Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dood door ongeluk en zelfmoord

15 jaar geleden

Ik ben iemand die bijna nooit zijn dromen onthoud, maar deze week werd ik twee dagen achter elkaar vreemd wakker door een droom.

De eerste nacht bestuurde ik een vliegtuig en omdat ik de radarbeelden niet begreep waren we in vijandelijk gebied gekomen. De linkermotor werd met een raket geraakt en het vliegtuig stortte neer. Iedereen was in paniek, maar ik bleef heel kalm. En voor we neerstorten werd ik wakker.

De nacht erna was ik met een vriendin in een kamer, we hadden allebei een pistool vast. We richtten allebei het pistool op ons hart. Zei schoot eerst, daarna ik. Toen ik naar haar keek had ze geen schram, ik keek naar mezelf en zag mijn blouse helemaal nat worden van het bloed. Toen ik dat zag werd ik wakker.

Ik heb op deze site al wat omschrijvingen gevonden bij dood, vliegtuig en zelfmoord maar hoop dat iemand me wat over de combinatie van beide dromen kan vertellen. Alvast bedankt!

15 jaar geleden

Hoi Menno,

Aangezien je zelf de piloot bent van het vliegtuig, denk ik dat de eerste droom je iets wil vertellen over hoe je door het leven gaat. Snel, hoog in de lucht en zonder de radar te begrijpen. Wat ik hieruit opmaak, is dat je vooral op je ratio vliegt en niet op je innerlijke kompas, je intuïtie en je gevoel. De linkerkant is de kant van je gevoel en die wordt geraakt door een raket - een krachtig mannelijk symbool. Je ratio schakelt dus je gevoel uit en daardoor stort je neer. Omdat je een slecht contact met die gevoelskant hebt, blijf je er ogenschijnlijk kalm onder, maar weet dat ook andere mensen in de droom voor delen van jezelf kunnen staan. Een deel van jou is dus wel degelijk in paniek over het feit dat je geen contact met je gevoel maakt als dat nodig is op je pad.

De droom over de zelfmoord zegt hetzelfde: een pistool is ook zo'n krachtig mannelijk symbool. Deze droom maakt duidelijk dat je, hoe je ook probeert je gevoel uit te schakelen, daar alleen jezelf mee verwondt. Dat gevoel valt niet te doden. En aangezien het je kompas is, kan je er maar beter iets meer naar luisteren. Succes!