeuren?..

please reageer als je een antwoord weet.

groet,

cyarah
25 september 2009

hallo, ik droomde dat ik zwanger was, en viel in slaap maar toen ik wakker werd, was mijn buik plat
dus de baby ws geboren, ik was helemaal in de waar zocht naar me baby en die lag tussen kussens.
en toen ik r zag lachte ze naar me en speelde verder. heb al een paar keer ongeveer de zelfde droom gehad.
wat betekend mijn droom?


groet

tesske
13 januari 2010

Hallo,

Afgelopen nacht had ik ook een enge droom. Ik was bij mijn ouders thuis. Stond in de keuken en opeens zomaar uit het niets beviel ik rechtstaand van een baby. Een beetje dik met hele korte benen. Ik voelde het hoofdje eruitkomen en heb het kindje met beide handen opgevangen. Hield het in mijn armen maar het wou niet wenen. Ik vroeg mijn moeder om het een tik te geven zodat het zou gaan wenen (zelf durfde ik het niet uit angst het pijn te doen), maar het hielp niet. Ik smeekte om het harder te doen,... Maar het hielp niet. Toen voelde ik een héél raar gevoel in me opstijgen. Ik zei:"Mijn kindje is dood!". Daarop begon mn moeder aan de voetjes te kietelen en toen deed het zachtjes zijn ogen open. Ik dacht nog: Je bent wel niet mooi, maar wel blij dat je leeft en ik zie je graag. Toen werd ik wakker.
Wat is hier de onderliggende betekenins van?

Riann
8 februari 2010

Hallo,

een goede vriend van mij is 10 jaar geleden overleden aan een hersentumor. Hij (en ik) waren toen beide 18 jaar.
In de afgelopen tien jaar, en ook vannacht weer droom ik regelmatig over hem. Hij is altijd "terug van weggeweest"
en ik ben altijd superblij om hem te zien. Het komt eigenlijk nooit zover in de dromen dat ik met hem praat want
op dat moment wordt ik meestal wakker, maar vannacht hebben we heel even met elkaar kunnen praten. Al was hij
vannacht anders dan in mijn andere dromen, hij was nu nog ziek. In de andere dromen mankeert hij vaak niets....

Nu is mijn vraag wat deze dromen betekenen? Hoe kan ik na 10 jaar nog steeds over hem dromen? Misschien een
gekke vraag, maar kan het zijn dat hij toch nog bij mij is en dat op deze manier laat merken?

Gr. RIanne

Rianne
8 februari 2010

Hallo,

een goede vriend van mij is 10 jaar geleden overleden aan een hersentumor. Hij (en ik) waren toen beide 18 jaar.
In de afgelopen tien jaar, en ook vannacht weer droom ik regelmatig over hem. Hij is altijd "terug van weggeweest"
en ik ben altijd superblij om hem te zien. Het komt eigenlijk nooit zover in de dromen dat ik met hem praat want
op dat moment wordt ik meestal wakker, maar vannacht hebben we heel even met elkaar kunnen praten. Al was hij
vannacht anders dan in mijn andere dromen, hij was nu nog ziek. In de andere dromen mankeert hij vaak niets....

Nu is mijn vraag wat deze dromen betekenen? Hoe kan ik na 10 jaar nog steeds over hem dromen? Misschien een
gekke vraag, maar kan het zijn dat hij toch nog bij mij is en dat op deze manier laat merken?

Gr. RIanne

Anonieme Vogel
15 mei 2010

Hallo

Ik heb ook een vraag??
Mijn vriend en ik waren in een Hotel...
Die nacht hebben we de zelfde droom gehad, alles wat ik zei kon hy bevestigen, en anders om ook...
Hoe kan dat???
Nu zijn we uit elkaar en nog hebben we het er zovaak over.
Die droom vonden het allebei zo gek....

De Droom ging over iets wat ik had gewonnen, en hy was daar bij een vip dag met Gordon!!!

Ik hoop dat U een antwoord heb op mijn Droom.....

Liefs Anonieme Vogel

Keetje
25 augustus 2010

Ik heb gedroomd dat ik beviel van een tweeling, twee jongens waarvan 1 de naam Osiris kreeg en voor de ander vond ik het lastig om een naam te bedenken.In de ruimte waar ik beviel was een vrouwelijke collega van kantoor aanwezig met wie ik normaal gesproken niet zo veel optrek. Vervolgens werd ik wakker.

Ik ben niet zwanger en heb zelf reeds 2 kinderen. En de naam Osiris vond ik erg bijzonder, zou ik namelijk in het echte leven niet hebben gekozen. Ook begrijp ik echt niet wat die vrouwelijke collega daar deed in de kamer. Iemand enig idee wat deze droom kan betekenen.

Anoniemm
27 augustus 2010

Ik heb laatst nog gedroomd dat ik met een meisje (die ik leuk vind zonder dat ze het weet) ergens voor een spiegel zat (terwijl zij haar haren deed) en met haar zat te praten over een bruiloft.
Wat betekend deze droom ???

eveline trommelen
4 september 2010

Ik heb altijd dromen die over geesten gaan en in mijn dromen zeggen ze je kan geesten zien en als je het niet kan dan gebeurt er iets raars die dag maar wat kan ik er aan doen ik weet niks meer HELP!!!!!

anoniem86
8 september 2010

Ik was net bevallen van mijn dochtertje om half 9 's morgens. een pracht van een meid. 's avonds gelukkig allemaal lekker thuis in ons eigen bedje.
Ik kreeg toen een droom over een geboorte, ik was in mijn droom ook net bevallen en ik was weer in het ziekenhuis, voor dus de 2e.
In het ziekenhuis was ook bekend dat ik pas net bevallen was en dat er nu alweer een tweede kwam.
Is dat normaal om na de geboorte nog hierover te dromen en wat zou het betekenen?

Millie
14 september 2010

Hallo,

Ik droom vaak dat ik ergens ineens naakt sta, vannacht bijvoorbeeld was ik aan het zwemmen in een zwembad tussen al mijn klasgenoten, ineens realiseerde ik me dat ik geen bikini aan had! Ik durfde het zwembad niet uit, ik schaamde me dood.

gr.

maud
7 mei 2011

ik had laats gedroomd over mijn moeder ik en me zusje die ergens in een ander land waren, en daar waren 2 onbekende meisjes bij.
een meisje ging daar dood omdat ze op het spoor stond, maar het rare ervan was dat mijn zusje er ook bij stond maar die niet dood was.
ik vond het in me droom erg moeilijk en moest vaak huilen, ook mijn ex vriend kwam daar invoor en daar heb ik mee gepraat en op hyves had ik allemaal fotos van dat meisje staan omdat ik haar zo miste denk ik.
maar het meisje kende ik niet.

Esmee1994
19 december 2011

Hallo,

ik weet niet of er nog steeds antwoord wordt gegeven op deze mails maar ik heb een tijdje terug echt de apartste droom ooit gehad, en er gebeurde ook een hele hoop!!! Ik ging naar een pretpark met mijn familie (moeder, vader, broertje) het was de efteling, dat weet ik nog omdat we naar een plattegrond gingen kijken. Het park zag er heel anders uit.

Toen kwam er een soort van een zwembad achtig gedeelte bij en mijn beste vriendin kwam opeens opdagen (zij zit eigenlijk in al mijn dromen, ik heb geen idee waarom, misschien jullie wel) ze vertelde me dat een groep vriendinnen een hele leuke glijbaan had gevonden dus ik ging mee. Het waren eigenlijk 2 glijbanen, een rode en een gele. Ze begonnen boven de grond en waren echt maar heeeeel kort. Er waren nog meer vriendinnen bij maar ik weet niet meer wie, ik weet alleen dat het een grote groep was. Een van de meiden ging de glijbaan in maar ik wist dat het te gevaarlijk was, je zou je nek breken. (ik weet nog precies dat ik het specifiek over je NEK had, niks anders) het ging fout en het meisje ging dood. Ik ben nooit van die glijbaan afgegaan maar toch ging ik echt dood en werd een soort geest.

Ik ging terug naar mijn familie, in de vorm van een geest, maar ze konden me niet zien. Hier kon ik niet goed tegen.

Daarna was ik weer normaal en we gingen het spookhuis in. Ik weet alle details van het spookhuis nog maar die zijn niet belangrijk, ik weet nog wel dat het eigenlijk eng was maar dat ik deed of ik niet bang was. Alsof ik in mijn droom iemand anders was die het helemaal niet eng vond terwijl ik het zelf, wel eng vond. Dat was een beetje dubbel.

Hierna werd ik wakker. Kan iemand me vertellen wat dit betekent, ik ben heel benieuwd!!!!

Wat ik ook heeel vaak droom is een bepaalde achtbaan, het is elke keer dezelfde. Hij lijkt een beetje op de 'typhoon' (?) uit bobbejaanland. Elke keer ga ik er met mijn broertje in en elke keer gaan de beugels open en val ik er bijna uit. Een keer ging mijn zusje er ook mee in en ik deed er alles aan om haar te redden. Ik gebruikte heel mijn lichaam om haar tegen te houden waardoor ik er zelf uit val.
Weet iemand wat dat betekent, beetje een lang bericht ik weet het, srry!

Alvast bedankt,
Esmee (16 Jaar)

myriam
28 december 2011

hallo

ik droomde al enkele keren van mijn zoontje.
De eertse keer we waren op een pepaalde plaats waaar het leuk was toen het plots veranderde dat we moesten vluchten ,
het had temaken met pakken sneeuw gelijk een lawine maar dat in een bebouwde kom en ik heb het dan gehaald samen met hem.

Maar deze nacht had ik weer een droom een waar ik nog altijd niet goed van ben .
Mijn zoontje ging op uitstap ergens bij waver een park ,ik ging nakijken of ze goed voor hem zorgden en keek op afstand toe
en was gerust zo nadat ik gerust gesteld waren ,waren de opvoeders mijn zoontje kwijt ,
plots zag ik dat zijn ergo therapeute met een chineese man in het water afkomen ze hadden mijn zoontje in hun handen
levensloos ze lieten hem nog eens in het water vallen en geen beweging .
Ik zag ze naar mij toekomen met zijn levensloze lichaam hij was dood en ze hadden nooit leren reanimeren
Ik was uit om ze te vermoorden en vroeg aan mijn man of ik dat mocht doen en die zei ja maar ik kon het zelfs niet.
Ik zag mijn eigen diep in de put van verdriet maar plots zei iemand dat hij bewoog,ik geloofde mijn ogen niet hij bewoog.


Het ergste aan die droom vind ik ,sta mijn zoontje nu echt iets tewachten of niet hij is autistisch en is een zorgen kindje
heb nog 2 dochter en bij mijn oudste droomde ik dat ik constant moest vluchten met haar en ja wat was er enkele maanden voor haar 3 jaar kreeg ze leukemie .
Ik heb schrik dat er met hem iets ernstig gaat gebeuren .
Bedankt om te lezen

Zara
25 februari 2012

Hoi,

Ik ben een 18-jarige meisje. Ik zit sinds na zomer 2011 (dit jaar zegmaar) op een superleuke opleiding. Heb ook een super goeie vriend gekregen.
We zijn dus al een halfjaar goeie vrienden.

Sinds paar weken droom ik steeds over hem. Vannacht ook. Ik droomde dat we een koppel waren en dat we verliefd op elkaar waren. Eerlijk gezegd vind ik het wel een leuke droom. Hij is ook een hele leuke jongen, maar ik heb geen vlinders in mijn buik ofzo. Steeds vaker droom ik over hem. Heeft het iets te betekennen? We hebben het weleens over dat we elkaar leuk vinden maar niet over verliefdheid. Hij is niet zo'n typetje van jongens met lage broeken, rondhangen midden in de nacht. Hij is eigenlijk wel een beetje aparte jongen, en anders dan ik jongens in mijn leven heb gekend. Hij houdt van grimeren, filmen, heeft echt een talent om later als een presentator te worden, gaat ook meer met meisjes om dan met jongens (niet dat het wel iets betekent is, dat hij een player of homo ofzo, nee.)
Na droom van vannacht wist ik nog goed hoe precies het in mijn droom speelde, maar na 5 minuten weet ik het bijna niet meer, alleen dat we elkaar zagen, elkaar knuffelden, verliefd waren, meer niet.

Waarom kan je je droom niet goed onthouden? Ik had wel zo graag in een dagboek willen schrijven over wat ik droomde.
En waarom droom ik nu vaak over hem en niet in het begin van eerste jaar op het opleiding ofzo?

Groetjes Zara

jan karman
28 januari 2016

mijn kleindochter 3 jaar en 8 maanden droomt dat mijn moeder oma Jenneke bij haar komt. en dan boe zegt en ze daarna samen moeten lachen.
ze heeft oma Jenneke nooit gekend.

haar 3 jaar oudere zus had op die leeftijd de zelfde dromen over oma Jenneke

oma is al 20 jaar geleden overleden

m.v.groet jan karman





Deze discussie is gesloten.