Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom van een uil en een hond

3 januari 2009

Hallo,

Deze nacht heb ik gedroomd dat ik alleen zat in en kamertje op een stoel. Dit kamertje had een deur die open stond op een kiertje en dus toegang verschafte naar buiten. Ik kon dus naar buiten buiten als ik wilde. Er was ook een venstertje aanwezig naast de deur. Plots verscheen er een grote zwarte vriendelijke hond voor de glazen deur met op zijn rug een mooie grote bruin goud gele uil. Zo een mooie grote uil had ik nog nooit gezien. Ik vond hem prachtig. De hond kwam binnen samen met de uil. De uil vloog van de rug van de hond op de grond en nam plaats net voor mij. Hij keek me vol attentie aan. Daarna wilde de hond het kamertje terug verlaten door de deur maar de deur ging plots dicht. De hond kon dus niet meer weg.
Welke betekenis kan daaraan gegeven worden?

3 januari 2009

Hallo Jan,

Als je droomt over dieren, betekent het dat je onderbewuste iets duidelijk maakt over jouw relatie tot je meer instinctieve kant. Bij jou betreffen de dieren een hond en een uil. De uil is een bekend symbool voor wijsheid (de godin Athene werd afgebeeld met een uil). Die uil komt bij je op de rug van een grote, zwarte hond. Een hond wil dikwijls iets duidelijk maken over jezelf. Behalve symbool voor trouw en bescherming, is een hond namelijk ook de vaste begeleider van de mens. In je droom is die hond zwart, de kleur van moeilijkheden. Het zou erop kunnen wijzen dat je zelfbeeld wat somber is.

Jou hond heeft de wijsheid op zijn rug. De rug is, ook als het om dieren gaat in dromen, de plek waar informatie uit het verleden is opgeslagen. Het lijkt er dus op dat je droom zegt dat je door schade en schande wijs bent geworden. Maar de droom zegt nog meer: je zit in een kamertje en de deur is op een kier. Je kunt wel naar buiten, maar met die deur op een kier lijkt dit beeld te willen zeggen dat je maar beperkt open staat voor de buitenwereld.

De uil gaat voor je neus zitten en vraagt je om aandacht. Jouw wijsheid wil dus dat je naar hem luistert. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de beweging van die hond: die wil naar buiten, maar je merkt opeens dat de deur dicht is. Met andere woorden: als het symbool voor jou, voor je beschermer en de trouw aan jezelf, zegt dat het tijd is om uit dat kamertje van je te komen, doe jij de deur dicht, sluit je jezelf af. Luister naar de uil in jou en geef ruimte aan het verlangen om de wereld in te gaan.

3 januari 2009

Hallo dromencoach,

Bedankt voor mijn dromenuitleg. Ik vind inderdaad mezelf daarin terug. Ik denk dat ik naar de uil zal luisteren en de deur terug volledig ga openzetten voor de buitenwereld.

Nogmaals bedankt!

Groeten,
Jan

3 januari 2009

Graag gedaan. Dat de hond naar buiten wil, zal ook betekenen dat je het verleden los moet laten. Mooie boodschap om het nieuwe jaar mee te beginnen. Succes!

Anna Carol
23 augustus 2011

Hallo

Ik zag dat ik alleen was in t' winkelcentrum leeuw probeerde deur kapot te maken maar toen werd ik wakker , volgende dag zag ik een baby aan het voeden was met druiven ( alsof baby van mijn ex was , maar hij en ik hebben geen baby) en daarna zag ik twee honden , een kleine zwarte en een rottweiler (ik ben soms bang van rottweiler in het dagelijkse leven) en het was in een lokatie ( niet echt een huis maar soort kantoor ) van glas , en alsof die kleine vroeg naar bescherming , rottweiler zat bij het voordeur en ik kon ook niet naar buiten want ik was ook bang en kleine hondje zat midden in de gang tussen voordeur waar rottweiler zat en deur waar ik stond ....toen was ik wakker

Alvast bedankt!
Gr. Anna ( sorry voor mijn Nederlands ik ben maar 3 jaar hier)