Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

aangevallen bij rode brievenbus

Els
15 jaar geleden

Ik was ergens tussen gebouwen in het leken scholen?
Ik hoorde toen een soort van oud geluid van de telefoon overgaan. Ik keek rond en toen zag ik een rode postbus staan van de kpn, daar kwam het geluid vandaan. Ik loop er naar toe. En ja kwam daar uit voort. Ik denk waar kan ik op pakken?? maar dat zag ik niet. Hoorde ik iemand iets zeggen van uit die postbus. Ik schoot in mijn lach en dacht dit zal wel banensplit zijn. En liep er van weg.
Zag ik eerst aan grote negerlopen maar daar had ik geen angst voor. Toen zag ik een andere getinte man lopen veel kleiner als die neger en van een aziatisch ras.Hij had een lichte kleur half lange regenjas aan en een donkere broek er onderaan..
Ik voelde dat hij niet erg veel goeds in de zin had. En dat hij mij lastig zou gaan vallen. Dus ik vroeg die neger om hulp maar daar er nog niets was voor gevallen liep die weg.

Toen begon dus die andere man mij lastig te vallen. Ik heb twee hondjes en raareen ervan was bij mij waar ik mij ook nog zorgen om maakte en hoopte dat hij die niets zou doen.

Hij pakte mijvast maar ik verweerde mij. Ik kwam even los. Toen ik hem weer aan keek had hij een mes in zijn handen en een panty over zijn hoofd en zijn gezicht heen getrokken.
Hij pakte mij weer vast ik kon zijn hand te pakken krijgen waarin hij het mes had. Toen ging hij zich omdraaien terwijl ik zijn hand nog steeds bij de pols vast had. Zo kwam hij toch korter bij mijn lichaam met dat mes. En ik denk ik weet het niet zeker dat hijmij zo in mijnrechtzij stak...?? Maar ik voelde het niet. Het mes was aan twee kanten scherp dat het ik gezien, en was een raar flexibbel mes wat leek als of hij het zelf gemaakt had van iets. Om het heft leek van dat schilders afplak band gedraait. daarom leek het dat hij het zelf maakten.......

Nadat ik dacht dat hij mij stak werd ik heel er boos op hem en wilde hem op pakken en tegen een muur aan smijten. Maar net op dat punt voor ik dat deed werd ik wakker..........

Gr Els

15 jaar geleden

Hallo Els,

Dromen over alles waar iets in kan, verwijzen naar je vrouwelijkheid, naar je ontvankelijkheid, de baarmoeder. Bij jou is die bus rood en trekt je aandacht. Een rode kleur verwijst naar pijn, die in dit geval dus met vrouwelijkheid, met seksualiteit te maken heeft.
Daarop wijst ook je ontmoeting met die aziatische man. Je bent niet bang voor de zwarte man, d.w.z., zo lang je besef van mannelijke aandacht (van anderen, maar ook in jou!) nog helemaal zwart is, verborgen is, in jouw onderbewuste zit, doet het je niets. Maar Aziaten in dromen geven aan dat er iets van bewustzijn ontwaakt: de man is niet helemaal zwart meer, maar lichter getint. Dat zie je ook aan de kleding van de man: zijn bovenkleding is licht, maar zijn broek donker. Het geeft aan dat jouw angst vooral het onderlijf van die man betreft. Je onderlichaam verwijst naar je instincten en kleding symboliseert bescherming in je dromen. Je droom zegt je dus dat je je probeert te beschermen tegen je eigen instincten.
Je kunt je er echter niet aan onttrekken. Het hoofd is bedekt, m.a.w. met je hoofd, je ratio, kan je jezelf niet beschermen tegen het besef dat die mannelijke seksuele energie tot je doordringt. Het overvalt je. De droom zegt dus dat jouw vrouwelijkheid, jouw seksualiteit mannelijke aandacht wil. En daardoor word je nogal overdonderd en je bent er bang voor. Maar zoals je ziet is het mes, datgene waar je zo bang voor bent, in dromen symbool voor mannelijke seksuele agressie, iets dat zelf gemaakt is. Het is dus je eigen creatie. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn, want het hoort bij je. Maar het is wel de moeite waard om eens te kijken waar die angst van jou vandaan komt. Waarom is jouw brievenbus rood, wat doet er pijn.

Juul
15 jaar geleden

Hallo,

ik droom de laatste tijd rare dingen. Het lijkt veel echter als anders, en het lijkt wel of ik het ook kan voelen..

ik droomde een paar dagen geleden dat ik op school zat. Mijn docent vertelde dat sjoerd (uit mijn klas) dood was door een ongeluk. ik vond dat heel erg en moest huilen. toen ik thuis was zaten mama en papa (die in het echt gescheiden zijn) naast elkaar op de bank met een foto toestel. e maakte foto's van de bank ernaast. ze zijden dat daar een geest zat en die konden ze zien via dit fototoestel. ik zag de geest inhet echt zitten en dat was sjoerds geest. hij had witte ogen en zag er echt heeel eng uit. we hadden afgesproken dat hij in de badkamer mocht leven maar niet in het hele huis. op de badkamer zag ik hem dan ook in de spiegel. toen ik met mama stond te praten om te vertellen dat ik hem cht vond, ging de badkamerdeur open en keken zijn ogen recht naar mij. dus ik ging niet veder met mijn verhaal. toen ik alleen thuis was besloot ik het tegen die geest te gaan zeggen dat hij mij niet zo bang moest maken. dus ik zat op et bad en vertelde dat ik hem miste en dat ik niet snapte waarom hij hier was. ik zag hem nergens dus ik vroeg van wil je tevoorschijn komen.. toen zag ik hem in de hoek staan. ik wou niet meer bang voor hem zijn dus vroeg of ik hem een knuffel mocht geven. hij knikte ja dus ik liep op hem af. ik gaf hem een knuffel en ik voelde zn t-shirt tegen mn gezicht en rook zn geur.
toen werd ik wakker

het was heel raar omdat ik nooit veel contact met sjoerd hem enzo en het voelde ook heel echt.
betekend deze droom iets biezonders?

Groetjes Juul

Els
15 jaar geleden

ha had niet eerder tijd om te lezen en te reageren.

Ik lees wat je schrijft maar ga het nog eens herlezen, het kwartje valt nog niet totaal. Ergens raakt het iets maar kan niet zeggen waar.

Er wordt mij op dit moment wel veel onrecht aan gedaan door één bepaalde man( niet vriend of zo) meer in het zakelijk stuk.

Rechtuit gezegd wordt ik besoutemieter..........en dit is een ligt getinte man van gelaatskleur. Raar daar had ik nóg geen link mee gelegd.........
En ja het is een figuur die mij simbolisch dan mij een mes in mijn rug zou zetten.

Dit is wat er nu spontaan bij mij naar boeven komt........raar....??

Gr Els

15 jaar geleden

Hoi Els,

Met je toelichting wordt je droom wel wat beter te plaatsen. Mensen die je in je dagelijks leven over je grenzen laat gaan, zoals de man met wie je een zakelijke relatie hebt, leren je vaak het meeste over jezelf. Die zakelijke relatie raakt iets in jou dat je niet goed kent. Hij heeft een bepaalde agressie in zijn handelswijze, die je waarschijnlijk verlamt. Want waarom laat je je besodemieteren, waarom geef je je grenzen niet aan? Dat heeft weinig met die man te maken, hij is alleen maar iemand die iets bij je aanraakt dat (nog) in je onderbewuste zit. Als je moeite hebt om bij de agressie van deze man je grenzen te bewaken, heeft dat waarschijnlijk te maken met jouw eigen agressie, je mannelijke energie, die je niet goed kent en dus ook niet in kunt zetten als je 'm nodig hebt. Zoals nu, om jezelf te beschermen tegen deze man.

De reden waarom je niet bij je mannelijke kracht kunt, en dus ook slecht om kunt gaan met mannelijke agressie buiten jou, zit 'm in die rode brievenbus. Die kant heeft je iets te zeggen. Rood is de kleur van passie en van pijn. Ik kan me voorstellen dat er een oude, pijnlijke, herinnering is die te maken heeft met een seksualiteit (vanwege die brievenbus, symbool voor ontvankelijkheid). De zakelijke relatie tegen wie je nu niet voldoende optreedt, heeft wellicht die oude pijn aangeraakt, zonder dat je je het bewust was. En dat maakt dat je het nu laat gebeuren dat hij bij wijze van spreke een mes in je rug steekt. In werkelijkheid is het de oude herinnering die om aandacht vraagt. Je herhaalt via deze man die oude pijn, zodat je die wond kunt helen. Dat is de betekenis van de scholen in de droom: een school wijst erop dat er iets te leren valt.