Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare droom

15 jaar geleden

Hallo allemaal!
Ik heb iets raars gedroomd en ik hoop dat iemand mij zou kunnen helpen om deze droom beter te begrijpen.
Dit is mijn droom:

Van wat ik mij nog kan herinneren begint de droom als ik op weg ben naar een ander land. Ik heb het gevoel dat het een warm land is ergens in Zuid-Amerika ofzo. Dit land staat bekend om zijn prachtige zeeën en dieren en ik begin dus gelijk met een duik in de zee. Opvallend is achteraf dat ik de hele tijd gewoon onder water zwem en blijkbaar niet naar adem hoef te happen.

Als ik eenmaal een eindje uit de kust ben word ik ineens aangevallen door haaien en moet ik zwemmen voor mijn leven. Deze haaien zwemmen met grote snelheid op me af en happen naar me. Ik weet uiteindelijk weer aan land te komen en loop een soort van grote loods binnen waar ik verschillende mensen zie die op de vlucht zijn voor dieren en of mensen die hun aan willen vallen (Ik weet niet meer precies).

Ik praat met een aantal van die mensen over hoe we de situatie op kunnen lossen en stuur mensen verschillende kanten op en ga zelf een andere kant op. Plotseling heb ik een baby in mijn armen en heb ik het gevoel dat ik deze in veiligheid moet brengen, voordat iets of iemand de baby kwaad kan doen.

Vervolgens word de droom heel vaag. Ik geloof dat ik nog een man zie zitten op het toilet met meerder slangen om zijn nek en even later sta ik te kijken naar een klein aquariumpje.

Even later word ik wakker en vraag ik mij af wat deze droom allemaal te betekenen heeft. Vooral het gedeelte met de baby vind ik vreemd en blijft door me hoofd malen.
Hopelijk heeft één van jullie een idee.1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door Mark52.

15 jaar geleden

niemand enig idee? :(

15 jaar geleden

Hoi Mark,

Dromen over andere landen verwijzen vaak naar een gebied in jou dat je slecht kent. Het gaat bij jou over een zuidelijk land, dat bekend staat om zee en dieren. Het gaat vermoedelijk over je het meer instinctieve deel van jou - het zuiden, het gebied onder de gordel, je driftleven. Dieren in dromen verwijzen ook naar je instincten.

Het water symboliseert vaak je onderbewuste. De dieren die er leven zijn dus instincten die je niet goed kent. In jouw onderbewuste leven haaien, roofdieren, die het op mensen hebben voorzien. Je bent er bang voor, bang om dood te gaan, en slaat ervoor op de vlucht. Op het land ontmoet je mensen met dezelfde angst die jij hebt, angst voor het onbewuste, instinctieve deel van jou.

Als je hulp zoekt in de droom, heb je opeens een baby in je handen. Het is jouw innerlijk kind en tevens een symbool van de geboorte van iets nieuws. Door hulp te zoeken bij jouw angst, kan er dus iets nieuws geboren worden.

Het beeld van de man op het toilet laat zien wat je te doen staat. Je moet je ontlasten, je moet een manier vinden om je emoties af te voeren. Die slangen verwijzen opnieuw naar een
instinctief deel van je. Dat het om slangen gaat, geeft aan dat het om een deel van je gaat dat angst oproept dat het je vergiftigt. Het gaat om eigenschappen, instincten, die je nu als negatief en gevaarlijk beschouwt. Daarom laat je ze niet toe in je bewustzijn. Maar als je een manier vindt om oude emoties af te voeren, komt de kracht van die slang tot je beschikking en zal je merken dat je in je grootste angst ook je grootste kracht vindt.

Die kracht lijkt te maken te hebben met vrouwelijke kwaliteiten, zoals ontvankelijkheid en overgave. Dat maak ik op uit het symbool van het aquarium. In dromen verwijzen alle vormen waar iets in kan naar vrouwelijke kwaliteiten. Het water dat in dat aquarium zit, zijn je gevoelens (daar heeft water ook vaak mee te maken). Je droom nodigt je dus uit om naar je gevoelsleven te kijken.

sheila
15 jaar geleden

hoi
heb kinderen of zo hat is een rare droom echt wel