Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bovennatuurlijke krachten en achtervolgd worden

Liesbeth
15 jaar geleden

Ik droomde laatste tijd vaak dat ik achtervolgd wordt door een groepje mensen met wapens,maar dat ik elke keer weet te ontsnappen doordat ik dan een superkracht heb.
Zo droomde ik bijvoorbeeld een keer dat ik achtervolgd werd,maar samen met een mannelijk hulpje wist te ontsnappen door te vliegen. Een andere keer droomde ik dat ik een winkel was aan het winkelen en die slechterikken binnen kwamen om mij op te zoeken,ze schoten ook iedereen in die winkel neer. Ik wist te ontsnappen door mij onzichtbaar te maken en zo de winkel uit te gaan. Een andere keer wist ik te ontsnappen in een auto (samen met andere mensen die mij hielpen) door de tijd te manipuleren,ik zorgde er op die manier voor dat er meer afstand was tussen hun auto en de onze.
Weet iemand wat deze dromen betekenen?

Milana
15 jaar geleden

heb je volledig controle over jezelf in die dromen of bekijk je het als n film?

Liesbeth
15 jaar geleden

ik bekijk het dan inderdaad meer als een film.wat zou dit betekenen?

15 jaar geleden

Hoi Liesbeth,

Je dromen laten je zien hoe jij reageert als je te maken krijgt met agressie, of beter: wat jij ervaart als agressie. Die agressie wordt gesymboliseerd door de wapens, waardoor je je bedreigd voelt. Wat je dan doet, is bijvoorbeeld op de vlucht slaan - je vliegt weg, d.m.v. je mannelijke hulpje. Je mannelijke kracht, je denkkracht, zorgt er waarschijnlijk voor dat je niet meer voelt wat de confrontatie met die agressie met je doet. Een tweede strategie is je onzichtbaar maken en een derde strategie is afstand scheppen tussen jou en de ander.

Toch maken je dromen duidelijk dat het niet zo handig is dat je steeds maar vlucht voor die agressie. Je krijgt er namelijk mee te maken als je in een winkel bent. Een winkel is een plaats waar je je behoeften vervult. Daar zoekt de agressie jou. Dat betekent dat je een agressieve kant hebt die je niet kent, die je niet wilt kennen. Vandaar je reactie als je in je omgeving met agressie te maken krijgt. Je vindt daar alleen een passend antwoord op als je je eigen agressie leert kennen. Dan hoef je niet meer te vluchten, afstand te scheppen of je onzichtbaar te maken. En dan ben je ook geen toeschouwer meer in je dromen, maar een actieve deelnemer. Het is altijd een belangrijke waarschuwing in dromen, als je toeschouwer bent. Het geeft aan dat je je in bepaalde situaties te passief opstelt. In jouw geval wanneer je te maken krijgt met agressie.