Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat is de betekenis van mijn droom ?

30 december 2008

Hallo,

Ik heb laatst een paar dromen gehad waarvan ik wel zou willen weten wat het nou precies betekent.

Ik droomde dat ik in de stad stond waar ik ook op school zit. Ik stond bij een brug. Er kwam een jongen naar mij toe, die jongen zit bij mij op school en ik ken hem persoonlijk ook ( Voordat ik daar op school zat ). Ik noemde hem M. maar hij heet in het echt W..
Toen stonden we daar en in eens kwamen er heel veel mensen en er was een fanfare. We liepen gewoon met al die mensen mee.
Ineens stond ik samen met hem in mijn dorp. Het is een heel klein dorp maar ik stond met hem ergens op een plekje waar ik nog nooit geweest was.. Het was een bos met een heel breed pad, waar we op liepen. Het was pikke donker en ik was daar met hem alleen. Hij sloeg een arm om mij heen en hield zijn arm zakken tot op mijn kont en zo liepen we door. Opeens waren er meer mensen. Nog wat vriendinnen van mij en nog een oude opa.
We stopten bij een soorte met brug die overdekt was. De brug was gewoon recht, niet met een boogje zodat er iets onderdoor kan varen, maar gewoon recht. Het zag eruit als een gewone lange doos, een soort kamertje. We moesten erdoor heen want anders konden we er niet overheen. Aan de overkant van het water stond een groot gebouw. Het was een soortemet school of een inrichting waar moeilijk opvoedbare kinderen opzaten( Toevallig is er net geleden een paar dorpen verder op zo'n huis gebouwd).
We moesten wel door die kamer heen om over dat water te komen. Ik zou wel als eerste gaan en bleef in het midden staan. Ik durfde niet verder, net alsof er ineens een negatieve sfeer was, precies op de helft. Die jongen die er bij was zei dus van 'Laat maar, we gaan weer terug'.
Zo gezegt, zo gedaan, we gingen weer terug. Ik voelde dat we werden achtervolgt en keek steeds achterom. De rest die merkte niks. Opeens was het gevoel heel sterk en durfde niet achterom te kijken en vroeg aan die jongen of hij wou kijken.
We werden inderdaad achtervolgt door de leukste jongens van mijn leeftijd uit het dorp. Ze hadden een geweer bij hun. De jongen die bij mij was trok ook zijn geweer uit zijn zak. Er werd geschoten en ik rende naar een boom aan de zijkant. Mijn vriendinnen en die opa renden weg. De jongen die bij mij was schoot ook op die andere jongens. Opeens was het magazijn leeg van hem. Ik wist niet wat ik moest doen en begon te schreeuwen. De jongens renden weg en ik bleef over met de jongen die ook al de hele tijd bij mij was. We stonden te zoenen..

En toen werd ik wakker. Ik ben zelf ook al wat aan het denken geweest wat het nou zou kunnen betekenen maar ik kom er niet echt uit. Zouden jullie mij kunnen helpen?

Ik heb nog meer dromen maar die laat ik nog wel even. Die vertel ik later wel.

Alvast bedankt!



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 januari 2009 door Yara.

1 januari 2009

Hoi yara,



De brug heeft meestal een positieve betekenis omdat hij het overbruggen van moeilijkheden en situaties betekend. Als we over een brug naar de andere oever lopen dan staan ons nieuwe plezierige gebeurtenissen te wachten, maar ook zullen we bestaande problemen overwinnen.

De fanfare staat voor het einde van iets en het begin van iets nieuws dat feestelijk ingeluid wordt. Wonen we in de droom een fanfare bij dan hebben we in het waakbestaan iets gedaan of staat ons iets te wachten dat een feestje waard is.

Woont men zelf in de stad en droomt men over een dorp, dan symboliseert dit waarschijnlijk de wens om terug te keren naar een eenvoudige leefwijze waarin vooral rust een belangrijke rol speelt. Het dorp symboliseert echter ook bekrompenheid die op ons gevoelsleven drukt.

Jongens verschijnen, evenals meisjes, vaak in de droom van mensen die seksuele fantasieën hebben, welke in het waakbestaan als immoreel worden beschouwd.

Grootouders treden in de droom vaak op als beschermers en raadgevers, ook als deze in het waakbestaan al lang zijn overleden. Grootouders moeten ons behoeden voor stommiteiten die we dreigen te begaan.

De kamer is het binnenste van het huis, dus in feite het centrum van ons eigen ik.

Het geweer is, evenals als andere schietwapens, een teken van sterk agressieve neigingen. Freud zag het geweer als een seksueel symbool. Dit is slechts gedeeltelijk waar.
Schiet iemand anders met een geweer op ons, dan moeten we het bovenstaande op onszelf betrekken.


De kus is al vanouds het teken van het hoogste geluk, maar het kan ook de kus van het verraad en zelfs de dood zijn. Het is dus van groot belang erop te letten wie ons in de droom kust, of wie wij in de droom een kus geven.

Gillen we zelf naar iemand in de droom dan willen we in het waakbestaan mogelijk zelf contact met iemand. Dit kan ook een geliefd iemand zijn die is overleden. Soms gillen we in de droom naar iemand als waarschuwing dat hij uit moet kijken.

Zo maar een paar woordenuit je droom, misschien heb je er wat aan.

Groeten H@ns.

2 januari 2009

Dankjewel Hans,
Ik heb er wel wat aan, maar ik zou graag willen weten wat het 'gehele' verhaal betekent.

Want over het woord 'Dorp' staat:
Woont men zelf in de stad en droomt men over een dorp, dan symboliseert dit waarschijnlijk de wens om terug te keren naar een eenvoudige leefwijze waarin vooral rust een belangrijke rol speelt. Het dorp symboliseert echter ook bekrompenheid die op ons gevoelsleven drukt.

Ik woon zelf in dat dorp waar ik over heb gedroomd. Ik ken het dorp heel goed, ik ben er geboren en heb nergens anders gewoont. Ik droomde dat ik in een gedeelte kwam in het dorp waar ik woon, maar ik kon dat gedeelte ken. Zou het dan misschien iets anders betekenen? Of niet?

En de brug in het begin, ik ben de brug niet overgelopen. Ik stond ernaast. Heeft het dan ook nog steeds dezelfde betekenins?

Alvast bedankt!

2 januari 2009

Hoi Yara,

Vrienden in dromen staan meestal symbool voor hun meest opvallende kwaliteit, niet zozeer voor de persoon zelf. De droom laat zien wat er gebeurt, als jij je verbindt met de meer mannelijke kwaliteiten in jou. Het gaat dan om daadkracht, of om creativiteit. Dan kom je in een onbekend deel van de plek waar je woont, oftewel: dan ontdek je een kant aan jezelf waarvan je tot nu toe niet wist dat die er was, of die er niet mocht zijn. Daar wil een bos je op wijzen, in je droom: in het bos vind je kwaliteiten van jezelf (terug) die je kwijt was.
In dat bos vind je vriendinnen en een oude opa: vrouwelijke kwaliteiten en een wijze, oude man, een soort gids. Dit zijn dus kanten van jezelf die je nog niet zo goed kent. Door die kanten in jezelf te leren kennen, kom je bij die brug die leidt naar een inrichting voor moeilijk opvoedbare kinderen. Het is een obstakel, een overgang die je moet maken om een moeilijk opvoedbaar deel van jezelf te leren kennen. En daar ben je bang voor, vandaar dat je halverwege teruggaat. De amdere jongen, die jouw ratio weerspiegelt, grijpt in en laat je rechtsomkeert maken. Je mannelijke kant neemt het helemaal over, bij het gevoel dat je in gevaar bent.
Waarschijnlijk ken je dat uit je dagelijks leven: als je in een moeilijke situatie komt, als je gevoelens worden gekwetst, bijvoorbeeld of als je je bedreigd voelt, dan neemt je mannelijke energie het over. Je kent misschien een kant van jezelf die nogal agressief kan reageren, of in de aanval gaat. De geweren in de droom zijn symbool voor jouw agressieve kant.
Maar, zegt de droom: die mannelijke kant kan je maar voor een deel beschermen. Op een gegeven moment is het magazijn leeg, is de energie op. En dan voel je je verloren. De oplossing in de droom is dat je die mannelijke kant gaat beheersen, zodat deze samen kan werken met jouw vrouwelijke kwaliteiten. Je intuitie, je vermogen om anderen aan te voelen. Nu zijn de twee kanten, je assertiviteit en je gevoelsleven nog helemaal met elkaar in conflict. Zo'n innerlijke strijd geeft ook problemen in het dagelijks leven, in het contact met andere mensen. Je ziet jezelf dan vaak anders dan anderen jou zien - je omgeving heeft bijvoorbeeld het idee dat je heel sterk en assertief bent, terwijl jij je juist snel ondergesneeuwd voelt door anderen. Wil je meer weten, stuur dan even een berichtje. Succes ermee!



1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 september 2009 door feneaux.

4 januari 2009

Dromencoach, heel erg bedankt! Ik herken het één en ander wel. Door deze uitleg ben ik erg wijzer geworden met wat er nou precies werd bedoeld. Bedankt!

4 januari 2009

Graag gedaan en succes met de toepassing in het dagelijks leven.

6 januari 2009

Hallo,

Ik zet het maar weer in hetzelfde topic, want ik heb weer iets gedroomt vannacht waarvan ik denk dat het misschien wel weer iets te betekenen heeft.

Ik droomde dat het Oud&Nieuw was. Ik zat gewoon op mijn eigen slaapkamer in mijn eigen huis samen mijn 2 beste vriendinnen. Ik heb twee scheve muren en daar zitten dakramen in, het zijn er 2. Wij lagen met z'n drieën in bed. Mijn deur was in een traliedeur veranderd. Zoals in een gevangenis, alleen maar tralies. Naast onze 'kamer/cel' was die van de bewaker. Als hij iets vreemds hoorde kwam hij uit zijn kamer en dan stond die voor onze deur met een geweer. Net alsof hij ons beschermde.. Het vreemde geluid was weer weg en hij praatte even met ons en dan ging die weer naar zijn kamer. Het voelde helemaal niet als een gevangenis maar dat was het wel. Het was erg gezellig in mijn kamer. De klok sloeg 12 uur, het was nu nieuwjaar. Er was allemaal vuurwerk en wij keken vanuit het raam. Ineens werd er op het andere raam geklopt. Allemaal leuke mannen die wel met ons een drankje wouden drinken. Wij deden het raam open en ze kwamen binnen met wat drankjes. (Het idee dat wij in de gevangenis zaten, maar gewoon het raam open kon doen snap ik niet?) De bewaker kwam ook weer even bij onze deur kijken of alles in orde was en hij zei dat we het maar gezellig moesten maken. Opeens was mijn moeder erook. Wat die precies kwam doen weet ik niet.. Daarna werd ik ook wakker.

Ik heb werkelijk geen idee óf het wel wat betekent maar ik hoop dat ik hier een antwoord kan krijgen.

Alvast bedankt!

6 januari 2009

Beste Yara,

De boodschap van deze droom is precies dezelfde als die van je andere droom: de bewaker met geweer, symbool van de mannelijke agressieve kracht in jou, beschermt je, maar zet je ook gevangen. Het is je pantser, dat jou, samen met jouw vrouwelijke, gevoelige, intuïtieve kant, klem zet. Zodra die mannelijke, rationele, agressieve kant iets hoort wat hij niet kan plaatsen, wordt hij actief. Dat heeft vooral effect op je meer intieme relaties: zodra de bewaker op komt dagen, zet je je gevoelskant vast, verhard je. Vandaar die tralies. Als je zo'n daadkrachtige kant hebt die je beschermt, gaat dat nl vaak samen met moeite met intimiteit, vandaar dat de droom rond het bed draait. Drie is het getal van de eenheid van lichaam, geest en ziel, twee juist van het conflict tussen mannelijk en vrouwelijk. Die eenheid wordt dus steeds verstoord doordat die man in jou voortdurend op komt draven als er iets onverwachts gebeurt. Je denkt dat je het wel gezellig hebt, zo, maar diep van binnen weet je dat je jezelf gevangen zet, door je pantser.

Het is oud en nieuw, tijd om oude patronen die je niet meer helpen los te laten, tijd om die bewaker in jou een andere rol te geven. Je hoeft jezelf niet gevangen te zetten, door die waakzame kant, want de ramen kunnen gewoon open. Als je naar buiten kijkt, je richt op je omgeving, zie je wat een enorme energie je hebt. Dat vuurwerk, dat is jouw vuur, jouw kracht. Zo krijgt jouw mannelijke energie een heel andere plek in je leven: die kracht geeft je leven glans, zorgt ervoor dat andere mensen je fijn gezelschap vinden. Maar daarvoor is het wel nodig dat je die bewaker in jou loslaat. Dat je moeder er is, betekent waarschijnlijk twee dingen. Vermoedelijk heb je, net als je moeder, moeite met het loslaten van die bewaker in jou om ruimte te geven aan je meer vrouwelijke kwaliteiten. Daarnaast is het juist het contact met de moeder in jou, met jouw zorgzame kant, maar ook met 'moeder aarde', de grond, die je in staat stelt om wat meer ontspannen te leven, zonder die bewaker. Ruimte geven aan je ontvankelijke, gevoelige kwaliteiten is wat jou in het nieuwe te doen staat. Succes!

7 januari 2009

Dankjewel dromencoach! Het blijkt dus uit mijn dromen dat ik er echt wel wat aan doen moet, of er aan moet denken, want anders had ik er niet 2x over gedroomd.

Als ik weer een droom heb dan meld ik het!

Bedankt!

4 februari 2009

Hallo,

Ik heb weer een droom gehad en ik denk dat het er weer iets mee te maken heeft.

We waren aan het schaatsen met een ploegje. Er was ook een dinosaurus en een paar criminelen. Het leek net of het de normaalste zaak van de hele wereld was want we schaatsten gewoon door. Ineens zakten de dinosaurus en de criminelen door het ijs. Wij schrokken en we fietsten snel naar huis. We wouden graag iets voor hun doen maar we wisten niet wat. Een meisje bij mij uit de klas, L. , die belde mij op en zei dat ik de Hema moest bellen en dat die mij wel meer advies kon geven. Dus wij de Hema bellen en die wou graag bij ons thuis komen. Paar uur later stond de Hema bij ons voor de deur en ik liet de hema vrouw binnen. Opeens waren mijn oom en tante en mijn nicht erook. We gingen om tafel zitten met hun én de hema vrouw samen met mijn broer mijn vader en mijn moeder.. Kletsen, kletsen en nog eens kletsen maar het kwam erop neer dat we naar een man moesten tussen een snackbar en een pizzaria in, daar was dan een hokje en daarin zat die belangrijke man gevangen.
Dus ik en mijn broer daar heen. We klopten op die dikke deur en hij ging open. Daar zat mijn lerares achter een ouderwetse typemachine. Ik mocht niet naar binnen want het was ineens voor 18 jaar en ouder. Mijn broer moest zich indentificeren en dan niet alleen met zijn id kaart maar ook met zijn paspoort, rijbewijs, OV, schoolpas echt alles! Ik mocht wel toekijken maar dat was dan ook alles.. Er ging een grote dikke deur open, daarachter zat een hele grote man die ons kon helpen. Die man kwam er uit en hij had 5 groene briefjes in zijn handen. Op elk briefje stond één naam en met dat briefje konden wij die man vrijkrijgen die op dat briefje stond. En zo volgenden nog meer mensen na ons..

Toen we weer thuis waren was ik boven met vriendinnen, ons gesprek ging over een sloggie onderbroek en ik deed mijn pyjama broek uit. Ik schrok want er zat opgedroogd bloed op. Toen ging de bel en ik ging heel snel naar beneden, deur open en toen stonden er mensen met lapionnen voor ons deur liedjes te zingen, en daarvoor wouden ze geld hebben...

En toen was mijn droom afgelopen. Ik ben heel benieuwd wat het betekend.

Groetjes, Yara

12 februari 2009

Kan iemand hier misschien even naar kijken ?

Kelsey
12 februari 2009

ik had een hele korte maar rare droom,

ik zag eerst hele maal niks. en toen opeens kon ik zien. ik keek recht vooruit op onze bartafel en er stonden glazen op elkaar gestapeld. er gingen 2 handen naar toe (grote mannen handen) en gooide al die glazen kapot. en toen was het weer afgelopen. ik denk dat het maar 10 sec. duurde ofso.. maar toch denk ik dat het iets betekende! het is nu al weer een paar weken geleden maar ik denk er nogsteeds aan.
ik hoop dat u me kan helpen.

groetjes,
Kelsey

Mira
20 maart 2009

Hallo!

Afgelopen nacht heb ik van alles gedroomd wat ik me ook nog kon herinneren dus heb het snel opgeschreven.

De vreemdste vond ik zelf deze:
Ik stond in een vrij donkere kamer met een beetje een "blauw-grijze" sfeer, er was een iets oudere vrouw en nog iemand aanwezig. Er waren allerlei puzzelstukjes. Toen de andere persoon weg was gegaan begon de oudere vrouw de puzzelstukjes tegen de muren te leggen en toen was het alsof we vooruit gingen in de tijd en er als in een film werd uitgezoomd, ze had langs alle muren en het plafond van de kamer puzzelstukjes gelegd en de kamer was daardoor ineens een soort kathedraal geworden. echt heel bizar, ik heb het idee dat dit wel iets kan betekenen maar ik kan het nergens vinden.

ook een rare was deze:
Ik droomde over de spelers van 'friends' (ja ik was zelf ook verbaasd). Ze hadden nu allemaal een relatie met elkaar: Joey met phoebe, ross met rachel en monica met chandler. Het speelde zich af in een soort van grote tuin waar ze allemaal hun eigen tuintje hadden. rachel wilde haar tuin sproeien want het was heel warm die dag maar ross vond dat sproeien altijd een beetje onzin en had dus iets met het water gedaan waardoor het automatisch over de tuin liep. Maar er was veel te veel water en er ontstond een hele (snelstromende) rivier. Phoebe en Rachel begonnen daar toen over te surfen (volgens mij op een stuk tuinhek) en toen bekeek ik het ineens vanuit het oogpunt van een van hen, ik stond zelf op het sufboard en merkte hoe het misging, het water ging te snel en ik zou vallen, toen werd ik wakker.

tussendoor was er een hele korte droom waarin ik wakker werd, op wilde staan, en erachter kwam dat ik plotseling enorm dik was.

nu ik toch bezig ben vertel ik nog een andere van vannacht, misschien heeft iemand wel een idee:

ik was aan het werk (ik werk in een cafe als serveerster) en mijn vrienden kwamen langs waar ik heel blij mee was, we wilden namelijk uitgaan die avond maar ik kon eigenlijk niet mee want ik moest werken. dus hadden ze bedacht dat we op mijn werk zouden feesten. maar toen ze er nog maar net waren gingen ze alweer weg zonder gedag te zeggen, ik voelde me verraden, boos, en verdrietig en riep ze na "leuk dat jullie gedag zeggen!" waarop ze op hun beurt verontwaardigd achterom keken. dat is wat ik me ervan herinner.

in een andere droom (ook vannacht!) was ik met dezelfde mensen (alleen 1 iemand was er niet bij) en waren we bijna bij een concert van de rhcp. toen ik wakker werd had ik het idee dat ik datzelfde al een keer had gedroomd (zelfde ruimte, sfeer, etc) maar toen was de droom langer en waren we al in de zaal gaan zitten.

een andere nacht droomde ik dat ik ging douchen, maar in het douchehokje zag ik ineens dat er iemand naar mij stond te kijken. ik werd daar heel bang van en wou snel klaarzijn met douchen en durfde me niet verder uit te kleden, dus douchte ik maar half ik mijn kleren.

ook een andere nacht had ik zo ongeveer de raarste droom ooit. ik was in mijn kamer al was die veel groter dan normaal, was net opgestaan en wilde gaan douchen. mijn handdoeken lagen op de grond voor de badkamer. ik zag dat er allemaal kleine dingetjes opzaten (soort van kruimel of rijstkorrels) en vond dat nogal vies, ik had ze nota bene net gewassen. ik raakte een van de dingetjes aan en die veranderde onmiddelijk in een heel naar beest, een soort van kakkerlak of tor maar hij had ook iets schorpioenachtigs door de giftige stekel. ik raakte bijna in paniek en greep mijn koekenpan om hem plat te slaan wat pas na een paar keer lukte, en per ongeluk raakte ik meerdere van de dingetjes aan die ook allemaal in die beesten veranderden, ik wist ze te vangen onder een handdoek en probeerde ze allemaal plat te slaan met de koekenpan. ik wilde niet dat ze door mijn hele kamer zouden gaan krioelen (ze renden heel snel heen en weer, krijg er nog de kriebels van). ik tilde de handdoek op en een paar overlevenden probeerde nog te ontsnappen maar ik wist ze net nog plat te slaan. al die tijd was ik half in paniek. het ergste was dat ik toen besefte dat al mijn handdoeken volzaten met die dingen en dat ik het de handdoeken dus niet kon aanraken, maar ik wilde wel douchen, wat moest ik nou doen? toen werd ik wakker.

wow het is een heel verhaal geworden maar ik ben toch echt heel benieuwd of iemand iets van een van deze dromen kan maken! vooral omdat ik ze heb onthouden (vooral de sfeer van de droom kan ik zo weer oproepen) denk ik dat ze misschien wel wat betekenen.

heel erg bedankt alvast!

Ada Muyres
18 april 2009

Ik ben een vrouw van 57 jaar en ben veelal bedlegerig. Ik lijd aan posttraumatische dystrofie en heb pas mijn bovendijbeen gebroken. We zitten financieel er heel erg moeilijk voor omdat we voor 3 hypotheken zitten daar een woning in de verkoop maar niet verkocht is.
Ik lig dagelijks op bed omdat we door die omstandigheden ook niet weg kunnen, en zelf alleen kan ik niet weg.
s'Nachts droom ik alleen maar over overleden familileden. Mijn ouders, broer, tantes, er komen wel mensen in voor die nog leven, maar veelal mensen die er allang niet meer zijn. Het maakt soms hartstikke angstig. Ik ben nog jong van geest, en wanneer we er financieel weer normaal ervoor zouden zitten
en weer is uitstapjes zouden kunnen maken dan verrrijk je de geest weer. Maar voorlopig zit ik ermee.
We zitten nu in een appartement die ons is verkocht door bouwfonds onder dwaling en bedrog, waarvoor we een rechtzaak hebben lopen. Van het najaar is de zitting. Ik heb de advocaat gevraagd of hij de arbitrage commissie wilt schrijven om de zitting te vervroegen. We zitten er nu al 3 jaar mee. En het appartement is zo gelegen dat we de hele dag in het donker zitten. Op balkon hoeven we niet te gaan zitten, daar is de hele dag schaduw.
We voelen ons ook heel onprettig. Maar door de verkoopbegeleidster die ons om de tuin heeft geleid, neem ik het zeer kwalijk, Ik zat in de rolstoel vanaf mijn kin tot aan mijn middel in de beugels, en nog ons het appartement verkopen als een mindervalidevriendelijk appartement met een uitzicht over een park en over een brede laan. We zijn in een ander gebouw terecht gekomen in een hele donkere hoek.
Kunnen die dromen daarmee ook te maken hebben. In de afgelopen jaren heb ik tal van operaties gehad, en begon al op mijn 20e jaar dat ik mijn 1e operatie kreeg, en dat is doorgegaan tot nu toe. Ik wil nog graag wat genieten, en hoop dat we de zitting winnen, dat is het enige die ons kan redden. We hadden ook nooit gedacht dat de woning maar niet verkocht is. Heeft het soms met iets te maken. Ada Muyres

L
30 september 2009

Hallo,

Gisteren heb ik gehoord van de school dat ik wellicht zou moeten overwergen om met de opleiding te stoppen omdat ik niet geschikt ben om die af te kunnen ronden. Ik zit inmiddels in het 4de jaar en met het een en ander inhalen van ht 3de jaar.

Ik heb aan God gebeden en kreeg het volgende droom.

Ik zat op een autobaan, maar de autobaan was door het een en ander reden gesloten en moest via een ander weg.
ok ik ging op dia andere weg en inneens werd dat weg een brug maar de brug was niet volledig en het was niet zon harde brug
ik was bijna aan het eind maar omdat de brug niet geheel was kon ik niet mijn einde bereiken. ikzag het einde wel maar ja kon nie verder.

een kennis van mijn die nu inmiddels al afgestudeerd is heb ik via via gewhoord Jumped into the sea, sommige mensen toen ik nog lopend opde brug was gingen terug.

Ik bleef daar staan kijken net zoals afwachten totdat het brug geheel is omverder te gaan ik weet niet.

Kunnen jullie mij helpen verklaren wat dit betekent?



t

laila
25 januari 2011

laats had ik nog gedroomt dat een een in een gang waar schoenen zitten enz sgtond een marokaans meisje
met hoofdoek voor mij naar me te kijken en ergens in mijn geest dat ze ik voelde dat ze hulp nodig had op het laast ging ze naar boven en gong ze weg dus daarna was mijn droom weg ik kan egt niet geloven dat ik dat heb gedroomt!

Flipkeflop
25 juli 2016

Hoi,

Ik heb gestudeerd in ijmuiden (op kamers), maar ben er weggegaan omdat ik het alleen zijn niks vond, ik thuis miste, mijn vriendin miste en niet het onbelangrijkste: omdat ik de opleiding niks vond. Hij viel mij erg tegen. Dit was al zo in de herfst van 2015, maar voor ik het eerlijk toe gaf aan mijn vriendin was het al kerstavond, ze had al lang door dat het niet goed ging maar ik wilde niet toegeven. Voordat ik het mijn ouders vertelde was het nog veel later in het jaar, ik loop bij een psycholoog omdat ik dit jaar zo veel elende heb gehad, ik ging mijn haar uitdraaien, ik ben slecht in praten, vooral over wat ik voel en al helemaal aan mensen van wie ik hou, mijn vriendin vond dat het tijd werd om te praten omdat het er toch uit moest, maar ze baalde ervan dat ik niks tegen haar zei, dus nam ze me mee naar mijn huis arts en van hem kreeg ik een onbeperkte verwijzing naar een psycholoog met als diagnose: depressieve ontwikkeling. Ik ben 17 jaar oud en heb een depressie, mijn ouders weten er niks van af, ik durf ze het niet te vertellen.

Ik durfde mijn ouders niet eens te vertellen hoe het in ijmuiden was, ik werd er letterlijk ziek van tot kotsen en elke week huilen aan toe. Ik beloofde mijn vriendin toen we iets kregen dat ik zou stoppen met roken en nooit meer zou beginnen, maar ik voelde mij daar zo kut dat ik de belofte brak en weer begon. Ze zei dat als ik niet stopte ik haar kwijt zou raken, ze was er kapot van de ik de belofte aan haar brak, maar ik stopte weer en ze bleef bij me, al heb ik soms het idee dat ze me niet helemaal meer vertrouwd.

Dit was wat achtergrond informatie, nu mijn droom;

Ik droomde laatst dat ik weer terug was in mijn kamer in ijmuiden, ik liep er gewoon een beetje rond meer niet, er is verder niks gebeurd en ik weet niet hoe ik er gekomen ben, ik weet alleen dat ik daar was. Wat kan dat betekenen? Want ik heb geen fijne herinneringen aan ijmuiden en snap niet waarom ik er in mijn droom naar terug ga, terwijk ik blij ben dat ik er niet meer ben en er naar terug hoef. Dus wat kan dit betekenen?

Gr. Flipkeflop

25 juli 2016
Beheerder

Je vertelt niet wat je is overkomen.
Kan het misschien wel raden, maar dat is niet de bedoeling van uitleg. De gegevens zijn ook nog te vaag.

Je moet zelf leren communiceren en dat kun je ook. Doorbreken van de barrière.
Je vriendin kan een grote hulp zijn al moet ze je niet chanteren de verhouding te verbreken omdat je rookt. Roken levert natuurlijk nooit oplossingen, het is een verslavende vlucht.
Kortstondige bedwelming.

Depressie kan vele oorzaken hebben, er bestaan endogene en exogene depressies.
Dus aanwijsbare door gebeurtenissen en omstandigheden en andere door innerlijke oorzaken.
Als je niet op de juiste weg zit (opleiding b.v.) en niet gemotiveerd bent kun je depressief raken.
Jung zei eens dat, een depressie het gevolg was van een ziel die zijn zin niet gevonden heeft in het leven.

Nu ben jij nog veel te jong voor zulke zware conclusies, maar je was zeker ongemotiveerd en eenzaam.
Je probleem ligt dus op een aantal vlakken.
Wat wilde je gaan doen? Is er nog iets wat je boeit, of wat je leuk zou kunnen vinden?

Probeer eens uit te tekenen wat er in je opkomt.
Soms zijn woorden ontoereikend of onmogelijk.

Je kunt een depressie doorbreken met een besluit.
Maar juist een depressie maakt je besluiteloos.
Depressie is vaak het ontbreken van gevoelens, het leven lijkt dor en doods.
(de koning/ego is ziek of dood in het sprookje).
Alle kleur verdwijnt. Niets dat je uit het moeras zou kunnen halen.
Maar er zijn zeker mogelijkheden, als je niet op bed blijft liggen tenminste.
Het heeft weinig zin medicijnen, drugs, alcohol of nicotine te gaan gebruiken.
Valeriaan en St Janskruid zijn echter niet verslavend en werken tegen (lichte) depressies en slaapproblemen.

Doel is echter meer openheid en dat slot doorbreken dat aan het bekje hangt.
Als je met een geheim rondloopt dat hebt weggestopt zal dat een muur worden voor anderen en jezelf.
Die muur keert zich tegen je en isoleert je, waardoor je je schaakmat bevestigd.

Als er sprake is van misbruik kan er een hele cluster aan symptomen ontstaan.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 25 juli 2016 door Sheherazade.





Deze discussie is gesloten.