Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

spin(nen)

13 jaar geleden

Hi!!

Eerst en vooral hoop ik dat niemand mij irritant vindt want ik heb al veel berichten gepost maar ik vindt dit een fantastische site en hou me graag met dromen bezig. Ik analyseer mijn vrienden hun dromen in zoverre het kan maar heb nooit ergens terecht gekunnen met mijn eigen dromen, hier dus wel dus als ik iets herinner van droom post ik het dan ook!

Nou ja, hier heb ik dus weer een droom die ik recent heb gehad, 2 dromen dan.

De eerste keer droomde ik dat er ergens op mij een spin zat en aangezien ik niet gek ben van spinnen wou ik die ook van mij af waarvoor ik dus mijn vader riep en die hielp me dan.Ik was dan ook erg opgelucht.

2de droom was met twee spinnen waarvan ik niet wist dat ze op mij zaten en mijn pa kwam al glimlachend naar me toe en deed die eraf. ik wist er niets van dus stond effe perplex maar was niet meer bang voor de spinnen, ik was meer geirriteerd dat er weeral spinnen op mij en dat weeral mijn pa ze eraf deed... ah juist, in beide dromen sta ik in mijn kamer..1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 jaar geleden door Milana.

13 jaar geleden

Hoi Milana.

Soms kan de spin ook onze levensdraad spinnen, maar dat zou de rest van de droom uit moeten maken. De spin laat ook zien hoe teer ons geluk is, want de draad waaraan de spin hangt zou gemakkelijk kunnen breken

De vader die we in de droom tegenkomen is vaak de man die ons bij staat met zijn raad of ons wil manen tot discipline. Voor de juiste betekenis is de relatie die we in het waakbestaan met onze vader hebben of hadden van groot belang.

De twee spinnen in de nummerogie is.

Water
Emotioneel
Maan
Moeder

Sleutels: Vrede, Compagnonschap, diplomaat, spiritualiteit

Twee is het getal van evenwicht maar ook van emoties. De twee heeft veel behoefte aan gezelschap, heeft veel liefde te geven en stelt zich graag ten dienste van anderen. De twee is tactvol, zachtmoedig, zeer gevoelig en ijverig. De twee gaat zeer analytisch te werk en houdt van orde en netheid. De twee past zich makkelijk aan, is geduldig en bescheiden, houdt van muziek en is vaak geïnteresseerd in het occulte. De twee is zeker géén zakenmens. Soms vraagt hij zicht iets te vaak van alles af, waarbij de twee erg dualistisch kan zijn (wel/niet). Zo nu en dan heeft de twee wat last van twijfel.

Postief: De twee is invoelend naar mensen toe. Moederenergie voor zorgen en verzorgen. Eerst de ander, dan zichzelf.

Negatief: De twee kan krokodillentranen hebben als emoties diep verstopt zijn. Kan in denken blijven zitten. Kan kilte hebben en kwetsbaar zijn (een harde buitenkant met een zachte binnenkant).

Dat is het waar je je nog niet van bewust was, je vader was blijk omdat hij lachte.

De kamer is het binnenste van het huis, dus in feite het centrum van ons eigen ik. Soms zijn we gesloten tegenover de buitenwereld als we in de droom in een kamer verblijven.

Groeten H@ns.

13 jaar geleden

je vader was blijk omdat hij lachte.
hoe bedoel je? blij ?

13 jaar geleden

Hoi Milana.

Kijk wat een spin doet, hij staat voor dreigend gevaar.

De eerst spin haald je vader weg.

De tweede droom zijn er twee spinnen je raakt je angst kwijt voor iets, het iriteerd je wel.

Spinnen zijn meestal een symbool van dreigend gevaar. Het gevaar waarvoor het symbool staat kan uiteenlopen van een verleiding tot aan een totale vernietiging.

Dus, waarom lacht je vader, omdat je op de een of andere manier een probleem hebt, of had, afgewend zal worden, wat dat probleem is weet ik niet.

Groeten H@ns.

13 jaar geleden

ha danku, nu ben ik er wijzer door, alles klopt indd. bedankt hans !