Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Land van afkomst

Milana
15 jaar geleden

Hoi
Ik ben half marokkaans half belg.
Ik droomde dat ik met mensen (wss vrienden maar ik kende niemand ervan. toch voelde het vertrouwd) in de auto zat en ik keek plots naar buiten en zag mijn de stad in marokko waar mijn oma woont. ik was verward op dat moment want de auto reed maar door. ik begon te roepen en huilen 'stop daar is mijn stad, dat is mijn land daar kom ik vandaan!' maar niemand reageerde en dat vond ik raar, de auto bleef maar doorrijden (ik was dus passagier) en omdat niemand reageerde deed ik dan ook niets meer. het was net alsof het achter mij liet ... alsof het niet echt een deel van mij is dat ik mss gemist had van land ofzo.
Ik ben hier trouwens ook opgegroeid in belgiƫ met een min of meer westerse opvoeding. De andere passagiers van de auto weet ik niets van, ik heb maar 1 gezicht gezien van een jongen en die was ook geen belg maar zag er ook niet echt marokkaans uit.?

ik huilde in mijn droom en in mijn slaap. toen ik wakker werd huilde ik door en die hele dag was ik triestig. ik had toen zelfs naar mijn oma gebeld omdat de droom me achtervolgde, het was zoooooooo echt realistisch!
enig idee...?? als er nog vragen zijn over iets vraag gerust maar..

15 jaar geleden

Hoi Milana,

ik heb zelf geen verstand van dromen ofzo, maar dit is wat ik erover kon vinden op de site:

Of je zelf rijdt of als je meerijdt als passagier is tekenend voor actief of passief je rol in het leven is. Als je achterin zit, is dit een teken dat je jezelf laat overheersen door anderen. Dit kan komen door een gebrek aan zelfvertrouwen.

Mensen die je niet kent staan voor onbekende aspecten van jezelf die je moet confronteren.
Wanneer je schreeuwt terwijl niemand dit lijkt te horen, suggereert de droom dat je niet gehoord wordt. Je zou het gevoel kunnen hebben dat jouw stem er niet toe doet.

Als je droomt dat je huilt, suggereert dit een uitbarsting van negatieve gevoelens die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie uit het echte leven, en niet als gevolg van gebeurtenissen uit de droom zelf.

De droom dient ook als een uitlaatklep voor angsten en frustraties en is vooral ook een manier om (weer) emotioneel in balans te komen. In het dagelijkse leven hebben we soms de neiging om gevoelens te negeren, te onderdrukken of te ontkennen. Als je droomt heb je echter geen muurtje om je heen, zodat je emoties de vrije loop kunnen krijgen.

Als je droomt dat niemand reageert op jouw huilen, dan staat dit symbool voor hulpeloosheid en frustratie in het communiceren met anderen. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet gehoord wordt. Mischien is de droom wel een aanwijzing om wat meer te praten of harder te proberen je punt duidelijk te maken.

Wanneer je huilend wakker wordt, duidt dit op een onverwerkt verdriet of trauma dat naar de oppervlakte komt drijven. Je kan deze emoties niet langer onderdrukken, je zult ze moeten confronteren.Misschien dat jij je in het echte leven laat overheersen door anderen, terwijl je zelf het gevoel hebt dat jou stem er niet toe doet?

Misschien ben je hierdoor gefrustreerd en verdrietig?

En word het tijd dat jij je eigen stem duidelijk laat horen?


Ik ben benieuwd of jij jezelf hierin herkend.

Milana
15 jaar geleden

ok it makes sense maar, ik was vooraan in de auto dus eigenlijk laat ik me niet erg overheersen door andere mensen...
ik vraag me nu af ofdat het nu ikzelf ben die mijn marokkaanse kant verdring door die jongen/medepassagier in de auto ? maar waarom zou ik dan zelf schreeuwen 'dit is mijn land mijn familie' ? .. ik denk niet dat dat kan, ofwel? .. en die jongen gaf mij niet de indruk marokkaans te zijn,zeker niet.. ik betrap mezelf er zelfs soms op dat ik denk of zelfs hoop dat mijn vader (die is marokkaans) niet echt mijn vader is , dat ik een andere afkomst heb! mss komt dat door de westerse maatschappij die negatief staat tegenover moslims en arabieren soms of gewoon omdat het mij niet interesseert arabisch en zo, ik voel mij meer russisch .. ik heb er een passie voor , ik droom meer over rusland dan over marokko,over marokko droom ik zelfs nooit behalve die keer. ik kan een beetje arabisch maar ik spreek het nooit en spreek het niet graag. Russisch daarintegen wel!
laat mij kiezen tussen vriendschap met marokkanen of met russen dan gaat die keuze vlug gemaakt worden, russen! (russischsprekenden, niet precies russen of rusland..)
Dit betekent niet dat ik opzettelijk verdring marokkaans te zijn maar had het liever anders gehad want ik voel me zo niet! zelfs anderen zeggen mij dat ik niet marokkaans ben maar russisch, marokkanen zeggen mij dat en russen die ik ken denken zowieso dat ik het ben..