Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

rare droom ...of niet

15 jaar geleden

Mijn ex vriendin was gister even bij mij , en vertelde over een droom die ze had gehad.
ik kan er niet uitkomen wat er nou mee bedoeld word, misschien dat iemand van jullie het weet...

ze wilde mij verrassen met een bezoek, en kwam mijn huis binnen,ze hoorde boven gestommel en ging kijken.
Toen lag ik daar met een andere vrouw de liefde te bedrijven.
Ohw sorry zei mijn ex ..en is toen weggelopen met de mededeling , ik kom later wel weer terug.


Nu moet ik wel zeggen dat ik een ontzettend goede verhouding heb met mijn ex en dat het over is gegaan omdat ze overspannen is.nog steeds komt ze geregeld hier en blijft dan ook slapen, dus die verhouding is heel goed
Ze heeft niet de kracht om ook nog een relatie te onderhouden, bij het overspannen zijn. er zitten dan teveel verplichtingen aan vast.
ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat die droom betekend
bij voorbaat dank1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door Leon375.

15 jaar geleden

Hoi Leon,

Je ex droomt over jou, omdat jij haar 'mannelijke kant' symboliseert. De droom maakt duidelijk dat ze zich afkeert van een verbinding tussen haar eigen rationele, daadkrachtige kant en haar vrouwelijke, gevoelige kant. Dat innerlijke probleem projecteert ze op jou, vandaar dat het probleem in de droom in jouw huis plaatsvindt. Maar het speelt ook op de bovenverdieping van het huis. Je huis is je lichaam en de zolder is je hoofd, het bewustzijn, je ratio.

Dus vermoedelijk denkt je vriendin dat ze niets hoeft met die mannelijke kant van haar, omdat die niet bij haar hoort, omdat/nadat die haar 'vreemd heeft laten gaan'. Misschien heeft die daadkrachtige kant van haar haar veel te hard laten werken. Maar door haar daadkrachtige kant niet (meer) met zichzelf, haar eigen gevoelskant te verbinden, cijfert ze zichzelf duidelijk weg in de droom. Ik kan me voorstellen dat dat een belangrijke factor is in het feit dat ze overspannen is geworden. Als je gevoel en je verstand niet met elkaar in verbinding staan, ga je eenvoudig over je eigen grenzen heen. Om te herstellen zal ze beide aspecten van zichzelf weer samen moeten laten werken.

15 jaar geleden

ik geloof dat ik het niet helemaal snap...... sorry maar ik ben totaal niet thuis in deze materie.
Is dit nu positief of negatief?
Wat kan ik er mee...en wat kan zij er mee??

15 jaar geleden

Om het even simpel te zeggen: bij je vriendin geven gevoel en verstand verschillende boodschappen en dat kost verschrikkelijk veel energie. Dat is dus geen positieve boodschap, maar jij kan daar sowieso niet zoveel mee, Leon. Het is haar eigen leven dat je vriendin weer op de rails moet krijgen, dat kan jij niet voor haar doen. Het enige wat je kunt doen, is haar adviseren manieren te zoeken om weer tot zichzelf te komen. Yoga, meditatie, mindfullness. Dat soort dingen. En misschien wat extra hulp, als ze die nog niet heeft.

eef
15 jaar geleden

Ik denk eerder dat jou vriendin jou aantrof terwijl je met je eigen vrouwelijke kant bezig was, en ze ging weg om jou de tijd te geven om dat uit te werken.Daarom was ze ook niet jaloers, ze wist dat het goed en noodzakelijk was.
Daarom was het ook op de bovenste verdieping, het gaat haar boven het hoofd.