Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik bescherm mijn familie tegen slangen maar het word moeilijker en ik heb dan hulp nodig

nienke
2 januari 2009

ik heb gisternacht voordat ik ging slapen mezelf voorgenomen dat ik ging dromen en vandaag wakker zal worden met zelfverzekerdheid en goede moed..
droom ik het volgende:
ik ben met mijn familie en mijn partner op vakantie in de molukken. de oliemaatschappij die onze reis mogelijk heft gemaakt heeft een aantal schalen met dingen erop die onze reis aangenamer kunnen maken. er zijn echter ook schalen met daarop een opgerolde slang te verkrijgen.
opeens zie ik dat er een schaal met een slang in het reisgenootschap is gezet.
de slang heeft slechte bedoelingen en is zeer giftig. ik waarschuw de familie en vind ineens een zwaard. ik probeer de kop van de slang af te slaan met het zwaard. de slang haalt herhaaldelijk uit en zelfs mijn hoogzwangere zus loopt met een rubberen handschoen en een afwasborstel op het ding af en raakt het daarmee aan waarop ik helemaal panish word. mijn zus trekt zich terug, niet al te veel zorgen makend. de rest van de familie ziet ook niet in dat deze slang ze kan doden en blijft gewoon op de bank zitten. ik onthoofd deze slang zonder al te veel moeite.
dan is er ineens een nieuwe schaal geplaatst. (een stukje achter de familie, alsof hij in de wachtrij staat om de reis binnen te komen) achter deze schaal WEER een nieuwe met nog een slang... ik besluit de tweede slang ook onschadelijk te maken voordat hij in ons midden komt.
de slang kruipt onder de bank en haalt vaak uit. ik sla veel mis met mijn zwaard maar uiteindelijk verwond ik hem waardoor ik hem af kan maken.
de derde slang is helemaal niet makkelijk te pakken te krijgen... ik gooi het zwaar dnaar hem toe hopend dat ik hem raak maar dit heeft geen effect...
ik ben mijn zwaard kwijten de slang heeft me door. ik vind een bijl en besluit achter de slang aan te gaan.
ik vraag twee neven van me mee te gaan. (tweeling) ze horen me niet en daarom geeft een meid het door aan mijn neven.
mijn neven komen mee met hun vriendinnen. (ook een tweeling)
ze gaan staan en vragen aan me of ik klaar ben.
ik zeg ja, en de neven en hun vriendinnen gaan tegenover elkaar staan en beginnen een soort toneelstukje.
ik neem dit aan als een hint. de twee meiden zijn slangen die ik moet uitschakelen.
ik hak met de bijl in de nek van een van de meiden en direct hoor ik de meid die de neven voor me had geroepen STOP of NEE roepen. ik hak haar hoofd er verder niet af maar vraag om uitleg.
de neven dachten dat ze om een andere reden mee moesten en dachten dat ik een toneelstukje wou zien dat ze hadden voorbereid.
ik neem het de meid die ze had geroepen erg kwalijk en verontschuldig me tegen de vriendin van de neef waarbij ik een snee in haar nek had gemaakt.
de neven kijken mee op zoek naar de slang die zich verstopt heeft inmiddels.

de slang verschijnt in eens bovenop een kast en valt me van boven aan.
ik weet dat ik het niet ga redden tegen deze slang en druk de bijl in de handen van mijn vriend, die fobisch is voor slangen. maar ik zie geen andere optie. hij moet me beschermen..

de slang valt in de handen van mijn vriend en ik roep het toe dat hij moet hakken.
hij hakt in de staart van de slang waardoor die nog steeds kwaad kan.
ik roep dat hij hem zijn kop er af moet hakken en mijn vriend hakt in totale paniek bijna zijn eigen hand erbij af, maar doodt de slang.

we lopen terug naar de familie en mijn ik vraag mijn vriend of hij met oud en nieuw mij met een ritueel heetbeschemr of niet. hij zegt van niet en verteld me dat er sprake kan zijn van voodoo. ik vermoed hetzelfde. hij verteld me dat ik minder moet drinken en dat dat de reden is dat ik onbeschermd ben.

hij is niet heel kwaad dat ik de bijl in zijn handen had gedrukt.


DUSSSSSSSS! dat was m... ik het heel sterk het vermoeden dat deze droom iets te maken heeft met een persoon waar ik vaak voor gewaarschuwd ben en waarbij ik altijd een onzeker gevoel heb.

2 januari 2009

Nou, Nienke, ik denk dat die slang de sleutel is tot de zelfverzekerdheid waar je naar op zoek bent. De slang in dromen is het symbool voor instincten die je van jezelf niet erkent, waar je bang voor bent. In je droom probeer je keer op keer die slang te doden, met alle kracht die je in je hebt. Je zet daarbij 'mannelijke' gereedschappen in: een zwaard, een bijl - met jouw daadkracht en assertiviteit dood je die slang in jou. Althans, dat probeer je.
Maar de slang laat zich niet zo makkelijk uitschakelen. In het toneelstukje wordt duidelijk waar je eigenlijk tegen strijdt: tegen je eigen vrouwelijke kant. Je gevoel, je intuïtie. Waarschijnlijk heb je een heel sterke sensitieve kant, maar ben je daar bang voor. De droom laat zien dat die kracht in jou sterker wordt, naarmate je er harder tegen vecht. Je kunt dus maar beter gaan proberen jouw gevoelskant, jouw intuïtie te gaan onderzoeken en accepteren als deel van jezelf.
Er zit ook een aanwijzing in de droom hoe je dat moet doen. Het symbool daarvoor is je hoogzwangere zus: zij symboliseert de aanstaande geboorte van een deel dat je slecht van jezelf kent. Ze heeft schoonmaakartikelen bij zich, waarmee ze de slang te lijf gaat. Dat is wat je moet doen: je moet gaan schoonmaken. Dat houdt in dat je oude emoties moet gaan afvoeren, niet door ertegen te vechten, maar door ze er te laten zijn, door oud zeer te gaan verwerken.
Je rationele kant, je vriend in de droom zegt dat je minder moet drinken omdat je onbeschermd bent. Dat betekent dat je nu, omdat je jouw sensitieve kant niet goed kent, allerlei informatie binnenhaalt, waar je nog niets mee kan. Dat heeft een gevaarlijke kant. Voor jou is het belangrijk dat je jouw gevoelskant leert kennen en leert te accepteren. Daar zijn intuitieve trainingen voor. Als je meer wilt weten, kan je me een mailtje sturen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 3 mei 2016 door Sheherazade.

nienke
2 januari 2009

Hallo dromencoach,

Bedankt voor uw uitleg, en zo snel!
Ik heb er nog steeds kippevel van... Wat u zegt over mijn sensitieve kant is helemaal waar.
Ik ben ook benieuwd of mijn zus morgen haar dochtertje baart... Ze is al twee dagen geleden uitgerekend, en ik ben morgen jarig.

Ik zal heel graag contact met u op willen nemen via email.
Helaas lukt het niet via de link onder het bericht.

Wat u zegt is ZO waar dat wat ik u wil vertellen over mijn sensitieve en intiutieve kant u misschien wel intrigeren zal.
Zelf was ik er helemaal niet uitgekomen, ik dacht dat het een waarschuwing moest zijn voor kwaad. Mensen waar ik tegen vechten moest... Maar wat u zegt klopt gewoon!

Hartelijk bedankt voor uw uitleg, ik waardeer het enorm.

Nienke

2 januari 2009

Hoi Nienke,
De link leidt naar een plaatje van m'n mailadres. Uitgeschreven is het dromencoach-apestaartje-gmail-punt-com. En ik ben niet zo snel verbaasd, hoor. Er zijn meer mensen met jouw combinatie van sensitiviteit en van kracht en die hebben allemaal dromen die ontzettend op die van jou lijken. Ik heb zelf ook van die dromen gehad. Ze maken je heel duidelijk dat je eerst aan de slag moet met je eigen verhaal, dat je eerst de balans moet zien te vinden tussen jouw sensitiveit en je 'mannelijke' kant. Als je dat doet, dan kan je namelijk pas af gaan voeren wat je allemaal oppikt. Je droom is een waarschuwing dat je aan de slag moet met jezelf, voor je je intuïtieve gaven in kunt zetten voor anderen. Anders beschadig je jezelf ermee.

P.S. Graag gedaan!



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 januari 2009 door Dromencoach.

slegers peggy
29 oktober 2011

eerst effe een voorwoord. heb tot mijn 12 daar gewoond tot mijn moeder stierf. was er nog 1 keer langs geweest maar kon er ni blijven. voelde me al ni goed toen ik de straat inging. ik woonde daar met de vriend van mijn moeder ( louis) , mijn moeder, mijn 2 zussen ( saskia en kelly ) en half broer( timothy) .en nu mijn droom. ik was de auto aan het wassen van louis. aan de passagiersruimte aan de opstap zag ik een halve (verf) voetstap. die moest ik ook verwijderen.de zwarte auto in mijn droom die van louis zou moeten zijn herken ik niet in mijn dagelijkse leven. hij had werkelijk een grijze citroen. op het moment dat ik de witte halve voetspoor aan het verwijderen was kwam de politie aan voor louis. dan nu het huis. toen ik in mijn droom naar het huis keek was het helemaal vervallen. verf van de muren, in de inkom een blauwe loper ( die er nooit heeft gelegen ) de eiken houten deur was in mijn dromen een dubbele glazen deur. ook zag ik in mijn droom de deur naar de keuken niet. rechts in de gang was normaal een deur om naar de living te gaan. die was verplaatst of weg. het huis had drie verdiepen, maar in mijn droom kon ik maar 1 verdiep zien. in mijn droom zag je wel dat er boven nog iets was maar alle trappen waren weg.dan verder in mijn droom was ik op kamp. ik haalde er een speelgoedjuwelenkoffertje boven en deed het open. ik haalde er 2 hangertjes zonder ketting uit.( een clown waarvan de armen en benen kunnen bewegen en een cirkel met iets in ) het waren in het echte leven hangertjes die mijn moeder altijd droeg. ( heb ze in het echt nooit in mijn bezit gehad ) ik liet ze zien aan één van de kampbegeleiding. zei dat ze van m'n moeder waren en zei ook erbij dat m'n moeder dood was. dit tegen hen vertellende zonder enig gevoel erbij. ( ik ben nooit op dat kamp geweest in het echte leven ) en toen werd ik wakker gemaakt. deze droom heb ik gehad 15 jr na de dood van mijn moeder.